E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDEAŞ'a ağır darbe! 23 ölü 14 yaralı---

DEAŞ'a ağır darbe! 23 ölü 14 yaralı

DEAŞ'a ağır darbe! 23 ölü 14 yaralı
26 Aralık 2016 - 20:55 borsagundem.com

Musul'un kuzeyine giren Ninova Muhafızları, DEAŞ üyesi 5 teröristi esir aldı. Es-Sukker Mahallesi'ne İHA ile düzenlenen saldırıda da teröristlerden 23'ü öldü, 14'ü yaralandı

Irak'ın Musul kentinde, Türk askerleri tarafından eğitilen Ninova Muhafızları ile ordunun, kentte terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki bir bölgeye girerek 5 teröristi esir aldığı bildirildi.

Orduya bağlı Terörle Mücadele Birimi'nden Tuğgeneral Mahmud Saad ez-Zubeyri, 16. Tugay ile Ninova Muhafızları'ndan oluşan ortak güce bağlı unsurların, DEAŞ militanlarına benzer giysiler giyerek kentin kuzeyindeki Baviza bölgesine girdiğini ve 5 teröristi esir aldığını söyledi.

Teröristlerin istihbarat teşkilatına bağlı güçlere teslim edildiğini belirten Zubeyri, ilk defa bu türden bir operasyon gerçekleştirildiğini aktardı.

Öte yandan, Irak ordusundan Tümgeneral Müsenna En-Numani de uluslararası koalisyona ait bir insansız hava aracının (İHA) Musul'un kuzeydoğusundaki Es-Sukker Mahallesi'nde terör örgütü DEAŞ üyelerinin toplandığı bir evi bombaladığını, saldırıda 23 teröristin öldüğünü, 14'ünün yaralandığını, 7 aracın da kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarmak için 17 Ekim'de başlatılan operasyonlar, kentin bazı bölgelerinde devam ediyor. Operasyona, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)