E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatlarında artış sürüyor---

Demir fiyatlarında artış sürüyor

Demir fiyatlarında artış sürüyor
21 Aralık 2023 - 08:36 borsagundem.com

Demir cevheri, düşük stok ve Çin'de yıl sonu talebi nedeniyle arttı

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, sıkı stoklar ve belirsiz görünüme rağmen Çin talebinin artacağına ilişkin beklentilerin desteğiyle art arda üçüncü günde de yükseldi.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) mayıs vadeli demir cevheri, TSİ 05.50'de %1 artışla 944,5 yuan/tona (132,18 dolar) yükseldi.

Singapur Borsası'nda ocak ayına ait gösterge demir cevheri, %0,2 artışla 133,91 dolar/tona çıktı ve üç günlük düşüş serisini sonlandırdı.

DCE dün, ocak-mayıs 2024 teslimatları için yapılan sözleşmelerde demir cevheri vadeli işlemlerine yönelik günlük işlem hacimlerine 500 lottan fazla olmayacak şekilde bir sınır belirledi.

Demir cevheri fiyatlarındaki toparlanma, çeşitli çelik üreticilerinin üretimlerinin azalmasından kaynaklanıyor.

Analistler, yerli üreticilerin, düşen kar marjları, artan hammadde maliyetleri ve belirsiz talep görünümü nedeniyle üretimi azaltmaya devam ettiğine dikkat çekti.

Analistler ve sektör yöneticileri, Hindistan'daki çelik talebinin seçimler nedeniyle hükümet projeleri ve altyapı harcamaları geciktireceği için Mart ayından itibaren önümüzdeki mali yılda muhtemelen yavaşlayacağını kaydetti.

Ancak Çin'de analistler, fabrikaların ham madde takviyesi yaparak Şubat ayındaki Ay Yeni Yılı tatili sırasında üretimin sürdürülebilir olmasını sağlaması nedeniyle talepte geçici bir artış öngörüyor.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri kontratı ve sıcak haddelenmiş rulo sırasıyla %0,3 ve %0,4 artış gösterdi. Filmaşin ve paslanmaz çelik sırasıyla %0,8 ve %0,4 kayıp yaşadı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %1 artarken, kok kömürü %0,6 düştü.

Pirinç fiyatları 15 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)