E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinDanimarka’da ineklere klasik müzik konseri---

Danimarka’da ineklere klasik müzik konseri

Danimarka’da ineklere klasik müzik konseri
01 Mayıs 2021 - 08:46 borsagundem.com

Danimarka’nın Stevns kentindeki İskandinav Çello Okulu’ndan öğrenciler, Louise Haugaard’ın çiftliğindeki ineklere, sakinleşip etlerinin yumuşak olabilmesi için haftada bir klasik müzik konseri veriyor

New York Times’a göre, birkaç yıl önce çiftliğin yakınında ofis açan okulun kurucusu Jacob Shaw, Haugaard ve eşine Japonya’nın ünlü Wagyu ineklerinin daha yumuşak etlerinin olması için tüm yaşamları boyunca nasıl şımartıldığını anlatarak klasik müziğin, bu şımartmanın önemli bir bileşeni olduğunu söyledi. Böylece sığır üreticileri bu yöntemi denemeye karar verdi. Haugaard, “Bunun hayvanlar için iyi olduğuna inanıyoruz. Rahatlayıp bundan çok keyif aldıklarını tahmin ediyoruz” dedi.

Ayrıca, Haugaard ineklerin müziği beğendiğinde müzisyenlere yaklaştığını da sözlerine ekledi.

Korona virüs önlemleriyle birlikte aynı zamanda insanlara da konser veren öğrencilerin etkinliği geniş çaplı yankı uyandırırken, söz konusu konserlerden birine Danimarka Kültür Bakanı Joy Mogensen’in de katıldığı belirtildi.

Mafya babası müzik dinleme hakkına kavuştu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)