E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDesa Deri'den Diyanet Vakfı'na dava ---

Desa Deri'den Diyanet Vakfı'na dava

Desa Deri'den Diyanet Vakfı'na dava
27 Aralık 2013 - 15:08 borsagundem.com

Desa Deri, Diyanet Vakfı aleyhine menfi tespit davası açtı

Desa Deri Türkiye Diyanet Vakfı'nın cezai şart  talebi karşısında, Vakıf aleyhinde menfi tespit davası açtı. Konuyla ilgili olarak KAP'a yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
''Şirketimiz Desa Deri San. ve Tic. A.Ş. tarafından 2012 yılında Türkiye Diyanet Vakfı' na satılarak teslim edilen, vakıf tarafından da teslim alınarak tamamı kullanılan valizlerle ilgili olarak teslim tarihinden 7 ay sonra bazı kriterlerin şartnameye uymadığı iddiası ile 2.380.500,00 TL cezai şart talep edilmiştir.  

Bu talebinin haklı olmadığı, dayanaktan yoksun olduğu,  tarafımızdan sözleşmeden doğan tüm yükümlülüklerin yerine getirildiği, ürünlerin kullanıldığı ve kullanıcı ihtiyaçlarını karşıladığı diğer itiraz nedenlerimiz ile birlikte vakfa bildirilerek öncelikle meşru çıkarlarımızın zarar görmemesi ve konunun sulhen çözülmesi amacıyla Kamu Denetçiliği Kurumu' na başvurulmuştur.
Kamu Denetçiliği Kurumunun kararı ile Vakfın cezai şart talebinin yerinde olmadığı belirtilmiştir. 

Ancak, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kamu Denetçiliği Kurumunun kararına uyulmayacağının bildirilmesi karşısında Desa Deri San. ve Tic. A.Ş. den  cezai şart ve tazminat  talep edilemiyeceği ve bu nedenle  şirketimizin  Vakfa herhangi bir borcunun bulunmadığının tespitine ilişkin  Türkiye Diyanet Vakfı aleyhine 2.380.500,00 TL tutarlı menfi tespit davası açılmıştır. Davanın aşamaları hakkında  ayrıca kamuya bilgi verilecektir.''
Desa Deri hisseleri yüzde 10 düşüşle 0,63 TL'den işlem görüyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 28,78
En Yüksek: 29,22
En Düşük: 28,68
Değişim -0,76 %
FK: 2,86
PD / DD: 0,87
İşlem Hacmi 4.421.991
Toplam Adet: 153.399
Ağırlıklı Ort.: 29,74
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)