E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 6,78 liradan güne başladı---

Dolar 6,78 liradan güne başladı

Dolar 6,78 liradan güne başladı
21 Mayıs 2020 - 08:05 borsagundem.com

Dolar güne 6,78 TL seviyesinden başladı, TCMB faiz kararı izlenecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz toplantısı öncesi Dolar/TL 6,78 seviyesinden güne başlarken, Euro/TL 7,44 seviyesinden açıldı.

Ekonomistler yapılan anketlerde TCMB'nin 50 baz puan faiz indirimine gideceğini düşünüyor. 19 ekonomistin 17'si indirim beklerken, 2'si değişiklik olmayacağı yönünde görüş belirtti. TCMB kararı saat 14.00'te açıklanacak.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 23 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 222 olduğunu açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, Avrupa’da yeniden yaz tatilinin yapılabilmesine ilişkin "14 Haziran’dan sonra seyahat uyarılarını kaldıracağız" dedi.

İspanya’da 14 Mart’ta başlayan ve 24 Mayıs’ta sona erecek olan olağanüstü hal (OHAL) uygulaması 7 Haziran’a kadar uzatıldı.

İspanya'da olağanüstü hal uzatıldı

Çin'de dün sadece 2 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Japonya'nın ihracatı Nisan ayında yüzde 21,9 azaldı.

ABD, İran İçişleri Bakanı Abdurrıza Rahmani Fazlı’ya yaptırımlar uygulama kararı aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, dünyanın en büyük yedi ekonomisinden oluşan G7 ülkelerinin liderleriyle “yüz yüze zirve” seçeneğini değerlendirdiğini belirtti. Zirve 10-12 Haziran'da gerçekleşecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, korona virüs salgını karşısında yoksul ülkelerin ayakta kalabilmeleri için kalkınma yardımlarının devam etmesi ve hali hazırda üzerinde anlaşılan borç moratoryumundan daha fazla adım atılması gerektiğini söyledi.

Korona virüs salgınını iyi yönetemediği gerekçesiyle Çin’e yüklenen Beyaz Saray 20 sayfalık kapsamlı bir raporla Çin’in politikalarını eleştirdi.

Beyaz Saray'dan Çin raporu: Diyalog anlamsız

Yunanistan, turizm sektörünü desteklemek için KDV oranlarını düşürdü.

İrlanda Dışişleri Bakanı Simon Coveney, Britanya'nın Brexit anlaşmasının Kuzey İrlanda'da yeni bir gümrük altyapısı oluşturmasını gerektirmediği yönündeki önerisinin, Avrupa Birliği üyeleri tarafından kuşku ile karşılanmasını beklediklerini bildirdi.

TCMB uluslararası yatırım pozisyonu, TÜİK tarımsal girdi fiyat endeksi, katı yakıtlar, verilerini açıklayacak (10.00).

TCMB, 2020 yılı 1. Çeyrek 'Yurt Dışı Portföy Yatırım İstatistikleri' açıklanacak (10.00).

TCMB finansal hizmetler güven endeksini açıklayacak (14.30).

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell ve Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, korona virüs salgınının ekonomik etkilerinin değerlendirilmesi için düzenlenecek olan "Fed Dinliyor" etkinliğine katılacaklar (21.30).

New York Fed Başkanı John Williams, Fed sisteminin bir parçası olarak New York Fed'in hanehalklarına, işletmelere ve genel ABD ekonomisine kredi akışını desteklemek için nasıl çalıştığını anlatacak (17.00).

Güney Afrika Cumhuriyeti Merkez Bankası(SARB), faiz kararını açıklayacak.

New York borsası yükselişle kapandı

Avrupa borsaları günü kazançla kapattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)