E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiDavid Rosenberg: Hiperenflasyon endişeleri tamamen saçmalık---

David Rosenberg: Hiperenflasyon endişeleri tamamen saçmalık

David Rosenberg: Hiperenflasyon endişeleri tamamen saçmalık
27 Ekim 2021 - 10:56 borsagundem.com

Ünlü ekonomist David Rosenberg son dönemde Jack Dorsey ve Elon Musk gibi isimlerin dillendirdiği yüksek enflasyon endişelerini ‘tamamen saçmalık’ ifadeleriyle reddetti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ayı piyasası yorumlarıyla bilinen ünlü ekonomist David Rosenberg hiperenflasyon uyarılarının rasyonel olmadığını söyledi. Rosenberg küresel çapta yükselen fiyatların tedarik tarafındaki Kovid-19 kaynaklı şoklardan kaynaklandığını söyledi. Yatırım araştırmaları şirketi Rosenberg Research’ün Başkanı CNBC’deki açıklamasında bu sorunun ekonomiyi felç edeceğini ve enflasyonu besleyeceğini varsaymanın yanlış olduğunu söyledi.

Rosenberg açıklamasında son zamanlarda ünlü isimler tarafından da dile getirilen hiperenflasyon öngörülerine ilişkin, “Tamamen saçmalık” ifadelerini kullandı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Twitter ve Square’in CEO’su Jack Dorsey Cuma günü enflasyonun aşırı yükseleceğine ilişkin yaptığı uyarıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Elektrikli araç devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk da geçtiğimiz gün kısa vadede enflasyonun aşırı bir biçimde yükseleceğini öngördüğünü açıkladığı bir Twitter mesajı yayınlamıştı.

Rosenberg hiperenflasyon endişelerinden uzak durmasına karşın piyasalar ve ekonomi konusunda tam tersi yönde bir endişeye dikkat çekti. Ekonomist ABD ekonomisinin deflasyon tehdidi altında olduğunu belirtiyor.

Ünlü ekonomist, “Para politikası değiştiğinde ve borsa ile konut piyasasının aynı anda düzeltmeye yol açtığında ne olur? İşte önümüzdeki yıl hiperenflasyon görünümünün yerini alacak şey de tam olarak bu olacak. FED’in (ABD Merkez Bankası) rotasını değiştirmesiyle ve likidite koşullarının sıkışmasıyla insanlar şaşıracak. Varlıklarda deflasyonla son bulacak bir tablo göreceğiz ve bu da ekonomide genel bir deflasyona dönüşecek" öngörüsünde bulundu.

Rosenberg ayrıca hisse senetlerinin değerlemelere göre çok fazla pahalı hale geldiği konusunda da uyarıyor. Ekonomist, “Piyasa, güçlü bilançolara rağmen makul olması gerekenin değerinin çok ötesine geçti ve bunun sorumlusu asıl sorumlusu olan FED şimdiyse rotasını değiştirmek üzere” dedi.

ABD borsaları geçtiğimiz günü rekor tazeleyerek kapandı. Dow Jones Endeksi pandemi krizinin diplerinden bu yana %96 yükseliş gösterdi. S&P 500 Endeksi’nde ise bu yükseliş %109’a yakın oldu. Rosenberg, “Herkes borsaları takip ediyor olsa da benim tavsiyem bu seviyelerde masadan çiplerinizi toplamaya başlamanız yönünde” dedi.

Cathie Wood: Küresel enflasyonun sonu geliyor

 

Fed toplantısı yaklaşıyor: Kış geldi gibi!

 

Ekonomik güven endeksinde düşüş!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)