E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDenizbank görüntüleri yayımladı! Arda'nın kardeşi dolarları nasıl çekti? ---

Denizbank görüntüleri yayımladı! Arda'nın kardeşi dolarları nasıl çekti?

Denizbank görüntüleri yayımladı! Arda'nın kardeşi dolarları nasıl çekti?
02 Aralık 2023 - 17:20 borsagundem.com

Denizbank'tan yapılan açıklamada, "Şikayetçi eski sporcu, hesabındaki tutarları kardeşinin şirketine havale etmiş, para çekme yetkisi olan kardeşi de önceden Bankamıza iletilen ve talebi üzerine hazırlanan parayı nakit olarak şubeden çekmiştir." denildi

Denizbank Seçil Erzan'ın fon dolandırıcılığıyla ilgili ortaya çıkan bazı görüntülerin tamamını paylaşarak, "Saadet zincirine bankada teslim edildiği iddia edilen bir kısım paralar, iddianın aksine banka kayıtlarından nakit ödeme yoluyla çıkarılarak "sistem" olarak adlandırılan organizasyona teslim edilmektedir" denildi.

Denizbank'tan yapılan yeni açıklamada, ortaya çıkan bazı görüntülerin bir bölümünün kısmen yayınlanmasının olay örgüsünü bozduğu kaydedildi.

Bankanın güvenlik kamerası kayıtlarının paylaşıldığı açıklamada, "İlk günden beri vurguladığımız üzere; saadet zincirine bankada teslim edildiği iddia edilen bir kısım paralar, iddianın aksine banka kayıtlarından nakit ödeme yoluyla çıkarılarak "sistem" olarak adlandırılan organizasyona teslim edilmektedir. Nitekim bu husus, Bankamızın 28 Kasım 2023 tarihinde yaptığı ekte de yer alan 3. Kamuoyu Bilgilendirmesinin 20 Soru 20 Yanıt bölümündeki 17. sorunun yanıtında ayrıntıları ile örnek verilerek açıklanmıştır.  Eğer iddia edildiği gibi banka nezdinde bir fon hesabı olsaydı para nakden çekilip dışarı çıkarılmaz hesaptan hesaba aktarılırdı.  İlgili kamera kayıtları, Bankamıza yatırılan bir paraya değil aksine bir hesap sahibinin, hesabından nakit çekme işlemine aittir. Şikayetçi eski sporcu, hesabındaki tutarları kardeşinin sahibi olduğu şirkete havale etmiş, şirketten para çekme yetkisi olan kardeşi de önceden Bankamıza iletilen ve talebi üzerine hazırlanan 2 milyon 490 bin USD olan bu parayı nakit olarak şubeden çekmiştir. Görüntülerden açıkça anlaşıldığı gibi hesap sahibi, elindeki siyah bir çantayı gişe mahallindeki masanın üzerine koymuş ve çekme talimatı verdiği söz konusu tutar nakit olarak çantaya doldurulmuştur. Bu husus kameralarda açıkça görülmektedir. Hemen akabinde sonradan A.Y. olduğu anlaşılan Seçil Erzan'ın para getir-götür işlerinde kullandığı şahıs, para dolu siyah çantayı alarak bankadan çıkış yapmıştır. Hesap sahibi, Bankamız nezdinde mevcut imza sirkülerine uygun ödeme fişini imzalayıp, Seçil Erzan ile öpüşerek vedalaşmış ve kapıda bekleyen güvenlik görevlimiz ile selamlaşarak çok kısa bir süre sonra şubeden ayrılmıştır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

28 Kasım 2023 tarihli, 20 Soru 20 Yanıt, başlıklı açıklamamızın 17. Maddesinde de örnekleri ile açıklandığımız gibi; nakit olarak müşterinin zilyetliğine geçmiş ve banka dışına çıkarılmış bir para üzerinde bankanın hiçbir sorumluluğu yoktur. 

Yine ilgili haber programlarında, 'para neden gişeden teslim edilmiyor' şeklinde getirilen eleştiriye cevaben açıklamak isteriz ki; bu bölüm gişe mahallinin bir parçası olup kameralarla izlenmektedir. Büyük tutarlı para teslimleri, gişelerin güvenlik amaçlı camla korunan ön bölümünün fiziken teslimata müsaade etmemesinden dolayı sektör uygulamalarına paralel olarak bu gişe bölümünün tam arkasında yer alan güvenlik açısından diğer müşterilere kapalı mahalde yapılmaktadır. 

Kamera kayıtlarındaki işlemler ile ilgili Bankamız dahil hiçbir makama bugüne kadar herhangi bir şikayet iletilmemiştir. 

