E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri ve bakır fiyatlarında düşüş---

Demir cevheri ve bakır fiyatlarında düşüş

Demir cevheri ve bakır fiyatlarında düşüş
22 Haziran 2022 - 09:00 borsagundem.com

Demir cevheri, Çin'de çelikte aşırı arz endişesiyle 16 haftanın en düşük seviyesine inerken, bakır fiyatları da, doların güçlenmesi ve artan tedarik endişeleriyle geriledi.

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de çelik arz fazlası endişelerinin artmasıyla 16 haftanın en düşük seviyesine indi.

Dalian Emtia Borsası'nda eylül vadeli demir cevheri, yüzde 5'e varan düşüşle 716,50 yuan/ton (107 dolar) ile kayıplarını art arda dokuzuncu güne çıkararak 1 Mart'tan beri en düşük seviyesine ulaştı.

Singapur Borsası'nda temmuz kontratı, sekiz günlük satıştan sonra bir günlük toparlanmanın ardından yüzde 4,7'ye varan bir düşüşle 109,50 dolar/tona geriledi. Demir cevheri, Singapur'daki 2022 kazanımlarını tamamen sildi.

Analistler, piyasaların Çin'in sıfır Kovid politikası hala yürürlükteyken talep büyümesinin gerçekleşmeyebileceğinden özellikle endişeli olduklarını belirterek, aynı zamanda Çin çelik sektöründeki mevcut arz fazlasına dikkat çektiler.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 1,3 ve sıcak haddelenmiş rulo yüzde 1,1 düştü. Paslanamz çelik yüzde 0,6 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür yüzde 0,2 artarken, kok kömürü yüzde 0,9 düştü.

Bakır fiyatları, doların güçlenmesi ve artan tedarik endişeleriyle geriledi

Londra'da bakır fiyatları, doların güçlenmesi ve artan tedarik endişelerinin metale talebi etkileyeceği baskısıyla bugünkü işlemlerde yüzde 1'den fazla düştü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır TSİ 05.30'da yüzde 1,2 düşüşle 8.885 dolar/tona geriledi.

Shanghai'de temmuz vadeli bakır yüzde 0,4 düşerek 67.940 yuan/tondan (10.121 dolar) işlem gördü.

Nisanda 3 bin ton arz fazlası oluştu

Uluslararası Bakır Çalışma Grubu verilerine göre, küresel rafine bakır piyasasında nisan ayında 3 bin ton arz fazlası oluştu.

Nisan ayında revize edilmiş 22 bin ton arz açığı görülmüştü.

2021 yılının tamamında 439 bin ton, 2020 yılında ise 415 bin ton arz açığı oluşmuştu.

Küresel bakır üretimi nisan ayında 2 milyon 155 bin ton olurken, tüketim ise 2 milyon 152 bin ton seviyesinde gerçekleşti.

Yaptırımlar listesine altının da eklenmesi planlanıyor

 

Japonya'nın ham çelik üretimi azaldı

 

SASA'nın ilk yatırımı liman olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)