E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Dolar 4 ayın en düşüğünden toplanıyor---

​Dolar 4 ayın en düşüğünden toplanıyor

​Dolar 4 ayın en düşüğünden toplanıyor
19 Mart 2014 - 22:32 borsagundem.com

Dolar, Fed açıklamaları ile önemli para birimlerinin tamamı karşısında değer kazandı

Dolar, Fed'in faiz oranı artırımına karar verilirken işsizlik oranı eşiğini kaldırması ve daha geniş çaplı verileri değerlendireceğini açıklaması ile, önemli para birimlerinin tamamı karşısında değer kazandı. 

Dolar Endeksi, Fed yetkililerinin gösterge faiz oranlarının 2015 yılı sonunda yüzde 1, bir sonraki yıl ise yüzde 2.25 olabileceği tahmininde bulunarak önceki görüşlerini yukarı yönlü revize etmeleri ile, dört ayın en düşüğünden sıçradı. Fed Başkanı Janet Yellen'ın ilk defa başkanlık ettiği Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), tahvil alımlarını aylık 65 milyar dolardan 55 milyar dolara düşürerek üst üste üçüncü toplantısında da 10 milyar dolar kıstı.

UBS AG kıdemli döviz stratejistlerinden Shahab Jalinoos, "Toplantı öncesindeki piyasa beklentileri ile karşılaştırıldığında, durum güvercin yönünde. Artıık daha geniş çaplı veriler değerlendirilecek ve kademeli olarak düşük faiz ortamından çıkacağız" dedi.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 14.29'da 1,018.22 puan olurken, 1,018.87 puana dokunarak 12 Mart'tan bu yana en yükseğe dokundu. Endeks 1,011.35 puan ile 17 Mart'ta 1 Ekim'den bu yana en düşüğe gerilemişti. 

Dolar euro karşısında yüzde 0.6 güçlenerek 1.3857 dolar olurken, yen karşısında ise yüzde 0.9 yükseldi ve 102.37 yenden işlem görüyor. 

Fed tarafından yapılan açıklamada, "Faizlerin düşük tutulacağı süreye karar verilirken, Komite, maksimum istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedeflerine yönelik ilerlemeleri değerlendirecek" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)