E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDavutoğlu ABD'de ama haberleri yok!---

Davutoğlu ABD'de ama haberleri yok!

Davutoğlu ABD'de ama haberleri yok!
05 Mart 2015 - 10:36 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Harf, Başbakan Davtuoğlu ve ekonomi kurmaylarının ABD'de olduğundan haberleri olmadığını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, ABD’ye yapmakta oldukları ziyaretten haberi olmadığını söyledi.

Harf, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazetecinin, "Şu sıralarda Türkiye Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, hepsi New York’ta ve iki üç gün orada kalacaklar, D.C’ye gelmeyecekler gibi görünüyor…" dedi. 

Gazeteci sorusunu bitiremeden Harf, "Ben duymadım" yanıtını verdi. Harf, Türk yetkililerle ayarlanmış bir görüşme olup olmayacağı sorusunu da, "Kontrol edebilirim. Üzgünüm, ben duymadım ama kontrol edebilirim" diye yanıtladı.

'BARANSU AÇIKLAMASI'

Marie Harf, gazeteci Mehmet Baransu’nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ile ilgili kaygılı olduklarını açıkladı.

Günlük basın toplantısında konuya ilişkin soruya cevap veren Harf, bu gelişme hakkındaki haberleri gördüklerini belirterek adil yargı ve demokrasi vurgusu yaptı. 

Harf şu ifadeleri kullandı: “Daha önce de belirttiğimiz gibi her operasyon adil, şeffaf ve demokratik yöntemler ile yürütülmelidir. Bununla birlikte adil yargı ve etkili adalete erişim yönündeki kaygılarımız sürüyor” 

Harf, Türkiye’de ifade özgürlüğü ve gazetecilerin görevlerini bağımsız bir şekilde yerine getirmeleri konusunda da kaygılarının sürdüğünü dile getirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali galip05 Mart 2015 12:49

    abd için önemli olan basın özgurlğü özelliklede Türkiyede çünki başkasının özgür olmasını seviyo kendisinde önemi yok. ne özgürlük ama

  • Vatandaş05 Mart 2015 12:34

    Kılıçdaroğlu haklı. Bu 23 Nisan başbakanı .

  • KIRIMLI05 Mart 2015 12:28

    Şaşkınmı ne şaşkını ??Şaşkınlıktan değil kaile almamaktan.Brşey ifade etmiyorsun demiş diplomatik bir dille.Etkisiz eleman muamelesi çekmiş.Kosssskoca Türkiye nin kossskoca hocasına...

  • mali05 Mart 2015 11:35

    Yalannnnnn. Bilinçli itibarsızlaştırma operasyonu.

  • Sütçü Ramiz05 Mart 2015 11:13

    En azından nezaketen Obama ile bir fotoğraf karesi çektirinki geldiginde Obama ile görüştüm sorun yok türkiyeye güveniyorlar turkiye yatırım musluklari akacak denir yazık koskoca Türkiye basbakani ufacık amerikaya gidiyor kimsenin haberi yok artık amerikayı sevmiyecem

  • VaTaNDaS05 Mart 2015 11:08

    Bu çok ağır bir diplomatik mesajdır aslında.. Bu açıklamayla "Artık törenli kutlamalı karşılamaları unutun, dış politikada gelinen noktada herkesin ciddi ciddi düşünmesi gerekiyor.. Pusulasız istikrarsız günlük dış siyaset olmaz" mı demek istediler acaba??