E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanlığı'ndan McGurk'a sert yanıt---

Cumhurbaşkanlığı'ndan McGurk'a sert yanıt

Cumhurbaşkanlığı'ndan McGurk'a sert yanıt
19 Ocak 2019 - 20:33 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, "McGurk'un analizleri hatalı, Türkiye'ye karşı suçlamaları anlamsız. Brett McGurk'un suçlamaları PKK propagandasının tekrarından ibaret." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’yi suçlayan ABD’nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk açıklamalarına Twitter hesabından karşılık vererek, “Analizin saçma. Türkiye’ye karşı suçlamaların anlamsız. PKK propagandası yapıyorsun. Türkiye, yüz binlerce Suriyeli Arap, Kürt, Asur ve diğerlerinin hayatını kurtardı. PKK’ya yeni bir hayat vermek istiyorsun. Bu olmayacak” dedi.

ABD’nin eski DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'nin Suriye'deki durumuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin güvenilir partner olmadığını söylemişti. Türkiye'nin Suriye'de, aralarında aşırılık yanlılarının da bulunduğu muhalif gruplarına destek verdiğini iddia eden McGurk, bu grupların çok küçük olduğunu, bu yüzden ABD'nin desteklediği Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) alternatif olamayacağını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • evet19 Ocak 2019 23:35

    Deaş terör örgütüde taaa ABD den gelip imha etmeye çalışıyorsunuz. silahlı ve tehditkar eylemler yapıyor diye... iş YPG pkk terör örgütlerine gelinde yok politik, yok müttefik gibi saçma sapan açıklamalarla Türkiye yi bypass yapıp durdurmaya ve güvenli bölge diyerek,  Türkiyeyi koruduğunuzu idda ediyorsunuz. aslında o bölge ile teröritleri türkiyeden korumayı düşünüyorsunuz. ABD sınır dibinde silahlı ve kontrolsüz gruplar olsa ne yapar? ırak a taaa uçak gemileri ile gelip daiş imha etmeye çalışıyorlar, biz sınır dibimizde silahlı pkk-ypg terör örgütlerine dokunmayacakmışız. son terör örgütü imha edilmeden , orta doğuda Türkiye ye asla huzur olmaz....

  • Sdk19 Ocak 2019 23:33

    Adam doğru söylüyor... Özgür Suriye ordusu çok küçük Türkiye den giden ve Suriye Türkmenleri TSK desteği ile mücadele ediyor... Bizdeki mültecilerin çoğu bile esatçı... Bunlardan bi cacık olmaz... Esat gibi sopalı adam olmazsa olmaz bunlara..