E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Portakal hakkında suç duyurusu---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Portakal hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Portakal hakkında suç duyurusu
07 Nisan 2020 - 02:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Özel, sunucu Fatih Portakal hakkında, Cumhurbaşkanı'na hakaret, yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında, sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, yazılı açıklamasında, bugün (dün) kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamada, milli dayanışmanın önemini vurguladığını, gönüllülük esasına dayalı kampanyaya gösterilen teveccühten bahsettiğini, alınan tüm tedbirleri açıkladığını ve tarihsel bir örneklik olarak Tekalif-i Milliye Kanunu'ndan bahsettiğini kaydetti.

Haber sunucusu Fatih Portakal'ın attığı tweet ile Erdoğan'ın kastetmediği ve söylemediği bir takım iddialarla tasarruf ve mevduat sahiplerinden zorla para isteneceği yönünde beyanlarda bulunduğunu belirten Özel, "Bunlar tamamen yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadelerdir. Bu nedenle Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur" açıklamasını yaptı.

Dilekçeden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dilekçede de Fatih Portakal hakkında, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı ileti ile suçlama kastıyla yayın yoluyla müvekkil Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakareti sebebiyle, Türk Ceza Kanunu'nun 299/1-2. maddesinde hükmü bulunan Cumhurbaşkanına hakaret suçu ve resen belirlenecek suçlar gereğince soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması istendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korona virüs ile mücadele kapsamında alınan her yeni tedbir kararını canlı yayında kamuoyuyla paylaştığı hatırlatılan dilekçede, Erdoğan'ın bugün de milli dayanışma kavramını vurguladığı kamuoyu duyurusunda kullandığı ifadelerin şüpheli tarafından kasten çarpıtıldığı belirtildi.

Fox TV haber sunucusu Fatih Portakal'ın, kendisine ait Twitter hesabından, "Tekalifi Milliye hatırlatılıp 'zor günlerden geçiyoruz' denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!" şeklinde paylaşımda bulunduğu ifade edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Şüpheli bu ileti ile Müvekkilimin konuşmasını gerçek manasından uzaklaştırılarak kamuoyunda yanlış bir algı oluşturmayı amaçlamıştır. Şüpheli niyet okuyuculuğu yaparak Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihsel bir olaydan ve o olay özünde milli dayanışma ruhundan bahsetmesini farklı bir bağlamda manipülasyon amacıyla kullanmıştır. Şüphelinin ifadeleri Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında suç niteliğindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak milli dayanışmanın önemini vurguladığı konuşma gayet açıktır. Şüphelinin ifade ettiği gibi kesinlikle hiçbir vatandaştan zorla para istenmesi söz konusu dahi olamaz.

Cumhurbaşkanımızın gönüllülük esasına dayalı başlattığı yardım kampanyasına halkımızın teveccühü de ortadadır. Sırf bu dayanışmaya gölge düşürmek adına bu şekilde akla ziyan iddialar ortaya atılıp halkımız tedirgin edilmek istenmektedir. Bu zihniyetin tek amacı kaos ve karmaşa çıkarmak olup şüphelinin suç konusu paylaşımı da sadece hezeyandan ibarettir."

Fatih Portakal hakkında BDDK'dan da suç duyurusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (45)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sensin troll07 Nisan 2020 19:30

    Bankacılık kanuna göre yalan beyanda nulunamazsın.bu adamın daha öncede yalan şehir hastane yalan haberi vardı...

  • bu dünyadan biri07 Nisan 2020 14:39

    Yandaşların hakaretlerini gören halk daha da akp den kopuyor. Trollerin tek bildiği hakaret ve borsa gündem bunları nasıl yayınlıyor?

