E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar ABD istihdam verisi öncesinde haftalık kazancına yöneldi---

Dolar ABD istihdam verisi öncesinde haftalık kazancına yöneldi

Dolar ABD istihdam verisi öncesinde haftalık kazancına yöneldi
10 Ocak 2020 - 09:23 borsagundem.com

Dolar ABD'de Cuma günü açıklanacak istihdam verisi öncesinde önemli piyasa paraları karşısında haftalık kazancına yöneldi

Dolar, Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verisinin tahminleri aşacağı şeklindeki spekülasyonun etkisiyle Kasım'dan bu yana görülen en güçlü haftalık kazancına yöneldi.

Dolar göstergesi art arda Perşembe günü üçüncü kez yükselmesinin ardından Asya'daki işlemlerde fazla değişmedi.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın Perşembe günü yayınladığı rakamlara göre işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ekonomist tahminlerinden fazla düşerek beş haftanın düşüğüne geriledi. Hafta başında açıklanan özel sektör istihdam verisi ABD'li şirketlerde iş gücünün Aralık'ta sekiz ayın en fazla artışını kaydettiğini göstermişti.

Sydney'de IC Markets genel müdürü Nick Twidale, “ABD piyasaları hala güçlü görünüyor ve Orta Doğu'da olan bitenlerden dolayı bir miktar uzun vadeli güvenli varlık girişi de görüyoruz. Tarım dışı istihdam yılın önemli ilk verisi. Traderlar da FOMC de yakından izliyor olacak.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen Cuma'dan bu yana yüzde 0.4 yükseldi. Gösterge endeks geçen iki haftada gerilemişti.

Bloomberg anketine göre ABD'de tarım dışı istihdam verisinin Aralık'ta 160 bin artması bekleniyor. Kasım'da 166 binlik artış kaydetmişti.(BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)