E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDelta varyantın piyasalara etkisi geçici mi?---

Delta varyantın piyasalara etkisi geçici mi?

Delta varyantın piyasalara etkisi geçici mi?
17 Ağustos 2021 - 11:16 borsagundem.com

Goldman Sachs: Delta varyantının talebe etkisinin geçici olacağı temel senaryomuzu devam ettiriyoruz.

Küresel petrol fiyatlarında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Goldman Sachs, fiyatların gerilemesinin Delta varyantının petrol talebine etkisine ilişkin endişeleri yansıtmaya devam ettiğini bildirdi.

"Bu durumun talebe geçici bir darbe olduğu temel senaryomuz devam ediyor" ifadelerini kullanan Goldman Sachs, petrol piyasasında arz açığının yılsonuna kadar devam edeceğini, er ya da geçe OPEC'in üretiminde keskin artış ve kayaç petrolü aktivitesinde toparlanmanın kaçınılmaz olacağını da öngördü.

Brent petrolünün 2021 dördüncü çeyrekte 80 dolar/varile yükseleceği tahminini sürdürdüklerini belirten Goldman Sachs, "Vaka sayıları orta vadeli talep görünümü konusunda endişeleri artsa da, arza yönelik aşağı yönlü risklerin küresel olarak büyüdüğünü görüyoruz. Küresel petrol talebinin, Ağustos ayı için 97,8 milyon varil/gün olan öngörümüzün üzerinde 98 milyon varil/gün olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Dolarda geri çekilmenin devam etme olasılığı bulunuyor

Altında oynaklık artabilir

Borsa İstanbul'da seyir değişir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)