E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDDK'dan dövizdeki manipülasyon iddialarına inceleme---

DDK'dan dövizdeki manipülasyon iddialarına inceleme

DDK'dan dövizdeki manipülasyon iddialarına inceleme
27 Kasım 2021 - 16:58 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurları üzerinden manipülasyon yapılıp yapılmadığının araştırılması, varsa konunun gerekli yerlere iletilerek ilgili kurumlar nezdinde çalışma gerçekleştirilmesi için Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) talimat verdi.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine döviz piyasasındaki manipülasyon iddialarının araştırılması için harekete geçti.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurları üzerinden manipülasyon yapılıp yapılmadığının araştırılması, varsa konunun gerekli yerlere iletilerek ilgili kurumlar nezdinde çalışma gerçekleştirilmesi için DDK'ye talimat verdi.

Talimat üzerine harekete geçen DDK, döviz kurları üzerinden manipülasyon yapılıp yapılmadığını tespit etmek için ilgili kurumlardan bilgi ve belge isteyebilecek.

Çalışmanın sonunda hazırlanacak rapor, gerekli işlemlerin yapılması için ilgili kurumlarla paylaşılacak.

Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulun yetkileri genişletilmişti. Buna göre, kamuya yararlı dernekler, vakıflar, kooperatifler, birlikler ile bu kurum ve kuruluşların her türlü ortaklık ve iştirakleri de Devlet Denetleme Kurulu denetimi kapsamına alınmıştı.

Fuat Oktay'tan döviz kuru açıklaması

Dolar ve euroda yükseliş sürüyor

Yerlilerin döviz alımı azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (52)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist 29 Kasım 2021 11:28

    Ülkeye  borçlanarak (kredisi,  Sendikasyon, Tahvil vb.) ve  ihracat ile giren döviz.       1 Ülkeden nasıl hangi araç ve yöntemlerle  dışarıya çıkıyor.    2. Ülkede belli siyasi ve ekonomik döviz borç ödemelerin yoğun olduğu dönemlerde yurt içi ve yurt dışı döviz hareketleri, döviz mevduatları hareketleri maniple ve organizeli davranışları var mıdır.     3. Ülkemizde ki yabancı  şirketler kazançlarını yurt dışına döviz olarak nasıl çıkartıyorlar Paravan şirketlerine ticari işlem ile mi direk nakit mi .    4. Bu bilgileri kim işliyor, MASAK NE İŞ YAPIYOR   (M)  

  • Ali29 Kasım 2021 08:28

    Dövizi çıkaran, döviz alımı yapan merkez bankası, milletin aklıyla dalga geçiyorlar

  • zor işimiz 28 Kasım 2021 21:55

    2022 ceza ve kıymetli kagit zammı 36 bunudami dis gucler yaptı.....

  • comar28 Kasım 2021 20:56

    comarlar

  • Yani28 Kasım 2021 21:23

    Köpek olduğunu itiraf etmiş oluyorsun; resmi olarak!  tıpkı diğerleri gibi!  Yazık ki bunlar insan mezarlığına gömülüyorlar!  

  • Taki28 Kasım 2021 19:56

    Her zaman yaptığınız gibi ,iyi olan bir şey varsa sahiplenir, kötü olan bir şey varsa dış güçler dersiniz. Bir kere de yapamadık diyiverin...

  • comar28 Kasım 2021 21:53

    Comarlar senin gibiler olup nemalanan ve çoklu maaş alanlardır.

  • baran28 Kasım 2021 20:53

    Sen de o minik beyninle  .........

  • Bir yorum28 Kasım 2021 20:41

    Onların en büyük hatası senin gibi tabansız cahilleri adam yerine koymuş olmaları!  Pkk ya kamp yeri açmaya hazır Amerikan köpeklerine asla ve kat a geçit yok. Neyi yapamamışlar?   Ahmak oğlan akıllı ol.

  • Doların hikayesi 5 (uyanış zamanı)28 Kasım 2021 19:29

     Bilderberg toplantılarının yapıldığı Davos kasabası da aynı bölgede yer almaktadır. Karargahın İsviçre’ de olması şaşırtıcı olsa da tesadüf değildir. Karargahın burada oluşturulması on yıllar öncesinde küresel kapitalizmin çekirdek örgütü olan ve merkezi New York’ ta bulunan Dış İlişkiler Konseyi(CFR) elitlerince kararlaştırılmıştır. Bu yerin seçilme nedeni, dış dünyadan kendilerini saklayarak bir araya gelmek ve dikkat çekmeden çok gizli kararlar alabilmektir. Onbinlerce dönüm ormanlık arazide yer alan Uluslararası Varlıklar Bankası (BIS) karargahının yakınında Gladio’nun kurulma kararının alındığı, P-2 İtalyan Hür Masonlarının “Alpino Locası” da bulunmaktadır. P-2 Locasının bulunduğu yerin yakınında, 2. Dünya savaşı öncesinde ve esnasında Adolf Hitler’ in tüm kararlarını aldığı ve savaşı yönettiği ana savaş karargahı olan “Nazi International” de bulunmakta idi. Şimdi bu solcu devrimci geçinen köpeklerin  tasmasının kimlerin elinde olduğunu anlamış olmalısınız! 