  • : )07 Nisan 2020 12:58

    yahu bir sürü kanalda, abuk subuk yardakçılar var kimse bişe demiyor Tv kanalı değiştiriyor. Gel gör ki, koca reis, bir tv programcısını hedef gösteriyor. geçmiştete istanbul seçimlerinde imamoğlunu kayırdı diye ismail küçük kayaya aynını yapmışlardı. asıl amaç, aekpe nin yaptıklarını ve yapamadıklarını fox tv de görenlerın, gerçekler karşısında zihinlerinin açılması. yoksa portakal, armut , limon, korkutma işi bunlar. Millet korkmaz kardeşim. Herkesi hapsede atsan, seçim günü gelir oyunu verir. Bu baskı ve demokrasi yollarının kapanması, insanları şiddete yönlendirir. herkes sçeim günü oyunu versin. şiddetle yönetim değişmesi,baskı tehditle kişilerin değişmesi, oy atılmayan, arap, tarikat, muz cumhuryetinde vardır. İstanbul gibi. oylar insanlar ve yönetim değeiştirilir. Fox kapansa ne olacak? işsi ziş mi bulacak? fakirin kaynı bollukla mı dolacak? gariban hastanede vip hizme tmi alacak? çifçi ürünü 5 kat değerlimi olacak? her eve 1 kg etmi girecek ? REİS yanlış yollarda

  • yorumsuz...07 Nisan 2020 14:06

    senin kafa gidik dostum.  :) 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU07 Nisan 2020 12:30

    ARTIK BU ADAMI SUSTURMAK İÇİN YARGI GÜÇLÜ ŞEKİLDE ÜZERİNE GİTMELİ EĞER GİTMEZ İSE BUNUN GİBİLERİNİN SAYILARI ÇOĞALIR İSE  TÜRKİYE DİYE BİR ÜLKE KALMAZ.AYNEN KEMAL DE BUNUN GİBİ .TÜM KONUŞMALARINI DİKKATLE İNCELEYİN AYNISI HİÇ BİR FARKI YOKTUR.

  • ......07 Nisan 2020 14:25

    yorumsuz yorumcu, sen konuya tersten bakmışsın,  akılcı yönüyle bakıldığında, bir ülkede mahkumların çok olması o ülkenin karnesinin zayıf olduğu manasına gelir... içi boş bir yorum yapmışsın ne anlama geldiğini bilmeden...

  • yorumsuz...07 Nisan 2020 14:08

    Avrupa Konseyi ceza istatistik raporuna göre, Rusya'dan sonra en fazla mahkumun Türkiye'de olduğu yazıyor. haklısın kardeşim demek ülkede ne kadar şakirt var sen düşün. :) 

  • TANRI BÖYLE Mİ BUYURUYOR, TANRIKULU?07 Nisan 2020 12:42

    o senin söylediğin dikta rejimerinde uygulanan bir şey, ''susturmak'' yazık ki sağlıksız ve hastalıklı  bir zihniyetin dışa vurumudur.. asıl senin bu  hastalıklı zihniyetin oldukça Türkiye kaybeder.

  • GENÇ BAKIŞ07 Nisan 2020 12:07

    aşağıdaki bazı yorumlara bakınca  ülkenin geldiği hal net olarak gözler önüne serilmektedir. Yıllarca kin ve nefret söylemleri aşağıdaki bazı kişilerin yorumlarında açıkça görülmektedir.  Cumhuriyet tarihinde rekor hakaret davası açarak tarihe geçen erdoğan, acaba hiç kendine sormuşmudur, neden bu kadar dava açıyorum diye? Bir cumhurbaşkanı bu kadar bu kutuplaştırcı dil kullanırsa, yazık ki bu dil insanlara da sirayet ederek kin ve nefreti ön plana çıkarmıştır. örn. aşağıda  biri yorumlarında başkasın i... diyecek kadar ileri gidebiliyor. bu ülkenin bir reise değil halkı kucaklayan gerçek bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var.. kin ve nefretle bir yere varılamaz.

  • yorumsuz...07 Nisan 2020 14:15

    hadi oradan topluma kimin kin, nefret ve ayrıştırıcı bir dil ortaya koyduğu belli. yeri geldiğinde fetocü, yeri geldiğinde dhkp-c li olan bir muhalefet olduğu bir ülkede kim ayrıştırıcı? eğer erdoğan bunları ve avanelerini ayrıştırıyorsa en doğrusunu yapıyor. sorgusuz arkasındayız.

  • vdt07 Nisan 2020 11:30

    bu konuya yorum yapmak bile insan olana zül gelir. eleştirmek başka bir şey, kin kusmak, iftira atmak başka bir şey. ama artık bunları anlatmak bile zül geliyor. anlayacak, kafası çalışan adam bulmak zor. sanırsam bunu bilerek şakirt dediğimiz ekip yapıyor. insanları yıldırmak için yapıyorlar.

