E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeutsche Bank: ESG yatırımları kazandırıyor---

Deutsche Bank: ESG yatırımları kazandırıyor

Deutsche Bank: ESG yatırımları kazandırıyor
28 Mayıs 2021 - 13:26 borsagundem.com

Dev Alman bankası Deutsche Bank’ın en son araştırması, ESG fonlarına yapılan yatırımların kazandırmaya devam ettiğine dikkat çekti. Alman bankasına göre ESG alanında yapılan pasif yatırımlar orta vadede en doğru tercih


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank'ın Perşembe günü yayınladığı araştırma, ABD'deki yatırımcıların sürdürülebilir fonlara akın ettiğini gösterdi. Almanya’nın en büyük yatırım bankasının araştırması aynı zamanda yatırımcıların son üç yılda çevresel, sosyal ve kurumsal kriterlere (ESG) uygun olarak satın alınan borsa yatırım fonlarının (ETF) seçilmesiyle yüksek getirileri getirilerin elde edildiğini ortaya koydu.

Deutsche Bank analistleri araştırmayla ilgili açıklamalarında, “Özellikle ABD’de sürdürülebillir ürünlerin organik yükselişi artıyor. ESG yatırımlarına artan perakende yatırımcı ilgisi göz önüne alındığında net yatırım akışlarının yüksek seviyelere ulaştığını ve ESG dışı fonlara göre güçlü performansın devam ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Deutsche Bank'ın araştırması, ESG alanına pasif bir yatırım fonuyla mı yoksa aktif olarak yönetilen bir fonla mı gideceğine karar vermeye çalışan bireysel yatırımcılar için pasif yatırımın en azından şimdilik iyi bir yol olabileceğini öne sürüyor.

MarketWatch’un haberine göre Deutsche analistleri, "Aktif perakende ürünleri, analiz ettiğimiz çoğu kategoride pasif ürünlere göre önemli ve tutarlı bir performans avantajı henüz gösteremedi. Pasif fonlar, kısa ve orta vadede sürdürülebilir yatırım içinde aktif olarak yönetilen ürünlere karşı pay kazanmaya devam edecektir" açıklamasına yer verdi.

Deutsche Bank'a göre, pasif ETF'lerde büyümeyi başlatan tematik yatırım, ESG'lerde kendini güçlü bir şekilde. Analistler, düşük karbon emisyonu, güneş enerjisi, elektrikli araçlar ve sosyal çeşitlilik alanlarının yatırımcıları cezbeden birçok tema arasında yer aldığını belirttiler.

Analistler, "Teorik olarak, ESG temaları, ne kadar dar tanımlandığınıza ve ETF sağlayıcılarının bu yatırım temasına yönelik talebi ne ölçüde gördüğüne bağlı olarak yüzlerce farklı şekilde biçimlendirilebilir” ifadelerine yer verdiler.

Analistler, Morningstar verilerine dayanarak, ETF'ler tarafından yönetilen ESG varlıklarının küresel olarak neredeyse 4 trilyon dolara yükseldiğini ve bunun gelecek yıl neredeyse iki katına yakın yükselebileceğini belirttiler. Küresel yatırımcılarsa, ESG kriterlerini karşılayamadıkları için portföylerinden belirli yatırımları çıkararak daha güçlü ESG değerlerine sahip şirketlere yatırım yapmaya yöneliyorlar.

Deutsche Bank'a göre, "sürdürülebilir" olarak gösterilen fonlar son bir yılda diğer yatırım fonlarına göre daha hızlı büyüyerek ABD'deki varlıklarını neredeyse iki katına çıkardılar. Rapora göre, "sürdürülebilir" fonların büyüme hızı ABD dışında daha yavaş olsa da ESG varlıkları bir yıl öncesine göre yaklaşık %75 artış gösterdi.

Ancak borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bu durumun sebebi ABD’nin sürdürülebilirlik alanında rakiplerine yetişme çabasında olması. ABD’ye göre çok önce ESG için finansal ve sosyal düzenlemeler gerçekleştiren Avrupa ülkeleri ABD’deki ESG pazarının bir adım önünde yer alıyor. Deutsche analistleri konuyla alakalı, "ESG'nin ilkeleri benimsenmesi ve piyasa düzenlemelerinin de ötesinde, ESG yatırımları söz konusu olduğunda Avrupa'yı küresel olarak geniş çapta liderlik rolünü ele aldığını görüyoruz." dedi.

Naturel Enerji ve Esenboğa Elektrik’in büyük başarısı

 

Varlık alımları ne zaman azalacak?

 

Ünlü yatırım uzmanından Ethereum için yükseliş tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)