E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoğalgaz fiyatlarında düşüş---

Doğalgaz fiyatlarında düşüş

Doğalgaz fiyatlarında düşüş
09 Eylül 2022 - 13:49 borsagundem.com

Avrupa’da gaz, azami limit belirsizliği ile yüzde 7 düştü.

Avrupa doğalgaz fiyatları, piyasa katılımcılarının azami fiyat limiti ihtimali ve zayıflayan talep ile kısa vadeli arzın bol olduğuna ilişkin işaretleri görmesine bağlı olarak bugün yüzde 7 geriledi.

Hollanda TTF hub’ı ekim ayı vadeli doğal gaz kontratı 15,49 euro düşüşle 205,00 euro/MWh'e gerilerken, İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri 11,91 p azalışla 399,00 p/th seviyesinden satış yaptı.

TTF hub’ı spot gaz kontratı bugün en son 0,10 euro düşüşle 196,00 euro/MWh seviyesinden işlem gördü. NBP gün öncesi kontratı ise 10,00 p düşüşle 335,00 p/th düzeyinden işlem yaptı.

Refinitiv'in Avrupa Gaz Araştırmaları Direktörü Wayne Bryan, “Piyasa bu hafta oldukça dalgalı geçti ve katılımcılar ne olacağını görmek için bekliyorlar” ifadelerini kullanıyor.

Bryan, “Siyasi müdahale ile özellikle de fiyat tavanları söz konusu olduğunda, piyasa gerginleşriyor” şeklinde konuşuyor. Ancak Bryan’a göre, Rus gaz fiyatlarına bir üst sınır getirilmesi ‘çılgın’ bir adım olur ve muhtemelen Rusya'nın daha fazla kesinti yapmasına yol açar.

Bugün ilerleyen saatlerde, AB enerji bakanlarına, artan enerji fiyatlarıyla mücadele etmek için Rus gaz fiyatlarının üst sınır getirilmesi ve düşük maliyetli enerji şirketlerinin gelirlerinin vergilendirilmesi için Avrupa Komisyonu tarafından öneride bulunulacak.

Petrol haftalık kayba hazırlanıyor

 

Olağanüstü toplantı başladı! AB ülkeleri enerji krizine çözüm arıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)