E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğalgazda mühendis adayına maaş---

Doğalgazda mühendis adayına maaş

Doğalgazda mühendis adayına maaş
04 Ağustos 2022 - 08:41 borsagundem.com

Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın üretilmesi çalışmalarında görev almak üzere yetiştirilecek mühendislik öğrencilerine ayda 6 bin liralık burs ve mezuniyette de iş garantisi verilecek.

Petrol ve doğalgaz konusunda dışa bağımlı olan Türkiye, Karadeniz’de bu bağımlılığı azaltacak kaynaklar buldu. Karadeniz'de keşfedilen bu doğazgazın üretilmesi için yetiştirilecek mühendislere burs ve mezun olduklarında iş garantisi verdi. Konuyla ilgili Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kara'nın derlediği habere göre:

Türkiye'nin hidrokarbon endüstrisindeki insan kaynağını geliştirmek amacıyla imzalanan protokolle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu'nda Mavi Vatan'da çalıştırılmak için yetiştirilmek üzere iki ön lisans programı açıldı. Ön lisans programlarına başvuru için yarın (5 Ağustos 2022) son gün. Konuyla ilgili Dünya'dan Mehmet Kara'nın derlediği habere göre:

Öğrencilik hayatı boyunca

Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında açık denizde yürütülen sondaj operasyonları, sondaj gemilerinin işletilmesi ve üretim tesislerinde görev alacak teknisyen ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan bu programlara yerleşen ve kesin kayıt yaptıran tüm öğrenciler öğrenim süresi boyunca burs alacak. TPAO'nun alt şirketi TP-OTC, 60 öğrenci için 3 bin liraya kadar burs imkanı tanıyacak. Bununla birlikte Petrol-Doğal Gaz, Jeoloji ve Jeofizik mühendislik bölümleri başta olmak üzere toplamda 10 ayrı mühendislik dalında 26 öğrenciye aylık 6 bin lira burs verecek.

Mezunlara işe alımda öncelik

Ön lisans eğitimini bitiren öğrenciler, TPAO’nun alt şirketi TP-OTC’nin işe alım süreçlerinde öncelikli olarak değerlendirilecek. Okullarını başarıyla bitiren öğrenciler TPAO’nun alt şirketiTP-OTC’de çalışma imkanına sahip olacak. Bunun için öğrenciler öncelikli olarak bu iki programdan birini tercih ettikten sonra 30 Eylül tarihine kadar burs için başvuru yapabilecekler.

Bilgin: Enerji bağımsızlığı için

TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, son yıllarda Türkiye'nin her alanda nitelikli insan gücünü artırdığını, bu sektörlerin başında enerjinin geldiğini belirterek, “TPAO olarak tüm çalışanlarımızla enerji bağımsızlığımız için gece gündüz ter döküyoruz” dedi.

“Geleceğin enerji kahramanları”

Doğalgaz ve petrol arama ve üretimi alanlarında insan kaynağını da geliştirme vizyonuyla yola çıktıklarını anlatan TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, “Türkiye'nin geleceğine gençlerimiz sayesinde güveniyoruz. Sadece burs vermekle kalmıyoruz imkanlardan yararlanan gençlere istihdamın da kapısını açıyoruz. Şu anda Türkiye enerji bağımsızlığı için adeta bir tarih yazıyor. İşte bu gençlerimiz de geleceğimizin enerji kahramanları olacak. TPAO olarak geleceğin enerji kahramanlarını arıyoruz” dedi. (Dünya-Mehmet Kara)

Bakan Dönmez: Konutlarda kullanılan gazın tamamı Karadeniz'den üretilecek

 

Erdoğan: Karadeniz gazı 2023'te sistemde olacak

 

Karadeniz'deki keşiften günde 10 milyon metreküp doğal gaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CİVAN erim10 Ağustos 2022 22:27

    YALAN. YALAN........ YALAN. BUNLARIN HER SÖYLEDİGİ YALAN. NE GAZI.

  • Emekci04 Ağustos 2022 14:22

    Bunlara güvenip iş yapılmaz, yarın iktidar değişir maliyeti üretimi karsilamaz, akarı kokarini geçmez, kuyular kapanır ortada kalirsiniz. Elektrikli otomobiller, güneş enerjisi panelleri yayginlasinca doğalgaz petrol fiyatları düşecek zaten

  • KSÇ13233304 Ağustos 2022 11:17

    Cumhur İttifakı başımızdan gider ise tüm projeler çöker.

  • Ahmak kim?04 Ağustos 2022 14:48

    Türk lirasının değer kaybı zenginlik anlamına mı geliyor acaba? Benim cebimdeki parayı değersizleştiren Zihniyet ve onun projeleri değil de acaba Uzaylılar mı?

  • baran04 Ağustos 2022 13:56

    Projelerin fakirlik sebebi olduğunu da iddia eden ahmaklar çıktı ya bunlara yılın pardon yüzyılın ahmağı ödülü verilebilir.  Lüks Hotelden fakirlik edebiyatı çekimi yapıp Sosyal Medya da yayınlayan soytarı da aslında yüzyılın soytarısıdır.  Nasıl da bu ergen kafalı ahmakları kandırıyor?  Çok ilginç 

  • Cebimdeki El04 Ağustos 2022 13:04

    Genel Fakirliği devam ettirecek projeler çöker evet.