E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir fiyatları iki yılın zirvesinde---

Demir fiyatları iki yılın zirvesinde

Demir fiyatları iki yılın zirvesinde
24 Ağustos 2023 - 08:42 borsagundem.com

Demir cevheri SGX'te Haziran'dan beri en uzun rallisini yaptı, Dalian'da 2 yılın zirvesine yaklaştı

Demir cevheri vadeli işlemleri, bufün de yükselerek, Singapur'da Haziran'dan beri en uzun rallisini gerçekleştirerek dört haftanın zirvesine ulaştı. Çin'de talebin iyileşeceğine ilişkin beklentilerin sürmesiyle Dalian'da gösterge iki yılın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Çin'in liman stoklarındaki azalan demir cevheri, fabrikaların eylülden ekime kadar inşaat faaliyetlerindeki mevsimsel artış öncesinde üretimi artırmasıyla yükselişe ivme kazandırdı.

Singapur Borsası'nda eylül kontratı %1,1 yükselerek 114,50 dolar/ton ile 26 Temmuz'dan beri en güçlü seviyesini gördü.

Dalian Emtia Borsası'nda ocak demir cevheri kontratı, %1,3 artışla 828,50 yuan/ton (113,85 dolar) ile dünkü iki yılın zirvesi olan 832,50 yuan/tona yakın seyretti.

Spot demir cevheri dün 115,50 dolar/ton ile dört haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Çin'in hızlı ekonomik toparlanmaya yönelik politika desteği de risk iştahını destekledi.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,3, sıcak haddelenmiş rulo %0,1 ve filmaşin %2,9 arttı. Paslanmaz çelik %1,1 düştü.

Emtia piyasasında yön arayışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)