E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDarbeci generallerin taleplerine ret---

Darbeci generallerin taleplerine ret

Darbeci generallerin taleplerine ret
15 Temmuz 2022 - 17:34 borsagundem.com

Hain darbe girişiminin ardından ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli OHAL Komisyonu’na başvurdu, göreve iadelerini istedi. Komisyon darbeci generallerin başvurularını reddetti

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, sözde yurtta sulh konseyi tarafından askeri birlik komutanlıklarına sıkıyönetim emri gönderilmişti.

Habertürk'ten Hasan Uğur Günaydın'ın haberine göre, o emrin ekindeki atama listesinde darbeci askerlerin yeni görevleri belirlenmişti. Sözde atama listesinde FETÖ’cü darbecilerin en üst rütbeli isimlerinden Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli gibi isimler yer alıyordu. Her biri ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen o isimler, Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu’na başvurdu. Göreve iadelerini istedi. OHAL Komisyonu’ndan darbeci isimlere ret geldi.

OHAL KOMİSYONU REDDETTİ

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, darbe girişimini yöneten isimlerin başında geliyordu. Darbe gecesine kadar Orgeneral rütbesi ile Yüksek Askeri Şura üyesi olarak görevindeydi.

Darbecilerin atama listesinde Genelkurmay 2. Başkanı olarak görevlendirilmişti. 15 Temmuz gecesi darbecilerin komuta merkezi Akıncı Üssü’ndeydi. Darbe girişimini yönettiği gerekçesiyle tam 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. TSK’dan ihraç edildi. Öztürk’ün tüm bunlara rağmen göreve iadesini talep etti. Öztürk’ün talebini, OHAL Komisyonu FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesi ile reddetti.

YURT GENELİNDEKİ TÜM EYLEMLERDEN SORUMLU

15 Temmuz gecesinin dikkat çeken isimlerinden birisi darbe girişimi sırasında Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı olan Tuğgeneral Mehmet Partigöç'tü. FETÖ'nün firari "TSK imamı" Adil Öksüz koordinesinde yapılan darbe hazırlık toplantılarına da katılan Partigöç'ün sözde sıkıyönetim direktifinin altında imzası bulunuyordu. Genelkurmay başkanı dahil tüm darbe karşıtı komutanların derdest edilmesini sevk ve organize etti. 15 Temmuz'da tüm darbeci birlik komutanlara “harekete geçin” talimatını verdi. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından tutuklanan Partigöç de yurt genelindeki tüm eylemlerden sorumlu tutularak, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. OHAL Komisyonu Partigöçtü’nün göreve iade talebini kabul etmedi.

MEHMET DİŞLİ’YE RET GELDİ

Mehmet Dişli, darbe gecesine kadar Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı olarak görev yapıyordu. 15 Temmuz gecesi dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a darbe tebliğini yapan isimdi. Dişli, Akın Öztürk ve Mehmet Partigöç gibi 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmişti. OHAL Komisyonu’na göreve iade talebi ile başvurdu. Komisyon’dan Dişli’nin talebine ret geldi.

TSK'dan FETÖ'ye ağır darbe

 

15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir unutulmuyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajında ekonomi vurgusu

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 15 Temmuz mesajı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz paylaşımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ17 Temmuz 2022 08:30

    azı dişlerin azıları sökülmüş.

  • KSÇ13233316 Temmuz 2022 21:06

    Bunların taleplerini dahi almayacaksınız.bırakın red etmeyi.hepsinin tek tek asılması lazım ki bir daha kimse yapamasınlar.yarın meral ve kemal iktidara gelse bunları ve fettullah güleni yurtdışından getirir ise bu ülkede ya içsavaş çıkar yada asker yönetime yine el koyacaktır.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN16 Temmuz 2022 11:33

    BUNLARI EĞER ZAMANINDA ASILMASI GEREKİR İDİ FAKAT İDAM CEZASINA BAŞTA CHP VE HDP KARŞI ÇIKMAKTADIR.AMA BAKIN GÖRÜN EĞER 6 MASA İKTİDARA GELİR İSE ÜLKEMİZ HALİ NİCE OLACAKTIR.KÜRDİSTAN VE TÜRKİYE DİYE İKİYE BÖLÜNECEĞİNDEN KORKMAKTAYIM.BU SEFER FETÖCÜLER PKK LILAR ABDULLAH ÖCALAN HEPSİNİ HAPİSTEN ÇIKARTACAKLAR YURTDIŞINDAKİ BU HAİNLER VE PKK LILARINDA ÖNÜNÜ ACIP İÇERİYE GETİRECEKLERİNDEN ENDİŞE ETMEKTEYİM.2023 SEÇİM ÖLÜM KALIM SEÇİMİ OLACAKTIR ÜLKEMİZ İÇİN.

  • baran16 Temmuz 2022 10:53

    Bence bunlar hızlı tren ile kafes vagonlarda teşhir edilmeli ki halk bunlara bakıp yüzlerine tükürsün.  Her birinin boynuna önceki görevini ve ne haltlar karıştırdığını nasıl alçaklıklar yaptığını anlatan tabela asılmalı.  Sansaryan  ve  6 lı tutmaz ganyan pkk ya nasıl can suyu veriyorsa bunlara da umut vermeye devam ediyor.  Bir ülke de siyaseti  pozuna girip te bir Yunan ın Ermeni nin dahi cesaret edemeyeceği yalan ve iftiraları bunlar yapıyor.   Hem de vallahi de billahi ile başlayan kelimeler ile.  O halde diyorum ki Vallahi de Billahi de siz o. çocuğu denen zavallılardan daha karaktersiz ve aşağılıksınzı.

  • E g.16 Temmuz 2022 06:03

    ÇOK KARIŞIK KURUŞUK İŞLER

  • Kürşad 15 Temmuz 2022 22:43

    Hepsi bir gece ansızın kâlp krizi geçirmeli veya ölümcül hastalık zuhur edip hepsini süpürmeli deliğe.

  • IDAM15 Temmuz 2022 19:38

    idamsiz adalet adalet deyildir.bos cene yapmayin

  • FİNANSCI16 Temmuz 2022 00:43

    İdam cezası malesef chp istemiyor .

  • Bik15 Temmuz 2022 18:01

    İçişleri Bakanı 2019 yılında Adil Öksüz'ün nerede olduğunun bilindiğini açıklamıştı, 2022 yılı geldi de arkası gelmedi. Hangi ülkedeyse istendi de teslim edilmedi mi ki.