E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDevlet Bahçeli EYT açıklamasında bulundu---

Devlet Bahçeli EYT açıklamasında bulundu

Devlet Bahçeli EYT açıklamasında bulundu
04 Ekim 2022 - 11:07 borsagundem.com

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında EYT'lilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çabaladıklarını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için umutlu konuştu. Partisinin 2023 seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Bahçeli, 8 Ekim'den itibaren 'Adım Adım 2023 Köyüm Benim' toplantıları için yola çıkacaklarını ve "Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır diyeceğiz" ifadelerini kullandı. Bahçeli, Mersin'deki terör saldırısının failleri ve başörtüsü açıklamaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi. 

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şunlar:

EYT KÖKLÜ BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAK

''TBMM'de milletimizin beklenti ve taleplerini birer birer yasalaştırarak hayata geçireceğiz. Bunlardan birisi EYT'li kardeşlerimizin mağduriyetidir. Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, adaletsizlik köklü bir çözüme kavuşturulacaktır.

''BİZ MİLLETİMİZE BAKARIZ''

MHP, Türkiye'nin son siperidir. MHP, Türk milletinin ruh köküdür. Anketler şunu bunu söylemiş bizim için vızıltıdır. Biz milletimize bakarız. Emek olmadan ekmek erdem olmadan da hizmet olmayacağını hiç yabana atmayız.

''KÖYLERDE OLACAĞIZ''

8 Ekim 2022'den itibaren başlamak suretiyle 'Adım Adım 2023 Köyüm Benim' sohbet toplantılarıyla vatanımızın en ücra köşelerine bir kez daha gönül ve sevda seferberliğine çıkıyoruz. Köylerde olacağız. 16 Ekim'de Konya'da 23 Ekim'de Manisa'da açık hava toplantılarımızı yapacağız.

CUMHURBAŞKANI ADAYI BELLİ

Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu sonuna kadar haykıracağız.

YENİ BİR SENARYO GÜNDEMDE

Kıbrıs'ta eşit ve egemen iki devletli çözümün önüne engel çıkarmak için yeni bir senaryo gündemdedir.

EGE'DE YUNANİSTAN'IN GERGİNLİĞİ ARTIRICI TAVIRLARI

ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne uyguladığı silah ambargosunu manidar bir zamanlamayla rafa kaldırmıştır. Yunanistan, 18-23 Eylül tarihlerinde Ege Adaları'ndan Midilli'ye 23 askeri araç sevk etmiştir. Kuzey Ege adalarına bir tümen, üç tugay ve 5 alay konuşlandıran Yunanistan, ABD'nin dolduruşuna gelip Türkiye'ye meydan okumaktadır. Türkiye, batıdan doğudan güneyden hatta kuzeyden çembere alınmaktadır. Yunanistan'ın 12 ada üzerindeki egemenlik iddiaları kesinlikle haksız ve hukuksuzdur.

Aslında bu adaların yalnızca kullanım hakkı Yunanistan'da kalmıştı. Bu anlaşmanın 13. maddesine göre Yunanistan'ın adaları askeri olarak kullanamayacağı hükme bağlanmıştı. Kuzey Ege denizinde askersiz ve silahsız olmak kaydıyla Yunanistan'ın kullanımına verilen adaların hepsi asker ve silahla doldurulmuştur. Kuzey Ege adalarının egemenlik yetkisi kuşkusuz ve hukuken artık Türkiye'dedir. Aynı şey 12 ada için de geçerlidir. Dünyaya ilan ediyorum, hakkımızı yedirmeyiz, hakkımızı çiğnetmeyiz, hakkımıza ve hukukumuza göz koyanların gözünü oyarız. Hak demek şeref demektir. Yunanistan Başbakanı baltayı taşa vurmuş, yalnız değiliz; Allahımız var, milletimiz var, ulaşacağımız zaferlerimiz var. Karnı acıkan katık istemez, uykusu gelen yastık istemez, hedefe kilitlenen rüzgar beklemez.

RUSYA'NIN DONBASS'TAKİ İLHAK KARARI

Rusya Başkanı Putin, ilhak kararını açıklamıştır. Ukrayna'nın egemenlik haklarına yönelik bölücü operasyonu asla tasvip etmiyoruz. Kırım'ın ilhakına nasıl karşı çıktıysak aynı tavrı son ilhak kararına da gösteriyoruz.

MERSİN'DE POLİSEVİNE TERÖR SALDIRISI

Kılıçdaroğlu, Mersin'deki etkisiz hale getiren terörist için 'DNA' testi istedi. Sayın Kılıçdaroğlu sen kimin yanındasın? Haber kaynakların kimlerdir? DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi kalbin sızlamadı? Bu kadar istekliysen sana tavsiyem şudur, kendi DNA testini yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını görmüş ve anlamış olursun. Teröriste gazeteci diyenler bizim gözümüzde teröristtir. Terör örgütlerine merhamet haramdır, biz helalin tarafıyız. Bu zillet ittifakını milletimizin şaşmaz iradesine sevk ediyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞÖRTÜSÜ AÇIKLAMASI

Başörtüsü meselesi, Türkiye'de 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş bir meseledir. Şimdi helalleşme kisvesi altında başörtüsünü istismar etmenin bir manası yoktur. MHP geçmiş dönemde başörtüsü konusunda vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur, yeni karara da ihtiyaç olmadığını söyler. Kılıçdaroğlu, başörtüsüne bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın."

Bahçeli: Gündüzünüzü gece gibi örtmeye koşa koşa, kanımızla, canımızla geliriz

 

EYT'de şartlar netleşiyor: Primi eksik olanlar ne yapacak?

 

Kur korumalı, EYT, icradaki borçlar... Torba yasa Meclis'e geliyor!

 

EYT meselesi masaya yatırıldı: Bu detaylara dikkat!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.