E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden ABD'ye Güney Kıbrıs tepkisi---

Dışişleri'nden ABD'ye Güney Kıbrıs tepkisi

Dışişleri'nden ABD'ye Güney Kıbrıs tepkisi
01 Eylül 2020 - 22:13 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırması kararına tepki gösterdi

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin GKRY'ye yönelik silah ambargosunun kaldırılması yönünde açıkladığı kararın, adadaki iki halk arasındaki eşitliği ve dengeyi yok saydığı bildirildi.

Bu kararın, Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması yönündeki çabaları olumsuz etkileyeceğinin de muhakkak olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Doğu Akdeniz'de gerginliğin azaltılması amacıyla çaba harcanan bir dönemde, ABD’nin bölge barış ve istikrar ortamını zehirleyen bu tür bir kararın altına imza atması müttefiklik ruhuyla da bağdaşmamaktadır. ABD'nin bu kararını gözden geçirmesini, bölgede barış ve istikrarın tesisi için mevcut çabalara destek vermesini bekliyoruz. Aksi takdirde Türkiye, garantör ülke olarak, hukuki ve tarihi sorumluluğuna uygun olacak şekilde Kıbrıs Türk halkının güvenliğini garanti altına alacak gerekli mukabil adımları kararlılıkla atacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eskici02 Eylül 2020 03:44

    Asıl baş düşmanımız içimizdeki hain köpekler hükümet oncelikel devlet düşmanlarını maaşını kessin sonrada hapse atsın o zaman ülke rahatlar dışarda gelen düşmanda korkmaya gerek yok

  • Dinle01 Eylül 2020 23:08

    Kibris halki Turkiye yi istiyor mu bakalim, dusun artik yakamizdan biz ab ye girecez diyorlar, sizi zaten almayacaklar bizebari engel olmayin diyorlar

  • Osman01 Eylül 2020 23:03

    Başka çaresi yok Türkiye tamamen Rusya ile ittifak içinde olmalı.Olmuyor yani Türkiye ne kadar adil dürüst bir ülke olsa Avrupa ile anlaşmamız zor görünüyor.Bugüne kadar gördüğüm Türklere en yakın ülke Rusya.Rusya Abd ve Avrupaya zıt bir ülke bizde Rusların tarafında olmalıyız.Karşılıklı çıkarlar adress Rusya diyor.

  • Gercekler01 Eylül 2020 23:03

    Sudan, mısır, ukrayna, iran, syriye ve daha bir çok işbirliği için tercih edilenler veya yapılanlar gercekten Türkiye nin faydasına mıydı? Ülkeyi bu duruma dokan yanlış politikalar değil mi? Eğer geri dönüş mümkün olsaydı bu tercihleri bir daha yaparlar mıydı!!??

  • Nedim02 Eylül 2020 02:07

    Onların kanını  emen Batı senin de canına okusun!  Bunu mu istiyorsun  idiot?  Tercih  değil mecburiyet!  Eğer dinini  dilini ırkını inkar eder Batıya şakşakçılık  yaparsan  merak etme sana bütün kapılar açılır!  Bir müddet için. 

  • Sadyu01 Eylül 2020 22:39

    Bunlar 3. Dünya savaşını istiyor

  • İnecek var02 Eylül 2020 00:39

    Virüs den sonra zaten cila niyetine ohh olsun anasını satıyım şansına yaşıyoruz zaten

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ01 Eylül 2020 22:52

    benim tahminim 3.dünya savası olacak fakat çin ve abd arasında 2021 yılında tahminimce.

  • Net man 01 Eylül 2020 22:30

    İngiltere ses ver..BP...

  • EKRİST01 Eylül 2020 22:20

    ülkemizdeki tüm pislikleri ve şehitlerimizi yapan abd olup, asıl baş düşmanlarımızdandır.