E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDehşet büyüyor! Ölü sayısı 41'e çıktı, virüs Avrupa'ya sıçradı---

Dehşet büyüyor! Ölü sayısı 41'e çıktı, virüs Avrupa'ya sıçradı

Dehşet büyüyor! Ölü sayısı 41'e çıktı, virüs Avrupa'ya sıçradı
25 Ocak 2020 - 06:44 borsagundem.com

Korona Virüsü'nde kâbus büyüyor. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ülkedeki vak'a sayısını 1287, ölenlerin sayısını da 41 olarak açıkladı. Korona Virüsü ile ilgili Avrupa'da da ilk vak'a tespit edildi


BORSAGUNDEM.COM / DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin'de ortaya çıkan ve birçok ülkede görülerek küresel bir kâbusa dönüşen Korona Virüsü salgınında bilanço her geçen gün daha da büyüyor. Çin'de hayatını kaybedenlerin sayısı dün bildirilen 15 ölümle 41'e yükseldi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu vak'a sayısını da 1287 olarak açıkladı. 

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede ülke çapında yayılan Korona Virüsü salgınının küresel boyutu da korkutmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) acil durum ilanını Çin ile sınırrlı tutması ve küresel bir acil durum ilanına gerek duymamasına rağmen dünya çapında virüse enfekte olanların sayısı bini aştı. Virüs Tayland, Vietnam, Singapur, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Nepal, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de tespit edildi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ülke çapındaki vak'a sayısını 1287 olarak duyurdu. Komisyon, Cuma günü 15 kişinin daha hayatını kaybettiğini doğrulayarak Çin'de virüs nedeniyle ölenlerin sayısının 41'e yükseldiğini resmen açıkladı. 

AVRUPA'DA İLK VAK'A

Fransız yetkililer, Cuma akşamı yaptıkları açıklamada bir Korona Virüs vak'ası tespit edildiğini duyurdu. Böylece Avrupa'da da ilk Korona Virüsü tespiti yapılmış oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Irem25 Ocak 2020 20:22

    Çinlileri ülkeye almamanız lazım bence yoksa Türkiye de olur aynısı herkesin başı yanar yaptıkları çok yanlış herşeyi yapabiliyolarsa bunu da yapabilirler bence buna gücü yeter yani herşeye yetiyosa

  • Deli25 Ocak 2020 19:15

    Borsalar ne olur korkan yatrımcı çıkarsa yüz yılın rallisi başlar

  • HALİL KERTENKELE25 Ocak 2020 14:51

    ben inanmıyorum.Çin liler asırlardır bu hayvanları yiyorlarda bir şey olmuyor şimdimi oldu.evet şimdi oldu.abd borsaları 10 senede on kat artı.bu borsaların patlaması ve sert bir düzeltmeye ihtiyaçları var.bence bunu gizli servisler tarafından  abd ye rakip olan ülkelerin ekonomilerini çökertmek için  biyolojik bir savaşın bir parcası olabilir.

  • Gerilim ahokukup Man gundahiya25 Ocak 2020 21:38

    ABD borsası 10 yılda 4 kat arttı, nereden 10 kat artmış. Aç grafiklere bak, yorum yapmadan biraz bilgi sahibi olun be

  • kartal25 Ocak 2020 13:22

    çin virüsü anlaşıldığı kadarıyla yayılıyor.kuluçka döneminden önce kim virüsü kaptıysa bu kişiler çinli olur başka ülkelerden oraya gidip gelenler olur.bunlarda bu öldürücü virüsü kendi ülkelerine bimeden getirmiş olabilirler.bu durumda bu virüsün etkileri tüm dünyada yayılmaya yeni yeni başlayacak anlaşıldığı kadarıyla.hava yoluyla bulaştığına göre bu virüs çok ölümlere yol açabilir.çin virüsü oradan tüm dünyaya yayılacak gibii.kuluçka süresi 15 gün. çin e gidip gelenler kendi ülkelerinede bu öldürücü virüsü bilmeyerek getirmiş olabilirler.Allah yardımcımız olsun.

  • Emrah25 Ocak 2020 11:40

    Çinliler köpek eti,kedi eti,yarasa çorbası ne bulsalar yiyorlar tuhaf insanlar o ülkede her türlü hastalık olur mutfak ve yemek alışkanlıkları iyi değil.

  • Kaçan Grup25 Ocak 2020 09:57

    çin malı ürünler de virüs gibi dünya ekonomisini hasta etti

  • efe25 Ocak 2020 07:38

    son uc ay ıcınde cıne gıdenleri ulkeye almayın lurfen