  • Cezmi07 Nisan 2020 11:10

    Fatih çürükportakal bunun gigilerden çok var ülkede Beyinlerinin arkasında madacılık var

  • Nedim07 Nisan 2020 10:29

    Şurası çok açık bir gerçek ki durumu çok iyi olduğu halde hala battık batıyoruz, ülke çok kötü, ben çok kötüyüm, her şey ne kadar kötü diyen ahlaksız soytarılar  gerçekten Türk tarihinden görülmemiştir.   1. Dünya savaşı ve ardından Kurtuluş savaşı dönemlerinde  atalarımız portakalı değil kabuğunu bulduklarında dahi sevinerek yerlermiş!  Bu sahte soy ismi portakal  olan zerzevatın  Amerikan Tv sinde Ermeni kardeşlerine mesaj verdiği son derece nettir.  Bu soytarıyı bilmem ne zan edip siyaset yaptığını zan eden ahmaklar düştüğünüz kuyuda gebermeniz  hak oldu.

  • Nedoş a07 Nisan 2020 11:15

    nedim ortalıkta yoktun, karantinadamıydın, yeni mi saldılar seni?

  • K207 Nisan 2020 10:24

    VATANDAŞ OLARAKDA SİYASİLERİ MAHKUM ETMELİYİZ..................HERKES SORUMLULUKLARINI BİLMELİ AĞZINDAN ÇIKANIK KULAĞI DUYMALIDIR YALAN KONUŞMAMALIDIR......

  • : )07 Nisan 2020 10:23

    Yakarsa, dünyayı garipler, fakirler yakar... portamal, mantalina, muz hikaye... 

  • Nedim07 Nisan 2020 10:17

    Yine o nun bunun itleri toplanmış!  Güya Reis e ayar verecekler.  Ermeni kırmaları bizim yolumuzdan alıkoyamaz.  Bu münafık itler her yeri lağım kuyusuna çevirmeye alışmışlar!  Ahlaksızlıkta sınır tanımayan bu itler   kaçtıkları zaman ilk durağı Londra dır.  Burada Atatürk vatan millet der Orada yapmadığı alçaklık ve ahlaksızlık kalmaz!  Bu itlere ve yalakalarına asla müsaade etmeyeceğiz.  Can dündar vs. Ne çok kahpe varmış meğer.

  • fatih istanbul07 Nisan 2020 10:12

    MALESEF   ÖNYARGILI BEYİN ÖZÜRLÜ  RECEP TAYYİP ERDOĞAN DÜŞMANLIĞINI  SÜREKLİ  KÖRÜKLEYEN  ÇIĞIRTKANLIK  YAPAN OLAYLARI  SAPTIRAN  YALAN  YANLIŞ  AÇIKLAMALAR  YAPAN İZLEYİCİLERİNİ  KIŞKIRTAN POREVEKE  EDEN ÜLKE  MENFATİ YERİNE AĞA BOBALARINA  HİZMET EDEN BU  POREVEKÖTERİN KUNUN HUKUKEN  EN AĞIR ŞEKİLDE CAZALANDIRILMASI  YAPTIKLARININ CEZASINI  ÇEKMESİ BEDELİNİ ÖDEMESİ BONUN  GİBİLERE  ÖRNEK OLMASI BEKLETİMİZDİR.

  • ALİ07 Nisan 2020 09:56

    Ülkemizde tarafsız ve dürüst olarak habercilik yapan birkaç kişiden biridir sn Portakal, insanlara doğruları söylemek yanlışları eleştirmek erdoğan için hakaret olarak algılanıyorsa kimse bu ülkede demokrasiden bahsetmesin.,  erdoğan ın istediği sürekli olarak kendisini öven, doğruları çarpıtan, yalan haber yapan yalaka gazeteci tipi. insanlar doğrulara aç ve bu yüzden sn portakal ın haber programı reyting rekorları kırıyor. kimilerinin hoşuna gitmese de sn. portakal doğru haberciliğin tek adresidir.

  • ALİ07 Nisan 2020 11:13

    yorumuma cevap yazan arkadaş tamda söylediğin gibi sizin gibileri yalanlarla uyuttukları için gerçekler zorunuza gidiyor, algılayamıyorsunuz... 

