E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden BM'ye sert tepki---

Dışişleri'nden BM'ye sert tepki

Dışişleri'nden BM'ye sert tepki
26 Mayıs 2021 - 20:26 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü'nün, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almadığı iddiasına tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü'nün, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almadığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

"İDDİALAR YANLIŞ, TALİHSİZ VE TEHLİKELİ"

Konuya ilişkin bir soruya yanıt veren Bilgiç, "UNRWA Gazze Direktörü'nün, İsrail’in 11 gün boyunca Gazze’ye yönelik sürdürdüğü, 66’sı çocuk 250’den fazla Filistinlinin öldürülmesine ve 2 binden fazlasının yaralanmasına yol açan saldırılarında sivillerin hedef alınmadığı şeklinde basına yansıyan iddialarının yanlış, talihsiz ve son derece tehlikeli" olduğunu söyledi.

Söz konusu saldırılarda UNRWA binalarının ve okullarının büyük ölçüde zarar gördüğünü vurgulayan Bilgiç, bunun doğrudan UNRWA tarafından yapılan açıklamalarda kayıtlı olduğunu aktardı.

"İSRAİL'İN SALDIRILARI BELGELİ"

Bilgiç, İsrail’in saldırılarında, Filistinli masum sivillerin yanı sıra okullar, hastaneler, yardım kuruluşları ve medya organları gibi sivil binaların hedef alındığının, bölgede görev yapan uluslararası basın kuruluşları tarafından, başta gerçek zamanlı görüntülerle olmak üzere inkar edilemeyecek şekilde belgelendiğini de belirterek, "Hayatını kaybeden çocuklardan 19’unun UNRWA okullarında öğrenci oldukları da UNRWA’nın saldırılara ilişkin hazırladığı günlük durum raporlarında kayıtlıdır" sözlerini kullandı.

Sözcü Bilgiç, UNRWA’nın Gazze’deki bahse konu görevlisinin açıklamalarının, İsrail’in aşırı, orantısız, ayrım gözetmeyen güç kullanımını göz ardı ederek sahadaki gerçekleri çarpıtmaktan ve Filistin halkının acılarını artırmaktan başka bir amaca hizmet etmediğini kaydetti.

İsrail kendi İHA'sına sıktı!

 

New York Times'tan ilginç İsrail yorumu

 

ABD'den skandal Gazze açıklaması: İsrail hedefine tam ulaşamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )27 Mayıs 2021 08:08

    Her filistinliye kaliteli cep telefonu, sosyal medya egitimi. Okullarda bu alanda egitim. Yasadiklarini , her anlarini savas muhabiri gibi anlatan filistinli gencler.. dunyada iyi insanlar var. Filistin kendi derdini dunyaya internet altyapisi telekominikasyon aglari, internet ile gorsellestirip farkli dillerde anlatmali. Ornek, okulda ders yaparken israil ucaklarin bombalamasi. Evinde ailesi ile yemek yerken israil roketlerin mahalleye dusmesi. Okuluna giden cocuklarin gazli saldiriya ugramasi vb. Medya masum insanlarin yaninda olmaz, sen masumiyetini global dunya ve iy .dunya insanlarina ilet...Turkiye kurulurken global medyaya kendi haberlerini verdi, kktc rauf baskan resimlerle takliami duyurdu. Israil neden haber merkezleri bombaladi ? Abd de bile canli yayinlarda cocuklarin oldugu haberleri yapilmaya baslamisken... Basini susturdu. Filistin tas atmasin artik, dunyaya yasadiklarinida ceksin ve paylassin. Dunyada iyi insanlar var. Sivil guc sokaklara her ulkede cikar.

  • Okie Dokie26 Mayıs 2021 21:32

    Birleşmiş Milletleri şahsım adına kutlar çalışmalarında muvaffakiyet dilerim. Şahsım adına mutmain oldum. Kalın sağlıcakla.