E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar da TCMB kararını bekliyor---

Dolar da TCMB kararını bekliyor

Dolar da TCMB kararını bekliyor
18 Şubat 2020 - 08:55 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan analizde öne çıkan görüş "altın"a dair... Virüs endişesi güvenli liman varlıklarını tetikliyor .

Vaka sayısında artış ve tedavi sürecine net olumlu bir gelişmenin açıklamalar dışında olmayışı piyasaları satışa yönlendiriyor. Bu sabah Asya endekslerinde satıcılı bir tablo hakim.

Vadeliler kanadında da benzer şekilde negatif bir tablo var. Bu sabah yaşanan satıcılı görüntüde Apple’ın ocak-mart döneminde gelirlerine dair beklentilerin virüse bağı azalmasının etkili olduğunu da söylemekte fayda var. Bu gelişmeler endekslere satış getirirken, güvenli liman kaçışı ile ons altın iki haftanın en yükseğine çıkarak 1589$ seviyesini test etti.

Petrol fiyatları ise arz-talep dengesine bağlı olarak zayıf görünümünü koruyor.

Yurtiçi piyasalarda ise dün gelişmeler sakindi. Endeks güne güçlü bir başlangıç yaptıktan sonra gün içinde alıcılı seyrini korudu. Günü %0.53 yukarıda 120.791 seviyesinde tamamladı. Endeks 120 Bin seviyesinden çok uzaklaşabilmiş değil. Bu durum olası bir satış hareketinde bu seviyenin esnetilmesine neden olabilir. O yüzden hareketin pozitif devam etmesi için temkinli yaklaşmak gerekebilir.

Dolar/TL’de ise 6.05 üzerindeki seyir sürüyor. Yukarıda 6.07 direnci hareketin hızı açısından önemli. Bu bağlamda yarın ki TCMB kararı önemli olacak. Yurtiçi piyasaların gündeminde bugün bir veri akışı yok fakat olası haber akışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)