E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDogecoin yükselişe geçti mi?---

Dogecoin yükselişe geçti mi?

Dogecoin yükselişe geçti mi?
17 Ağustos 2021 - 12:57 borsagundem.com

Zincir üstü aktivite ve büyük borsalardaki işlem hacimleri, analistlerin DOGE para biriminin yeniden yükselişe geçtiğini düşünmesini sağladı.

Merkeziyetsiz finans (DeFi), benzersiz token (nonfungible token, NFT), internet şakası üzerinden üretilmiş kripto paralar (memecoin) ve ikinci katman (Layer-2) çözümleri dahil olmak üzere birden fazla alternatif sektör 2021 yılında hem toplam kilitli varlık miktarı hem de token fiyatları bakımından tarihin en yüksek seviyelerini gördü.

Yılın en büyük başarı öykülerinden birine imza atan, kripto para sektörünün sevgilisi haline gelen "şaka" kripto para birimi ise Dogecoin (DOGE) oldu. 

İlginç bir şekilde proje, yeniden ivme kazanıyor ve birkaç kritik veriye göre, DOGE para birimine yönelik duyarlılık giderek daha fazla yükselişe işaret ediyor.

20 Temmuz tarihinde 0,159 dolara düşmesinden bu yana DOGE fiyatı yüzde 120 artarak 16 Ağustos tarihinde gün içi en yüksek seviyesi olan 0,35 dolara yükseldi ve 24 saatlik işlem hacmi yüzde 63 oranında artarak 8,6 milyar dolara ulaştı.

 

Analist ve trader'ların DOGE para birimi için daha fazla yükseliş beklemesinin üç nedeni, zincir üstü aktivitedeki artış, en büyük borsalardaki artan işlem hacimleri ve sektörün önde gelen isimlerinin ilgisindeki yükseliş şeklinde açıklanıyor.

Zincir üstü aktivite kullanımın arttığını gösteriyor

Yeni kullanıcılar token kullanım hızını ve genel talebi artıran unsurların başında geliyor. Yeni token sahiplerini kendine çekme ihtimali, kripto para birimlerinin uzun vadeli kullanımı açısından en önemli faktörlerden biri konumunda.

Chainalysis baş ekonomisti Philip Gradwell'in tweet attığı gibi, Dogecoin'in benimsenmesi şu anda 2017 boğa piyasasından bu yana en yüksek seviyede ve altı aydan daha kısa süredir tokeni elinde tutan yeni kullanıcılar şu anda dolaşımdaki arzın yüzde 25'ini oluşturuyor.

Gradwell diğer tweet'inde, 2021 yılında günlük ortalama 32 bin aktif kullanıcıya (DAU) sahip olan Dogecoin için zincir üstü faaliyet hakkında daha derin bir fikir verdi. Gradwell dedi ki:

DOGE, 2021'de ortalama 32 bin zincir üzeri Günlük Aktif Kullanıcıya (DAU) sahipti ve bu, fiyatla birlikte hareket etti. DAU verisindeki yüzdelij değişim ile 2021'deki DOGE fiyatındaki değişim arasında şimdiye kadar 0,7 benzerlik var.

Borsalardaki hacimler artıyor
Analistlerin DOGE para birimine olan ilgisinin artmasının ikinci nedeni ise Coinbase dahil olmak üzere en büyük borsalardaki artan işlem hacimleri.

Pentoshi isimli analistin paylaştığı tweet'te görüldüğü üzere DOGE para biriminin Coinbase borsasındaki 24 saatlik işlem hacmi, önceki haftadan bu yana günlük 200 milyon dolar ortalama yakaladı.

Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük itibari ve kripto para köprüsü konumunda. Trader'lardan gelen bu talep artışı, bireysel yatırımcıların DOGE ve muhtemelen 1 doların altındaki diğer tokenlere ilgi gösterdiğinin bir işareti.

Mark Cuban, Dogecoin'in faydalarını saymakla bitiremiyor

Dogecoin para biriminde yükseliş hissi oluşturan nedenlerden üçüncüsü, bir kez daha Twitter takipçilerine Dogecoin'in faydalarından bahseden Mark Cuban gibi büyük isimler oldu.

Cuban'ın Dogecoin lehine yorum yapması kripto Twitter topluluğu tarafından fiyatları şişirmek için "shill" yaptığı şeklinde anlaşıldı. Cuban kendini şöyle savundu:

DOGE'u shillemiyorum. Şirketlerimin ürün ve hizmetlerini shilliyorum. İnsanların HERHANGİ bir kripto para birimiyle ödeme yapmasına izin verdiğimiz bir yerde, satışların yüzde 95'i DOGE ile yapılmış. Müşteriler DOGE kullanmayı SEÇMİŞ. BTC konusunda her şeyi tartışabiliriz, ancak şu anda insanlar DOGE ile ödüyor.

 

Bitpanda piyasaya değerini 5 ayda 3'e katladı

Dolarda geri çekilmenin devam etme olasılığı bulunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)