  • ... 07 Nisan 2020 10:44

    Sizin tarafsızlık anlayışınız sizinle aynı nefreti paylaşan insanların söylemlerinden ibaret. Biriniz bir yalan söyler hepiniz inanırsınız. Sürekli hakaret etmek, ortalığı yalan yanlışla karıştırmak, istediğiniz olmuyor diye ortalığı yakıp yıkmak demokrasi değildir. Oyunuzu verdiniz istediğiniz seçilmedi diye sürekli aşırılık yapma hakkınız yok, özgürlük sizin için sınırsız değil. Unutmayın sizin yaptıklarınız yüzünden bedeli bütün millet ödüyor. İftira atmakla uğraşacağınıza çalışarak yönetime talip olacak liderler bulun kendinize.

  • Vatandaş07 Nisan 2020 09:56

    Portakal çok faydalıdır.Her gün yemek gerekir.C vitamini önemli Corona için..."PORTAKAL İYİDİR" nokta...

  • Ozan 07 Nisan 2020 09:20

    Virüs ile önlemleri zamanında alınmadı yanlışlar yapıldı diyenlerin yüzlercesini tutuklamışlar. Büyük başarı. Her ülkede aynı elrştirileri yapan çok sayıda insan var ve hatta daha sert eleştiriler yapabiliyorlar, o ülkeleyi yöneten muktedirler niye toplumsal eleştirşlere karşı böyle hukuksa yaptırımlar uygulamıyor anlamış değiliz. Adamlatı çok ilginç bir yönetim anlayışı var

  • .. 07 Nisan 2020 10:47

    Hadi ya burda bu yorumları yapanlar duruyor. Yalan söylemek, yalana inanmak bu kadar mı alışkanlık halini almış sizin tayfa da.

  • Metehan 07 Nisan 2020 09:13

    Bugüne kadar yanlış işlerini, kötü yönetimlerinin, hatalı kararlarını, yolsuzlukları falan falan neden niçini nasıl olduğunu açıklayan herkesi sindirerek mi nereye kadar örtecekler ki.. ekonomik paylaşım sosyal adalet ortada, yolsuzluklar ortada, eğiyim sistemi ortada, hukuk sistemi ortada, şehircilik ortada, ziraat hayvancılık ortada, sanayide endüstri ordada, artan dış borç ortada, sosyal ahlak ortada

  • ..07 Nisan 2020 09:11

    koskoca reis, nelerle uğraşıyor,   : ) 

  • Halk07 Nisan 2020 09:08

    Bu adam ABD'nin adamı zaten.

  • astor07 Nisan 2020 09:08

    helal osun aslan yürekli sayın portakal  aslanlar gibi direndin. bu halk arkanda.

  • Misafir 07 Nisan 2020 11:02

    Halk derken kendi adına konuş. Hiç de arkasında değiliz. Ayrıca ne direnmesi, bu nasıl bir zihniyet, siz iyice saçmaladınız

  • mustafa07 Nisan 2020 09:07

    her kez ne olduğunu görüyor görmemek zaten akmallık yapmaktır.gelinen halimiz ortada bırakın bu kadar salak olmayı...

  • Mantık.07 Nisan 2020 11:37

    Senden daha salağı yok ki!

  • Ali07 Nisan 2020 09:05

    Muhaliflere çileri yollar görün

  • Foxs kimin kanalı sahibi ne derse onu yapar07 Nisan 2020 09:05

    Fox s kimin kanalı sahibi ne derse onu söyler

  • fafa07 Nisan 2020 08:57

    Keşke Hükumetimiz bu günleri düşünseydi,çok açıldık,gücümüzden fazla harcama yaptık.Sağa sola gücümüzden çok yardım yaptık,bilime ,teknolojiye değil,inşaatlara para harcadık.Dışarıdan çok yüksek faizle borç aldık,inşaata harcadık.Yabancı sermayeyi ürküttük,hepsi kaçtı,hatta yurtdışındaki Türkler bile paralarını çekti.Bundan sonra yapacağımız şey,demokrasiyi işletmek,insanları korkutmamak,onlara mallarının güvencesini vermek.Rüşvete,yolsuzluğa meydan vermemek,şeffaf olmak,adil olmak,liyakata önem vermek.O zaman kimse ileri geri konuşamaz.

  • mantıksız cevabı07 Nisan 2020 08:55

    C , vitamini devlete de, millete de şifadır. C vitamini direnç arttırır. Portakal, limon greyfurt, limon, bol bol evinize kullanın

  • aslan kral07 Nisan 2020 08:31

    elbet bir günd portakalı soyup, baş ucuna koyarlar.sonrası zaten belli; duma duma dum :)) 

  • bu dünyadan biri07 Nisan 2020 07:50

    Virüs krizi biraz daha uzun sürsün o zaman görürsünüz olacakları. çünkü kasa boş kardeşim, bunu akp liler de söyleyecek. ayrıca hain sizsiniz. Ülke bu hale gelinceye kadar yalakalık yaptınız.

