E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDeutsche Bank: Fed bu yıl 4 faiz artışı yapacak---

Deutsche Bank: Fed bu yıl 4 faiz artışı yapacak

Deutsche Bank: Fed bu yıl 4 faiz artışı yapacak
15 Mayıs 2018 - 11:14 borsagundem.com

Deutsche Bank Şef Ekonomisti Peter Hooper'a göre Fed bu yıl toplam 3 yerine 4 faiz artışı yapacak

Deutsche Bank Şef Ekonomisti Peter Hooper Fed'in para politikasında daha agresif olacağını belirtiyor.

Singapur'daki bir konferansta CNBC'ye konuşan Hooper "Fed şu konularda endişeli A) Eğrinin gerisine düşmek ve enflasyonun kontrolden çıkması B: Çok fazla sıkılaşmak ve ekonomiyi resesyona sokmak. Bu çok hassas bir denge" diye konuştu.

Hooper Fed'in sıkılaşma konusunda kademeli olacağını ancak iyi büyümeye bağlı olarak işleri hızlandırması gerekeceğini söyledi.

Uzman bu sene toplam 3 değil, 4 faiz artışı beklediğini,FOMC'nin gelecek ayki toplantıda bunun sinyallerini vereceğini öngördü.

Piyasalarda Haziran ayında faiz artışına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor, vadeli kontratlara göre faiz oranının %1.5 - % 1.75 aralığından %2.21'e çıkması bekleniyor, bu da Aralık'ta bir faiz artışı daha olacağına işaret ediyor. 

Fed bu yılın ilk faiz artışını Mart ayında gerçekleştirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şAŞKIN21 Mayıs 2018 23:56

    Faiz girdiği yeri yıkar geçer. Abd faiz artışı ile ayakta duramaz. Ekonomi yavaşlar. Millet üretim yaparak değil yatarak para kazanır. Yatarak para kazanan ülke de yatarak batar. Batacak inşallah... Bize zararı ne mi olur? Bizi de peşinden sürüklemek istiyor...

  • Okie Dokie15 Mayıs 2018 12:33

    Valla FED sana güvendik sana inandık. Tüm parayı 4 TL'den dövize yatırdık. 4 faiz artışı yaparsan devalüasyonla beraber 10 TL'den bozarız paraları. Agresif ol göster kendini.