  • Mucise Reis ;)28 Kasım 2021 22:56

    Sen en anlatıyorsun ? :D ... yahu ahmet kitap yazıyor... veli kitapda ahmet den dip not alıntı yapıyor... hüseyin ahmet ve veliden dip not alarak kitabını yazıyor.. böyle böyle incil gibi değişerek aynı zırvalıklar geliyor :D sonra yaa kitapdan okudum abi. kitapda yazıyor abi zırr zırr zurr zurr yazıyorlar :D ya sen güçlü ol, sen dünyaya sat, sen dünyaya hukum sur... Sende çalıştır kafanı sende işçine 500 usd maaş ver. alem kurmuş düzeni, maden çok biliyon neden otoyollar usd borçla oldu ? devlet dış borcu usd ile oldu ? :D yazacaksan merlkez başkanına mail at, oda emir aldıgı yere mail atsın  :D kime ne anlatıyorsunuz ? langırtı boş teneke muhabbetler :D  otobana verilen para ile 25 yıl vadeli borçlu 25 fabrıka kursat, zaten usd açığı kapanır 10 yılda, gerisi kar olurdu :D yol daltonlar gelmiş, retkit gitmiş. düldül koşmuş, rintinting kemik saklamış.. yaa geç masalı :D

  • Doların hikayesi 4 (uyanış zamanı)28 Kasım 2021 19:25

    Dolar imparatorluğu nasıl kuruldu? Kim bu gizemli 8 aile?Dr.Quigley’e göre Uluslararası Varlıklar Bankası (BIS), bütün batı ülkeleri ve gelişmekte olan ulus devletlerin bankacılık sistemlerini kontrolünde bulundurmaktadır. Uluslararası Varlıklar Bankası (BIS) in “Küresel Merkez Karargahı” , İsviçre’ nin Basel kentinde, yıl boyunca yoğun karla ve sık ormanlarla kaplı Alp Dağlarının zirvesindedir.

  • kalma git28 Kasım 2021 20:58

    Yeni bir şey deniyor sandıkta gitmek için az kaldı...

  • Doların hikayesi 3 (uyanış zamanı)28 Kasım 2021 19:23

    Dolar imparatorluğu nasıl kuruldu? Kim bu gizemli 8 aile?1965 yılında Fransa’nın ünlü Devlet Başkanı General De Gaulle “FED’in eldeki altından çok daha fazla dolar bastığını” fark etti. Fransa, “döviz rezervindeki dolar stoku kadar Amerika’dan altın talep etmeye” başladı. Tartışma 1972 yılına kadar devam etti. Başkan Nixon 1972 yılında “doların altın karşılığını” kaldırdı. Dolar “karşılıksız kâğıt paraya” dönüştü. Fransa’nın sesini kesmek için SDR “Special Driving Right = Özel Çekme Hakkı” adında, devletler arasında geçerli bir para icat ettiler. 2016 yılında Çin parası da SDR’lere ilave edildi. Günümüzde uluslararası rezervlerin % 4’ünü SDR’ler oluşturuyor.

  • Doların hikayesi 2 (uyanış zamanı)28 Kasım 2021 19:21

    Böylece “dövize bağlı” para sistemi ortaya çıktı. Zira, dolar karşılığında altın var sayılıyordu. 1960 yılında Başkan J.F. Kennedy, ABD Hazinesi’nin “doları bu bankerlerden borç almasına” karşı çıktı. 1110 sayılı kanun teklifi ile “bankerlerin para basma hakkının devlete devredil-mesini” talep etti. Fakat, -ne ilginçtir ki- Başkan Lincoln gibi Kennedy de suikasta kurban gitti. Yerine kardeşi, -dönemin Adalet Bakanı- R. Kennedy hazırlanıyordu ki o da suikasta uğradı.

