E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDemir cevheri 6 haftanın zirvesine çıktı---

Demir cevheri 6 haftanın zirvesine çıktı

Demir cevheri 6 haftanın zirvesine çıktı
02 Haziran 2022 - 09:29 borsagundem.com

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, çelik üreticilerinin tatil öncesinde stoklarını doldurması ve virüsün vurduğu ekonominin kademeli olarak iyileşmesiyle bugünkü işlemlerde artarak altı haftanın en yüksek seviyesini geçti.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri %2,2'lik artışla 921 yuan/ton (137,40 dolar) ile 19 Nisan'dan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,2 artarak 2.742 yuan/tona, kok kömürü %1 artarak 3.582 yuan/tona yükseldi.

Analistler, küresel demir cevheri sevkiyatlarının nispeten istikrarlı olduğunu ve talep tarafının geliştiğine dikkat çekerek üretimin askıya alınması durumunda çelik üreticilerinin daha büyük kayıplara uğrayacağını ve bu nedenle tatil öncesinde hala üretmeye ve demir cevheri stoklarını yenilemeye devam ettiklerini kaydetti.

Shanghai'de inşaat demiri yatay seyrederek 4.694 yuan/tondan, sıcak haddelmiş rulo %0,1 artarak 4.803 yuan/tondan işlem gördü. Paslanmaz çelik %0,6 arttı.

Çin'de piyasalar, Ejderha Kayığı Bayramı nedeniyle 3 Haziran'da kapalı olacak.

Shanghai'de bakır, Çin'de Kovid önlemlerinin gevşemesiyle arttı

Shanghai'de bakır fiyatları, Çin'de Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasının talebin toparlanma umutlarını artırmasıyla yükseldi, ancak güçlü dolar yükselişi sınırlandırdı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Temmuz vadeli bakır, TSİ 08.31'de %0,5 artarak 71.990 yuan/tondan (10.742,53 dolar) işlem gördü.

Londra Metal Borsası resmi tatil nedeniyle bugün kapalı.

Analistler, Shanghai'nin yeniden açılmasına atıfta bulunarak ekonomik aktivitenin yeniden toparlanmasının Çin için bir miktar iyimserlik sunduğunu kaydetti.

Petrol fiyatını düşürecek hamle

 

Kömür bitti, elektrik üretimi durdu, kesinti kaçınılmaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)