E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir ve bakır ikinci haftalık kazancına ilerliyor---

Demir ve bakır ikinci haftalık kazancına ilerliyor

Demir ve bakır ikinci haftalık kazancına ilerliyor
03 Kasım 2023 - 09:03 borsagundem.com

Bakır, doların zayıflamasıyla art arda ikinci haftalık yükselişine hazırlanıyor. Demir cevheri de Çin'de teşvik ve güçlü temeller nedeniyle ikinci haftalık kazancına hazırlanıyor

Bakır fiyatları, zayıf doların, kötü ekonomik verilerin görünümü bozduğu Çin'den gelen talep kaygılarını dengelemesiyle art arda ikinci haftalık yükselişine hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.32'de %0,6 artışla 8.190 dolar/tona yükselirken, Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık vadeli bakır kontratı, %0,4 artışla 67.730 yuan/tona (9.260,96 dolar) çıktı.

Daha fazla faiz artırımı yapılmayacağı yönündeki beklentiler doları zayıflattı ve Çin'in çok fazla metal tüketen imalat sektöründeki faaliyetlerindeki yavaşlamayı dengeledi.

Analistler, sanayi metallerinin, Çin anakarasındaki zayıf faaliyetlerden kaynaklanan ters rüzgarlarla karşı karşıya kalmaya devam edeceğini bekliyor. Analistlere göre aynı zamanda ABD dolarının önümüzdeki haftalarda zayıflayacağına dair beklentiler de fiyatların yükselmesine yardımcı oldu ve Çin'de ek teşvik beklenti arttı.

LME'de alüminyum %0,6 artışla 2.240,50 dolar/tona yükseldi.

Demir cevheri, ikinci haftalık kazancına hazırlanıyor

Demir cevheri, teşviklere bağlı iyimserlik ve Çin'deki destekleyici temellerin desteğiyle art arda ikinci haftalık kazancına ilerliyor.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 05.34'te %1,36 artışla 933 yuan/tona (127,57 dolar) yükseldi ve haftayı %3,7 artışla tamamlamaya hazırlanıyor.

Singapur Borsası'nda Aralık vadeli demir cevheri, %0,86 artışla 123,65 dolar/tona çıktı ve bu hafta şimdiye kadar %1,5 arttı.

Çin geçen hafta 1 trilyon yuan tutarında devlet tahvili ihracını onayladı ve yerel yönetimlerin ekonomisini desteklemek için 2024 tahvil kotalarının bir kısmını önden yüklemelerine izin veren bir yasa tasarısını kabul etti.

Analistler, teşviklerin yanı sıra sağlıklı temellerin demir cevherini desteklediğini belirtti.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,15, sıcak haddelenmiş rulo %1,12, filmaşin %0,65 ve paslanmaz çelik %1,15 arttı.

Petrol haftayı kayıpla kapatıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)