Teftiş Kurulumuz tarafından düzenlenen 28 Nisan 2023 tarihli raporumuzun ekinde, yer alan delil niteliğindeki kamera kayıtlarını kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bilgilerinize sunarız


Denizbank'tan fon dolandırıcılığı iddialarına ilişkin detaylı açıklama

 

SPK Başkanı Gönül'den gizli fon açıklaması: Bu bir dolandırıcılık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • k204 Aralık 2023 09:48

    gazeteci bankacının babası için garibandedi adamın bozcaada da bağ evi var borsa yatırımcısı ve gariban...........bir tane dolandırıcı vardı yaşı küçük olanlar bilmez ben beni dolandırmaya kalkanları dolandırırım derdi.......

  • hoca04 Aralık 2023 09:41

    tefecilik hoş bir şey değil. hem paralarını kaybettiler hem de itibarlarını. bir daha kimse bunların selamını bile almaz

  • dedektif04 Aralık 2023 08:54

    Bu arkadaşların hepsi yüksek kazanç vadiyle kendi istek ve arzularıyla banka dışından bu sisteme dahil olmuşlardır hiçbiri hesabını kontrol etmemiş mi yani buna kim inanır

  • Mustafa dincer 03 Aralık 2023 23:57

    Şeçil az bile yapmış bunlara aç gözlülere tonla paranız varken neyin peşine düştünüz Allah çarpar böyle bir bardak su için 😄

  • aç gözünü03 Aralık 2023 22:08

    ne hikmetse bütün pislikler bu galatasaraydan çıkıyor tesadüf mü

  • xyz03 Aralık 2023 22:02

    Denizbank tan parayı resmi dekontla çekmeyi biliyorlar. Ama FATİH TERİM fonuna aynı parayı pastanede A4 kağıdına yazılan hukuki hiç bir geçerliği olmayan bir şekilde SEÇİL'e teslim ediyorlar. ARDA ülkesini sevmesi ile nutuk atmayı iyi biliyor. kabede poz veriyor ama iş vergi ödemeye gelince araki bulasın. ALİ HAYDAR'ın idolüde anca böyle adamlar olur. Ülkede böyle milyonlarca çakma dinci ve vatansever var.

  • Ahmet Özbir04 Aralık 2023 09:40

    usta kabul ettikleri peçeteye yazılmış yazılarına mahkemede delil kabul ettirdi ya, onun normal bir mahkemede, normal bir suçluda işe yaramayacağını bilmiyorlar

  • xyz03 Aralık 2023 21:51

    Bu dindar ve kinine sahip çıkan insanları gördük. Her şeyleri lafta ve gösterişte zerre kalplerinde bir şey yok. Her işleri menfaata dayalı. Din, iman, ezan, bayrak hak getire. Bunların varı yoğu Benjamin.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI03 Aralık 2023 18:04

    Benim anlamadığım Arda Turan  beş vakit namazına beş vakit daha kılan , zekatını, oruçu nu tutan Hacca giden  dini bütün bir müslüman kardeşimiz olup, adının böyle tefeçilikten para kazandığına asla ve asla inanmıyorum.Kendisine nazar yapmışlar veya göz olduğunu düşünmekteyim.

  • xyz03 Aralık 2023 21:55

    Senin gibilerin idolü ancak FATİH, ARDA, EMRE vb. gibi faizci ve tefeciler olur. Bizim rehberimiz ve kıblemiz belli. Sizler pudra şekerci ve sistemin beslemelerisiniz. Sizler aldatılan değil işinize geldiği gibi menfaatinize göre davranırsınız.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA03 Aralık 2023 11:20

    Adam fakirlikten dolar milyoneri olmuş gitmiş yüce ALLAH ın haram ettiği şeylere yatırım yapmış sonra parasını kayıp edeceği malum değil mi.sonra kendisini mütevazi ve manevi güçlü birisi olarak tanır idik neden böyle şeytana uyupta paranı  rezil ettin bak şimdi ne kadar zarar ettirdin.senin kazandığın paran sülalene yeter idi.Daha elle tutulur alanlara yatırsan sen bu  kazanacağın paradan kat ve katını kazanır idin zaten.Mesal gayrimenkul arsa tarla borsada değerlendirsen paranı dolar bazında kat ve kat kazanacak idin.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA04 Aralık 2023 11:03

    xyz denen zat müslümanlıktan bahsettik ağzından salyalar akarak oraya buraya sataşıp durma yezidlik yapma derim.

  • xyz04 Aralık 2023 00:05

    ZÜLFİKAR denen zavallı. Sizler Kabe de poz veren veya namazda poz veren her şahsı dindar zanneden sözde müslümansınız. Adamlar milli paramıza(Türk Lİrasına) güvenmeyip bankaya dolar yatıran tipler. Tefecilik yapan tipler. Ülke bu tip dincilerle dolu. Senin gibi sorgulamayan yalnızca resme bakan müslümanlar olduğu sürece bu tipler daha çok itibar görür. Müslüman cahil olmaz. ve beni aldattılar demez. Peygamberimiz insanları namazıyla değil para ile olan muamelatına bakarak değerlendirin demiş. Derdi BENJAMİN olanın kıblesi de bellidir.

