E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne 6.22 liradan başladı---

Dolar güne 6.22 liradan başladı

Dolar güne 6.22 liradan başladı
28 Şubat 2020 - 08:06 borsagundem.com

Korona virüs salgınının yanı sıra jeopolitik risklerin de artmasıyla dolar kuru 6.22 Dolar/TL seviyesinin üzerine çıktı. Euro ise 6.8422 seviyesini gördü. Piyasada bugün açıklanacak büyüme rakamları takip edilecek


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad rejimine bağlı güçlerin Serakib’in güneybatısında Türk askerine yönelik saldırısında 33 Mehmetçik şehit düştü, 32 askerimiz yaralandı. İdlib’den gelen haberlere doların tepkisi de sert oldu. Kur 6.20’nin üzerine çıkarken yeni güne de 6.22 seviyesinde başladı.

Korona virüs endişeleriyle global güvenli liman yönelimi belirginleşirken ABD tahvilleri ve altın sert değer kazançları yaşıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülke borsalarının yanı sıra TL’nin aralarında yer aldığı gelişmekte olan ülke para birimleri de belirgin bir satış baskısı altında.

Korona virüsün ortaya çıktığı ülke sayısının artması endişeleri tetiklemiş durumda. Öte yandan Petrol fiyatları 72 dolardan 52 doların da altına indi. Bu düşüşte dünyanın en büyük ekonomilerinin ekonomik aktivitelerinin dolayısıyla petrol talebinin azalacağı beklentisi etkili.

Bankacılara göre küresel piyasalarda riskten kaçış, doların son dönemde güçlü seyri ile Libya ve Suriye kaynaklı jeopolitik endişeler dolar/TL’yi yukarı yönlü baskılayan en önemli unsurlar, kamunun döviz arzı ise TL’deki değer kaybını sınırlandıran en büyük etken konumunda.

TÜİK BÜYÜME VERİSİNİ AÇIKLAYACAK

Foreks anketinde ekonomistlerin 2019 yılının 4.çeyreği için GSYH medyan tahmini %5,0, 2019 yılı için %0,6 şeklinde oluştu. TÜİK verileri saat 10.00’da açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bülent karaarslan28 Şubat 2020 12:09

    lafla peynir gemisinin yürümediğini bir kez daha gördük. Uluslar arası diplomaside sınıfta kaldık, şahlanan ekonomide sınıfta kaldık, tek adamlıkta sınıfta kaldık,kurtlar sofrasında yemek oluyoruz. Komşularla sıfır sorunda sınıfta kaldık. Allah için eğer hayat bir sınıf ise bizi yönetenlere sormak lazım bizim geçtiğimiz ders var mı ??????????????????

  • hacı28 Şubat 2020 08:28

    bu saldırı hain filan değil. Esad ve Putin'in resmi olarak açıkladığı, suriyedeki türk karakollarını aylardır ablukaya aldığı, göstere göstere gelen bir saldırı. Eğer Suriye-Rusya ortak saldırısı deme cesaretiniz yoksa, şehitlerin kanı yerde kalır.

  • Yok28 Şubat 2020 08:50

    Diyemezler. Diyemezler.... artık sözün bittiği nokta. Resmen göz göre göre.