E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDevlet tahvili emlak piyasasını uçurdu---

Devlet tahvili emlak piyasasını uçurdu

Devlet tahvili emlak piyasasını uçurdu
04 Şubat 2020 - 10:47 borsagundem.com

Macaristan'da sıfır faizli devlet destekli borç alma aracı "MAP+" emlak piyasası fiyatlarını bir anda yükseltti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Macaristan balon benzeri yükselen emlak fiyatlarını konuşuyor. Emlak piyasasındaki fiyatların yükselmesinde en önemli etken olarak gösterilen nedense "süper tahvil" olarak bilinen MAP+ devlet destekli borçlanma aracı.

"Süper tahvil" olarak adlandırılan Macaristan hükümeti girişimi, dünyanın en sıcak emlak piyasasının avantajını kullanıyor. Resmi adı “MAP+” olan ve geçen haziran ayında yürürlüğe giren devlet destekli borçlanma aracının kriz yorgunu yabancı yatırımcılar için güvenli liman olup yılda ortalama %5 kazandırması bekleniyor.

Sadece hane halkına satılan ve vergiden muaf olan MAP+ tahvillerinde reel faiz oranları yüzde sıfır civarda. Söz konusu tahvillere geçen haziran ayından beri 10.5 milyar dolar yatırım yapıldı.

Bu durum da Budapeşte’deki emlak fiyatlarının küresel ölçekte en hızlı yükselen emlak piyasası haline getiriyor. Macaristan’ın en büyük emlak ofisi Dunu House’un baş araştırmacısı Karoly Benedikt’e göre MAP+ emlak piyasasında çok önemli bir etki yarattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)