  • Doların hikayesi 128 Kasım 2021 19:18

    FED bir bedel karşılığı olmaksızın Amerikan dolarını basıyor. Merkez Bankası olarak görev yapıyor. Amerika’daki bankalara faiz karşılığı borç veriyor. Böylece Amerikan ekonomisinde dolar dolaşımda oluyor. FED, yani hisse sahibi 12 aile, banka ve şahıs bu faizlerden müthiş para kazanıyor. Ayrıca... ABD Hazinesi borçlanma tahvilleri çıkardığında bunları FED de alıyor, faiz gelirleri FED’e nehir gibi akıyor. “FED’in vergi ödemediğini” de belirteyim.Bankerler 1944 yılında “Bretton Woods para anlaşması” ile doları “dünya parası” olarak kabul ettirdiler. Bu anlaşmayla bir dolar karşılığında 0,888 gram altın olduğu var sayıldı. Katılımcı 48 ülke paralarını dolara göre tarif ettiler.  

  • Ahmet Özbir28 Kasım 2021 15:07

    Dış minnaklar gondikledi bizi yine birleşik arap emiri geldi en son, işini halledip gitti.

  • Satılmış köpeğe cevap28 Kasım 2021 17:27

    Amerika da yaşayanlar.1-Rockfeller2-Goldman Sach3-Lehman brothers ailesi4- Kuhn loebs ailesi. Amerika dışında yaşayan  1. Rothschild ailesi (TheRothschilds of Paris andLondon) 2. Warburg ailesi (Warburgs Bank of Hamburg) 3. Lazard ailesi (TheLazardsBrothers of Paris) 4. Moses Seifs ailesi (The Israil Mosses Seifs of Rome)  İşte bu 8 aileden ve İngiliz derin devletinden izin almadan Fed para mara basamaz!  Anladınız mı dolar köpekleri? Yok bağımsız olmalıymış ta her bankaya bol faiz verdirip ülke paralarının içine tükürtmek isteyen faiz ve fakirlik lobisine köpeklik etmeyin.

  • dip28 Kasım 2021 12:24

    Ne kafa NATO mermer ,12 de olan usd konuştukça artıyor pazartesi 13.15. ilk sandıkta yerin dibine gireceksiniz.

  • Mucise Reis ;)28 Kasım 2021 11:02

     Bu ekonomi bakışlı mantıkla, Biden usd basan matbaa hediye etmiş olsaydı,   Türkiye de usd basan matbaalar yüzüne, ABD batardı :D şuan... Bırakın traşı. İş bilen yok ortada. 3 başkan değişti... Var mı dünyada örneği ? ...Boşverin onu bunu. elektrınık urun ihtiyarçları 2022 ye girmeden alın ( 2022 de zam gelıyor vergiler harçlar vb. vb. ) ödeme gücü olan kredi kart ile zam gelen koruması mumkun urunlar alsın... Temizlik detarjan vb... makarna, salça vb.. bunlar sizlerin cebinizi rahatlatacaktır. Allah sabır versin. 2022 her ürüne zam gelecek, çalışan zam alsada bütçesi daralacak. işsiz Allah sabır versin en zoru işsiz için... tutun alkol kısa kısa herker kaçakçı oldu zaten. Millet bir deniz kenarı oturup 1 bardak çay içemez oldu. yüzde 10 yaşıyor sadece. x paralı yolda geçiş 40 bin kişimiş :D ya 85 milyon yaşıyor bu ulkede? başarımı bu...

  • Bir yorum28 Kasım 2021 21:06

    Olmayan karizman yine yerle bir oldu :D  :D  :D  :D  :D 

  • Satılmış köpeğe cevap28 Kasım 2021 17:27

    Amerika da yaşayanlar.1-Rockfeller2-Goldman Sach3-Lehman brothers ailesi4- Kuhn loebs ailesi. Amerika dışında yaşayan  1. Rothschild ailesi (TheRothschilds of Paris andLondon) 2. Warburg ailesi (Warburgs Bank of Hamburg) 3. Lazard ailesi (TheLazardsBrothers of Paris) 4. Moses Seifs ailesi (The Israil Mosses Seifs of Rome)  İşte bu 8 aileden ve İngiliz derin devletinden izin almadan Fed para mara basamaz!  Anladınız mı dolar köpekleri? Yok bağımsız olmalıymış ta her bankaya bol faiz verdirip ülke paralarının içine tükürtmek isteyen faiz ve fakirlik lobisine köpeklik etmeyin.

