E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDaha şahin olmak zorunda kalabilir---

Daha şahin olmak zorunda kalabilir

Daha şahin olmak zorunda kalabilir
30 Kasım 2022 - 08:16 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


FED Başkanı Jerome Powell, bugün Washington'da düzenlenecek bir etkinlikte ABD ekonomik görünümü ve işgücü piyasası hakkında konuşurken, yılın geri kalanı için piyasanın gidişatını belirleyebilir. Politika yapıcıların şahin yorumları, düzensiz ekonomik veriler ve Çin'deki benzeri görülmemiş protestolar karşısında hisse senetlerinin son zamanlarda ne kadar iyi durumda olduğunu hesaba katarsak, Powell yatırımcıları sakin davranmaya yöneltmek için ve tabii ki finansal koşulları da sıkılaştırmak istiyorsa aşırı şahin davranmak zorunda kalabilir. Yatırımcı tarafı ise ralli istiyor. Bunun en son kanıtı, Çin'deki sivil hoşnutsuzluğun katı KOVID-19 kısıtlamalarının gevşetilmesine ve ekonominin yeniden açılmasına yol açabileceği umuduyla dün Çin hisse senetlerindeki %3 artışla ki- bu yılki en büyük dördüncü yükselişi - kaydetmesi ve MSCI'nin Asya’nın Japonya hariç endeksinin %2.4 artışla bu yılki en iyi yedinci gününü kaydetmişlerdi. Pekin'in bu yönde eğileceğine dair bir gösterge yok, ama yatırımcıların güvendiği şey bu. Ve Wall Street dün günü kırmızıda kapanmasına rağmen, VIX 'korku endeksi' düştü ki bu da - yatırımcıların aşağı yönlü riskler konusunda iyimser olduğunun bir işareti.

Bu sabah Asya borsalarına baktığımızda,Çin ve Hong Kong piyasalarındaki önceki günkü güçlü kazançlarını silmiş durumda olduğunu görmekteyiz. Çünkü: Çin'de imalat ve hizmet sektörü aktiviteleri Kasım ayında, KOVID-10 sınırlamalarının ve yavaşlayan küresel talebin etkisi ile 7 ayın en düşük seviyelerine geriledi ve yatırımcıların Çin'in ekonomisini yeniden açma yoluna ilişkin temkinli davranmasına neden oldu. KOVID kısıtlamaları ve protestolarla ile Çin'den gelen haberler yatırımcılar arasında gerginliğe neden oluyor ve KOVID'i hafifleten bazı önlemler dikkate alınsa da, bu daha fazla ekonomik bozulmayı önlemek için yeterli olmayabilir düşüncesi sürekli hafıza da kalıyor. MSCI'nin Japonya dışındaki Asya Pasifik hisse senetleri göstergesi %0,02 yükseldi ve daha önceki kayıpları telafi etti. Mevcut seviyelerde, endeks Nisan 1999'dan bu yana en büyük aylık kazancını kaydetmeye hazırlanıyor. Japon Nikkei 225 %0,55 düşerken, Avustralya'da S&P/ASX 200 %0,29 yükseldi.

Euro, Almanya ve İspanya tüketici fiyat rakamlarının beklenenden zayıf gelmesinin Avrupa Merkez Bankası için oran artırım tahminlerini düşürmesinin ve dikkatleri Çarşamba günü ilerleyen saatlerde euro bölgesi enflasyonuna çevirmesinin ardından bir haftanın en düşük seviyesine yakın seyrediyor. Doların euro ve diğer beş rakibi karşısındaki değerini ölçen ABD dolar endeksi, 23 Kasım'dan bu yana ilk kez 106.9'a ulaştıktan sonra %0.13 düşerek 106.72'den işlem görmekte. Hatırlatmak gerekirse; Endeks, enflasyonun zirveye yakın olabileceğine dair işaretler göstermesinin ardından Fed'in agresif faiz artırımlarından döneceğine dair tahminlerle , ayın ortasından bu yana iki kez 105,3 civarına gerilemişti. Piyasalar şu anda Fed'in 14 Aralık'ta faiz artışlarını yarım puana indirme ihtimalini %63,5 ve bir başka 75 baz puanlık artış için %36,5 ihtimal veriyor.

Günün önemli şirket haberleri 30/11/2022

 

Asya borsaları Çin verileri sonrası karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )30 Kasım 2022 11:57

    Biraz daha zorlasa, kanatlanıp uçacak :D ... şahin mi, güvercin mi derken, kanatlı uçamayan deve kuşu çııktı başımıza :D ne meraklımış kuş olmaya, tavuk familyasına özenti işte... Halbu ki Muhazzez Ersoydan " artık bülbül ötmüyor..." şarkını aç ve dinle ... yaşını başını almışsın hadi git artık sahneden :D