E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche MB'den faiz indirimi bekliyor---

Deutsche MB'den faiz indirimi bekliyor

Deutsche MB'den faiz indirimi bekliyor
25 Aralık 2014 - 11:38 borsagundem.com

Deutsche Bank, TCMB'nin 2015'in ilk yarısında 75 baz puan faiz indirmesini bekliyor

TCMB Para Politikası Kurulu'nun dünkü toplantısından çıkan kararları ve toplantı sonrasında yapılan açıklamayı değerlendirem Deutsche Bank, TCMB'nin dezenflasyon konusunda biraz daha fazla ikna olmuş göründüğünü vurguladı.

TCMB'nin bu toplantıda faizleri değiştirmemesi kararında zayıf TL, hala zayıf olan enflasyon ve çalkantılı yurtdışı ortamın etkili olduğunu işaret eden Deutsche Bank, faizlerin değiştirilmemesi kararının TL'nin kısa vadede kontrol altında tutulmasına yardımcı olacağına inandıklarını da belirtti.

Bununla birlikte TCMB'nin 2015'in ilk yarısında faizleri 75 baz puan indireceği ve daha geni bir faiz koridoru ile esnekliığini koruyacağını öngördüklerini ifade eden Deutsche Bank, bu beklentileri için risk faktörü olarak global görünümdeki belirsizliği işaret etti.

TL'nin kontrol altında tutulmasının olağanüstü önemli olduğuna inandıklarını belirten Deutsche Bank, TL'decari seviyelerin ötesine geçen sürekli bir zayıflığın enflasyon beklentilerinde sağlanan iyileşmeyi kolaylıkla rayında çıkarabileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)