E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDanıştay'dan Atatürk kabartması kararı---

Danıştay'dan Atatürk kabartması kararı

Danıştay'dan Atatürk kabartması kararı
05 Mayıs 2014 - 00:43 borsagundem.com

Danıştay 10. Dairesi, devlet nişanlarından "Atatürk kabartmasını" kaldıran yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 5 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in 6. maddesinde yer alan devlet nişanı, cumhuriyet nişanı, liyakat nişanı kısımlarında "T.C" ve "Atatürk" kabartması ibaresine yer verilmeksizin eksik düzenleme yapan 1 ve 3. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi.

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Kararda, yapılan yönetmelik değişikliğinin incelenmesinden, nişanlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması "T.C" ibaresine yer verildiği ancak "Atatürk kabartmasına" yer verilmediğinin görüldüğü belirtildi.

Yönetmeliğin değişik haliyle uygulanması durumunda telafisi güç veya imkansız zararların doğması koşulunun oluşmayacağı vurgulanan kararda, bu nedenle yürütmenin durdurulması isteminin oy birliğiyle reddine karar verildi.

Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin iptali istemini daha sonra esastan görüşerek karara bağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI10 Mayıs 2014 13:33

    Sayın Murat D., Ak pli değilim ama fikrimi paylaşayım bu ülkenin yarısı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte ortadan kaldırılmasından yana.Türklük üst kimliği üzerinden yapılandırılan üniter yapıdaki T.C. yerine ümmetçi yapıda bir federasyon ve başkanlık sistemi tesis etmek hedefindeler.1923 ten beri T.C. nin ortadan kalkmasını isteyen iki ana akım Kürtçü apocular(Pkk) ve fundamentalist siyasal İslamcılar geçen yıl T.C. nin ortadan kaldırılması konusunda mutabakata vardı.Adına da barış süreci dediler.Atatürk e gelince sevgili kardeşim, ateist olduğundan emin oldukları bir Osmanlı subayı tarafından kurtarılmış bir ülkede yaşıyor olmanın verdiği 90 senelik bir azap.Nasıl olurda alnı secdeye değmeyen biri bir dünya savaşını tersine çevirir.Kendilerine göre laik yapıdaki inançsız imansız T.C. nin kuruluşu bile hataydı.Şimdi tersine çevirme zamanı geldi.Tabii Allah (C.C.) nasıl olupta 30 milyon müslümanın hayatını ve geleceğini bu adamın kurtarmasını nasip etti o kısmı ile ilgilenmiyorlar.Dünyadan kopuk içe kapalı vahhabi ahlak anlayışına sahip bir ülke, imparatorun en çılgın projesi ve hayalidir bunun içinde nüfusu kalabalık pozitif bilimlerden uzak yığınlara ihtiyaç vardır.Irak,Suriye ve İran dan koparılacak topraklarla birleşecek T.C. nin yeni ismi “Anadolu Federe İslam Cumhuriyeti” olacaktır.Bu harita ve oluşumun tamamlanmasıyla Bop un en önemli kısmı gerçekleşmiş olacaktır.

  • murat d.05 Mayıs 2014 01:12

    Lütfen bir AKP'li bana anlatsın lütfen: Atatürk'ten ve Türk'lükten neden nefret ediyorlar?