E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK'dan FETÖ'ye ağır darbe---

TSK'dan FETÖ'ye ağır darbe

TSK'dan FETÖ'ye ağır darbe
13 Temmuz 2022 - 12:05 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığı ifadelerine göre, hain darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarından 24 bin 388 kişinin ihraç edildiği aktarıldı.

Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarından geriye kalanlardan titizlikle temizleniyor.

Yurt içi ve sınır ötesinde bölücü terör örgütlerine yönelik operasyonlar sürerken FETÖ ile mücadele de elde edilen yeni bilgi ve belgeler ışığında devam ediyor.

6 yılda 24 bin 388 kişi ihraç edildi

Bu bağlamda 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinden toplam 24 bin 388 kişi ihraç edildi. 797 personel hakkında ise adli ve idari süreç devam ediyor. İhraç edilenler arasında 150 general yer alırken 2 bin 436 personelin rütbeleri alındı.

FETÖ'den temizlendikçe Türk Silahlı Kuvvetlerinin daha da güçlendiğini aktaran Bakanlık kaynakları, yurt içi ve sınır ötesinde düzenlenen harekatlar ile sayısı ve çapı giderek artan büyük tatbikatlarda elde edilen başarıları, bunun en önemli göstergesi olarak nitelendirdi.

500'e yakın tatbikat

FETÖ'nün darbe girişiminden bugüne kadar 200'e yakın büyük operasyon yapılırken Mehmetçik 6 yıl içinde 500'e yakın ulusal ve uluslararası çapta eğitim ve tatbikat gerçekleştirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının muharip imkan ve kabiliyetlerinin artırılması için komando tugayı sayısı 17'ye yükseltilirken Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı unsurlar önceki sene 200 bin saat deniz seyir süresine ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurları da son 6 senede harekat uçuşu sayısını artırdı.

"Şanlı üniformayı hainlerin taşımasına müsaade etmeyeceğiz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, FETÖ ile mücadeleye ilişkin açıklamalarında, kararlı mücadelenin elde edilen yeni bilgi, belge ve veriler kapsamında bir bütün halinde sürdüğünü vurgulamıştı.

FETÖ ile mücadele kapsamında yapılması gereken ne varsa yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini dile getiren Akar, "TSK'nın şanlı üniformasını hiçbir hainin taşımasına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Ankara’da, FETÖ/PDY’nin üniversite yapılanmasına operasyon

 

FETÖ soruşturmaları: Ankara merkezli 11 ilde 27 gözaltı kararı

 

FETÖ elebaşına "mehdi" diyen eski hakime 13 yıl 6 ay hapis cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • IDAM15 Temmuz 2022 19:37

    idamsiz adalet adalet deyildir,bos cene yapmayin

  • BİRİSİ13 Temmuz 2022 18:05

    Bu kadar fetöcüyü orduya kim aldı? 

  • Fonten13 Temmuz 2022 13:22

    Kendi üstlerinden ve devleti yönetenlerden değil de,  kim ve hangi organizasyon olduğu önemli değil, kurum dışından birilerinden emir aldığı ve uyguladığı bilinen birilerinin orduya, yargıya, polise, eğitime, meclise, bürokrasiye sokulması o devleti ya içeriden çökertir yada ipini başkalarına verir bunu tahmin etmek için süper uzman olmak gerekmez.