  • Kaçan Grup07 Nisan 2020 07:02

    yardım kampanyasıyla tekalif-i milliyenin uzaktan yakından ilgisi yok. gündeme oturması çok büyük yanlış, Allah daha büyüğünden korusun.

  • Cahil07 Nisan 2020 05:29

    Tekalifi milliye kararlarının ne olduğunu bilmeyen lise mezunu otobüs şoförüne laf anlatamazsin

  • Akkurt Şakir07 Nisan 2020 03:11

    Bu adamı bir hafta dinleyen vatan haini olur.Adam tam bir provakatör.Yardım kampanyasını da provakatö etti.Vatanını seven CHP liler de buna inandı,yardım etmediler.Yardım kampanyasında belki 5 milyar toplanacakti.Bu vatan haini yüzünden bir çok kişi özellikle CHP liler yardım yapmadılar.Bir vatan haininin yaptığı zarara bakın,bu gibi vatan hainlerini yurttan atmak lazım.Gitsinler ne cehennemde yaşarsa yaşasınlar.Reis destan yazıyor,bütün dünya hayranlıkla izliyor,dünya liderini.Avrupa basit bir maske için biribirini yerken,çok buyuttugunuz avrupalılar birbirine girmişken reis bu günleri çok önceden kestirerek hastanesiyle tıbbi cihazlarıyla maskesiyle...bu virüsün de üstesinden gelecektir Allah 'ın izniyle.Ama sizler umutlarınızi başka virüslere bağlamayı sürdüreceksiniz.Çünkü sizin kanınız bu kadar bozuk.Sizinle aynı topraklarda yaşamak istemiyoruz artık.Bu gibi virüslerden kurtuluruz ama sizlerden nasıl kurtulacağız.Allah siz gibilerini bildiği gibi yapsın.

  • Nedim07 Nisan 2020 10:39

    Çok doğru söylüyorsun hain olduğu çok açık.  Vaktiyle bir düğünde ihtiyarlardan biri şöyle bir şey anlattı;  Kurtuluş savaşında esir düşmüştüm bizi Rusya ya götürdüler  bizi bir meydanda topladılar omuzu kalabalık bir Rus subayı Türkçe olarak ''Aranızda Afyonlu var mı?'' diye bağırmaya başladı. Bir kaç kişi öne çıktık! Tek tek neresinden olduğumuzu sordu biz de söyledik. ''Ben falan Cami de imamlık yaptım beni tanıdın mı?'' dedi!  Kısacası ne savaş bitti ne de mücadele bu itler karşımıza gazeteci, prof,kainat  imam her kılıkta çıkar!  Gözünü kin bürüyen şahs,i menfaatlerini düşünen ahmaklar anlasa keşke.

  • fafa07 Nisan 2020 09:29

    Akkurt kardeşim endişe etme,kimse hain değil,kimse ülkesinin düşmanı değil,herkes ülkesini senin kadar seviyor,yanlışlıklar görebilir,ama kimsenin kanı bozuk ve hain değil.

  • FB.07 Nisan 2020 09:04

    Ağzından lağım suyu ve salya akıtıyorsun. Milleti alenen kin nefret ve öfkeye sürüklüyor sun. CHP lilerde bir çok insan taniyorum severek ve gönüllü yardım yapanlar oldu. Peki sen bu kadar boş laf edeceğine, kendini müslüman sanan umrecilere niye iki kelime yazmadin, yasak olduğu halde kaçak gocek toplu ibadetler yapılıyor neden yazmıyorsun, umreden gelip kovid hastasi old. Halde evde mevlut okutanlari neden yazmıyorsun. Beyinsiz.

  • Huloo:g07 Nisan 2020 08:55

    Para babalarının vergileri silindi onlar şindi silinen vergileri kadar bagış apsalar kinseden yarım toplamaya gerek kalmaz allahta sizin gibileride bunları görmesini gercekleri milletten salamamasını nasip etsin

  • Ömer07 Nisan 2020 06:29

    Amma da biliyosun haaaa.