  • Bir yorum28 Kasım 2021 17:09

    Ulan bi  s ...ten anlasan  da sallasan bir şey dememde o kadar öküz ki anlatsan da anlamaz Bir defa Amerikan merkez bankasının parasını Amerika bile basmıyor.  İngiliz masonlarından bir kaç ailenin sorumluluğunda!  En çok dış borcu olan ülke Amerikadır.  Niye?  Çılgın bir tüketim toplumu haline getirilmiş Köpek gibi tasmayı giydirmişler kime salarlarsa ona havlıyor. Kripto koinler olmasa dolar molar lkalmaz. Ama ahmak bunlara köpeklik etmeyi marifet bildiği için böyle zamanlarda (sahibinin sesi köpek marka bozuk plak gibi) havlamayı ihmal etmez. 

  • Cego28 Kasım 2021 08:47

    Siz ileri derecede ruh hastasısınız

  • Dr.Navzaradan28 Kasım 2021 12:48

    Nerden biliyorsun.uzmanlık alanın nedir ?Bu konuda yurt dışında nerede master yaptın?.Kaç tane makalen yayınlandı?.Asıl  ruh hastası sensin.Muayene bile etmeden bu kararı vermen potansiyel bir ruh hastası olduğunu gösteriyor.

  • Berber Bekri 28 Kasım 2021 00:44

    Hee 20 yıldır yönetenler dış güçler dolar lobisi adı herneyse onların saldırısına karşı koruyacak tedbirler alamadı mı 18 yıl önce de saldırıldı niye beklesin 20 yıl sen elde avuçta olanları sat betona göm ye iç para bitince dış güçler mirasyedi ekonomisi patlayınca vayyy dış güçler dolar lobisi

  • ALİCAN27 Kasım 2021 22:46

    BAL GİBİ MANÜPLASYON VAR,VİOPTA GÖRÜYORUZ YUKARIDAN SAT, AŞAĞIDAN TOPLA GÖRÜYORUZ AL SAT YAPTIKLARINI...

  • RIZEli EGEEN27 Kasım 2021 22:22

    En son zeytinyağı 13.5 tl iken araştırılması istenmişti , suan 21.5 oldu...bence bunuda kaşımayin...haydi millet bahcelerine lay lala lala

  • RIZEli EGEEN28 Kasım 2021 15:38

    Kazım , aycıcek yağıdır o , anla iste...

  • egeli kazım28 Kasım 2021 12:54

    Uşağum ,zeytin yağı sizin orada 21.5 TL.ise bana oradan 5 teneke yollarmısın.Zira ben burada efelerin zeybek oynadığı zeytin ağacının altında cigaramı tüttürüyorum da.21.5 TL.sudan ucuz.zeytinyağı burada 40 tl.

  • RIZEli EGEEN28 Kasım 2021 10:50

    Fdfd...yorumumdan ampul oldugumu zannettiysen , so..yim o kafaya...

  • fdfd28 Kasım 2021 09:34

    içine ettiğimin ampul kafalısı sen sole ye. biz yudum olin yeriz. 

  • RIZEli EGEEN28 Kasım 2021 08:34

    Bimde sole marka 21.5 at kafalı , cücük beyinli dallama, asıl sen sallama....

  • Berber Bekri 28 Kasım 2021 00:40

    Nerde yaw 21.5 dan zeytinyağı 40 lira bilmiyorsan konuşma git Akhisar Kırkağaç soma gez rizeden sallama

  • Tayyar27 Kasım 2021 21:57

    Sırf Erdoğan gitsin diye ekoniminin çarklarına çomak sokmaya çalışan zihniyet Halkın çektiği sıkıntıların baş müsebbidir

  • hhg28 Kasım 2021 09:36

    tuzun kuru heralde deyus. ülkenin içine ettiler. daha ne konusuyon. insanlar fakirledi. işleri güçleri arap hayranlıgı.

  • Türkoğlutúrk28 Kasım 2021 07:01

    Yurtdışına servet kaçıran politikacisida belli muteahitide belli isadamuda belli.para onlarda.benim aldığım 20 dolar zaten bankada.kimse harcayani araştırımiyor.

  • Volkan27 Kasım 2021 21:39

    Bundan bir şey çıkmaz,  amaç olabildiğince Kasım ve Aralık ortasında dövizi yüksek tutmak, TCMB PPK toplantısından sonra inişe geçer. İş adamları da ellerindeki fazla döviz, stok hammadde vs yüksekden piyasaya sürer seneye uygun zamanda  yerine koyar. İster istemez yeni evler ucuzlamış görünüyor onlarıda elden çıkarırlar.

