E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğu Anadolu beyaza büründü---

Doğu Anadolu beyaza büründü

Doğu Anadolu beyaza büründü
11 Ocak 2018 - 23:47 borsagundem.com

Doğu Anadolu'da 3 ilde etkili olan kar, kimilerine eğlence olurken kimilerine göre de çileye dönüştü

Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan dondurucu soğuklar akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Ağrı'da etkili olan dondurucu soğuklar akşam saatlerinde yerini kar yağışına bırakırken, kent kısa sürede beyaza büründü.

Ağrı'da kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Lapa lapa yağan kar nedeniyle çok sayıda aracın camları karla kaplanıp buz tuttu. Vatandaşlar uzun uğraşların ardından araçlarının camlarını kazıyarak ve fırçalarla temizlemeye çalıştı. Son bir haftadır havaların çok soğuk olduğunu dile getiren vatandaşlar, kar yağışı ile birlikte havaların yumuşayacağını belirtti.

 

Erzurum'da öğlenden sonra başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini artırdı. Lapa lapa akşam saatlerine kadar süren kar kenti beyaza bürüdü.

Kar yağışı vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşatırken, Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kaldırımlarda ve karayolunca kar temizleme çalışması yaptı. Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi düşürken, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Kars ve Sarıkamış'ta beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Sarıçam ormanları ve kristal kar özelliğiyle Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Sarıkamış'a yağmaya başlayan kar vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Kar yağışı ve soğuk havanın hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor. Kars ve Sarıkamış'ta kar yağışı aralıkla devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)