  • FİNANS DÜNYASI03 Aralık 2023 11:12

    Son günlerde içişleri bakanlığının operesyonlarında dünya daki suç örgütlerinin liderleri neden istanbul u mesken tuttuklarını öğrenmekteyiz.Acaba bunlar bizim borsaya girip kara  paramı aklıyorlar diye  aklımıza gelmektedir.Eğer öyle ise bunlar paralarını çektiği zaman borsanın hali nice olur.çünkü borsamız son 5 yılda borsa tarihinde hiç olmadığı kadar 2400 kadar yükselen hisse senetleri var.

  • kılıç03 Aralık 2023 10:31

    acı gerçek ama TÜRKİYE organize suç örgütlerinin oyun yeri haline dönüştü suçun caydırıcı cezasık  yok örnegin dün bir kızımıza istanbul gibi yerde cinsel taciz olayında şanslıymış ki savcıya denk geliyor binlerceside sinesine çekiyor malesef ülkemizde yönetim dürüst olmayınca suç katlanarak artar .

  • Mucise Reis : )03 Aralık 2023 10:31

    Bil ülkede nasıl olurda böyle nakıt paralar ellerde gezer, banka harici kayıtsız ortamlarda onun bunun bavulunda gezer ? bu görünen kısım. para koruyan kım? tefeci  para vuluyor kadına veriyor faizi ile geri alıyor. bu para sahibi kım? bu kadar nakti koruyan kişi kıme guvenıyor? evde orda burda nakıtlarla gezebiliyor? resmi görevlilre, kolluk güçleri konu hakkında bir çalışması rporu var ve sunum apıldı ise operasyon edne yapılmıyor ? bu tefeci başka kımlere kanca taktı ve bu çete sermayeyı nereden buluyor? iş insanımı sıyasımı vb? bu iş  10 sporcu, 2 bankacı, 1 tefeci işi deil. bankacı bu tefeciyi nasıl buluyor? tefeci paraları kımden alıp kullanıp faizle tahsıl edıyor .? bu olay çok buyuk.... denı zbank göre vzararı yapıp fakirlerin paralarını geri ödesin, ödeyeceğı vergiden düşsün reise gidip böyle desinler :D millet mtc yı 5  ödem eyapar olay çözülür :D

  • borsacı02 Aralık 2023 22:16

    kanatimce çok büyük bir dolandırıcılık şebekesine çarpılmışlar seçil hanım dünyada böyle bir gelir yok deyip aymalıydı malesef para tatlıdır herkes  sadece gelir düşünerek hareket etmiş .şuda bir gerçek bu futbolculara çok para verip azdırmamak lazım .adamlar azmış dolandırıcıda çarpış.

  • FİNANS DÜNYASI02 Aralık 2023 19:47

    Bu olaylar bankaya asla ilgilendirmez ki.Futbolcular ile şube müdürü arasında banka kayıtlarına resmiyete girmediğinden üzerlerine bir tas soğuk su içsinler .

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM02 Aralık 2023 19:45

    Yüce ALLAH kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim de şöyle demiştir.İki türlü insan var  birisi çok zeki diğeri normal bir insan sizce kim zengin olur sizce etrafınıza bir bakın demiştir.İnsanlar bakmışlar normal zekalı insanların zengin olduklarını görmüş.Yüce ALLAH para bana ait ilim ise kullarıma ait.Ben maddi imkanları istediğime veririm fakat emirlerime uymazlar ise bir anda da geri alırım demiştir.Haydi ben vermeyimde bir kulum zengin olsun bakalım demiştir.Yani yüce ALLAH vermez ise istediğin kadar zeki ol asla zengin olamazsın.Bu futbolcularda  bir anda  daha da köşelik olalım  tefecilik faizi ile der iken evdeki bulgurdan olmuşlar anlaşılan.Dünyanın neresinde % 30 aylık döviz bazında kazanılım.Yani paralarını resmen mundar etmişlerdir.Umarım hükümet bunlara bir kıyakcılık yapıp da devlete ödettirmez bu paraları.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM04 Aralık 2023 11:04

    xyz denen dünbük benim ağzı açtırma ve bana sakın sataşma beenim yorumum senin neredene battı söylermisin.

  • xyz03 Aralık 2023 23:56

    ALİ HAYDAR bu işe Cenab-ı Allah'ı katma. Senin ARDA ve benzerlerinden tek farkın cebinde milyon dolarlar olmayıp ahkam kesmen. Seninde yapacağın derhal en yüksek faiz veren bankayı bulmak veya SEÇİL gibilerine paranı verip tefecilik yapmak olur. Sizin en büyük zaafınız Benjamin. O yüzden sistemin kuyruğunda takılı teneke gibi ses çıkarıyorsunuz. Burada din iman edebiyatı yapma kabede ve secdede poz verenleri görüyoruz.

  • Tiktak02 Aralık 2023 18:17

     8-)  8-)  8-)  8-)  8-) 

  • Bik02 Aralık 2023 17:44

    Konut alım satımlarında da nakit para elden ele dolaşmakta.