  • düzeni üzen27 Kasım 2021 20:47

    bddk 2018 3 yabancı bankayı tespit etmişti sonuç çıkmadı havanda su dovmeye gerek yok herkes biliyor ne oldugunu 

  • Dünya bizi kıskanıyor27 Kasım 2021 20:46

    Faizleri biraz daha indirip kanal istanbul inşaatina başlayıp suriyelileri de vatandaş yaparsak her şey daha iyi olacak

  • AHMET ÖZBİR27 Kasım 2021 17:45

    TÜRK Devleti'ne döviz üzerinden ayar çekenler bulunup anasından doğduğuna pişman edilmeli, SINIR ÖTESİNE ŞUTLANIP T.C. VATANDAŞLIĞINDAN ATILMALIDIR. Türk'e kefen biçen sonuçlarına katlanır her zaman. Vatanım, bayrağım sana YAN BAKANI BU ÜLKEDEN KOVARIM.

  • Aşağıdaki mallara cevap28 Kasım 2021 17:28

    Amerika da yaşayanlar.1-Rockfeller2-Goldman Sach3-Lehman brothers ailesi4- Kuhn loebs ailesi. Amerika dışında yaşayan  1. Rothschild ailesi (TheRothschilds of Paris andLondon) 2. Warburg ailesi (Warburgs Bank of Hamburg) 3. Lazard ailesi (TheLazardsBrothers of Paris) 4. Moses Seifs ailesi (The Israil Mosses Seifs of Rome)  İşte bu 8 aileden ve İngiliz derin devletinden izin almadan Fed para mara basamaz!  Anladınız mı dolar köpekleri? Yok bağımsız olmalıymış ta her bankaya bol faiz verdirip ülke paralarının içine tükürtmek isteyen faiz ve fakirlik lobisine köpeklik etmeyin.

  • Türkoğlutúrk28 Kasım 2021 07:03

    Şirketini yurtdışına taşıyan solcu görmedim ama yandaş gördüm.ispanyada n ABD ye kadar bina alanlar ortada.sahi Ahmet ABD de bina yaptıran kimdi.

  • Sığır27 Kasım 2021 19:55

    Dış minnaklar gondiklemis yine biyakliyon Amet

  • Misafir27 Kasım 2021 19:43

    Döviz garantili geçişlerin mimarı CHP dir

  • Alp27 Kasım 2021 19:39

    Evet haklısın, MB 5.80 lerden satığı 100 milyardan fazla doviz hangi en millilere hangi en yerliler almış araştırılmalı. Sonra hep büyük karlar en yüksekten milli showlarla bozarlar ve dış mihrakları alt ederler! Çok seyrettik bu filmi! Diğer taraftan kaybaklar tükenince oranında para basma hesapları! Dolaşımdaki liranın Değeri düşüldüğü oranda para basma!

  • Bika27 Kasım 2021 17:40

    TCMB'den 2019-2020 yıllarında 140 milyar doları alanlar açıklansın öncelikle.

  • BORSACI27 Kasım 2021 17:40

    şu millete korku verdikçe dehşete düşüyorum insanlar serbest piyasada istedigi gibi al sat yapma hakkına sahipdir .ne ceza vereceksiniz merak ediyorum ama peşin olarak bir kulp takarsınız . saroz yapmış deyip üstünü kapatrırsınız gerçek şuki döviz alın diyen sizsiniz .TL dünyada en çok deger kaybeden para ise vatandaş kendini korumaya almak zorunda mecburen dolar aldırıyorsunuz.

  • Bir yorum27 Kasım 2021 20:11

    Saçmalıyorsun;  mesele 100-1000 5000 dolar alan sıradan insanlar değil. Borsada nasıl spekülasyon maniplasyon yapılıyorsa dolar da alası yapılıyor. Kripto zımbırtıların alım satını da bu işe katalizörlük yapıyor.

  • Hehe27 Kasım 2021 17:37

    128 saattklari Laz müteahhitleride aciklayin elinize almisken milletin aldigi 3 kurus dolari arastiracaginiza yada araplar getirdikleri parayi yuksek kurdan sokaun diyemi acaba

  • Gorele27 Kasım 2021 17:27

    Ben aldım lan dolarları, boşuna zahmet edip yorumlman yiğitler. Dolar almak suç mu?

  • eyup27 Kasım 2021 17:17

    yapsa ne olur elindeki parayı mı alacaksınız o zaman dolar 50 llira olur asıl manipulasiyonu siz yapıyorsunuz elimdeki doları 3.50 satmıstım bir daha asla geri alamadım hatam kus beynimle size inanmamdı ki bende dusecegini dusunuyordum gel gor ki buyuk gaflet icindeymisşm tekrar soyluyorum asıl manipalisyonu siz yaapıyorsunuz