E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan infaz yasasına ilişkin açıklama---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan infaz yasasına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan infaz yasasına ilişkin açıklama
14 Nisan 2020 - 15:27 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen infaz kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen infaz kanunu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Yeni infaz düzenlemesi, uygulamadaki sıkıntılar yanında, milletimizin ve kamu vicdanının hassasiyetlerini de dikkate alarak hazırlanmıştır.

Genel Kurulda kabul edilen bu düzenleme oldukça önemli yenilikler getiriyor. Yeni infaz düzenlemesiyle sistemin işleyişini hem mağdurlar hem suçlular açısından çok daha adil bir hale getirmeyi amaçladık.

Yargı Reformu Stratejimizi, bu sürecin en önemli halkalarından biri olarak görüyorum.

Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin salgın tehdidinden korunması hususunda tüm tedbirlerin alındığını belirtmek istiyorum. Hakları, canları ve sağlıkları devlete emanet olan bu insanların salgın hastalığa yakalanmamaları için her önlem alınıyor.

Ceza infaz kurumlarının yönetim ve işleyişleriyle ilgili sorunları gidermeye yönelik adımlar atılmıştır.

İnfaz ve denetimli serbestlik aşamalarında çocuk yaşlı hasta yeni doğum yapmış kadınlar gibi gruplar lehine insani yaklaşım geliştirilmiştir.

İnsanlığın asla bitmeyecek bir ülküsü olan adalet arayışında, daha yapacak çok işimizin olduğunu biliyoruz.

Ceza Kanunumuzdaki suç ve yaptırım dengesini tümüyle yeniden ele alacak kapsamlı bir çalışmaya şimdiden başladık.

Kanunun yayımlanmasıyla, infaz sürelerinde yapılacak değişikliklere uygun şekilde, çok sayıda hükümlü cezaevinden çıkabilecektir. Bu vatandaşlarımızın, devletin ve toplumun kendilerine olan güvenlerini boşa çıkarmayacağına inanıyorum.

Düzenlemedeki hükümlüler lehine iyileştirmeler ile yeni infaz yöntemleri, adaletin tecellisi sırasında vicdanların yaralanmasının önüne geçmek için getirilmiştir.

Düzenlemenin, ülkemizde adaletin tecellisi konusunda milletimizin beklentilerini daha yüksek oranda karşılayacağı da bir gerçektir.

Özellikle Cumhur İttifakı'nın tarafı olan Sayın Genel Başkan Bahçeli'ye de şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Kanunu, onay için geldikten sonra hızla incelemesini tamamlayıp Resmi Gazete'de yayınlatmak suretiyle yürürlüğe sokacağız.

İnfaz düzenlemesi yasalaştı! 90 bin kişiye tahliye yolu açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 15 Nisan 2020 08:15

    Evliyse kadın kocası dövebilir, hırsızlık af kapsamında hırsızlıktan şikayet suç.

  • Elim elim14 Nisan 2020 22:34

    Gasteci yatsin diyo hirsiz ciksin diyo

  • Vicdanların yaralanmaması:)))14 Nisan 2020 21:24

    Söyleyene bakmak şart bu durumda...

  • : )14 Nisan 2020 20:16

    Suçsuz suç işleyenlerin zararına uğruyor, ailesi ve yaşantısı değişiyorken, suç işleyenin afla cezasının azalması nasıl bir mantık ? Devletin kasası boşaldı, mapusları boşaltıp masraf ve yuklerınden tasarruf yapmakaya çalışıyor bence... toplum rahat edecekse, benzıne zam yapın ordan ödensin sabıkalıların masrafı.

  • Nedim15 Nisan 2020 01:44

    Fetocu kankaların çıkamadığına  üzüldün mü?

  • oy kaygısı14 Nisan 2020 20:10

    bu adamın yaptığı her şey her şey oy kaygısı. maskesi düştü artık köylüsü de herkes de biliyor. olan bu adama inana zavallı kitleye oldu. keşke daha önce gözlerini açsalardı. akp bitmiştir. ilk seçimde barajı dahi geçemez

  • Toplum affetmez14 Nisan 2020 18:21

    Toplum sizden suçlulara daha ağir cezalar vermenizi beklerken siz onları af ediyorsunuz

  • Yorum14 Nisan 2020 18:06

    Yani biri Bi adam öldürdü 24 yıl yatacak sen yok 24 yıl yatma gel 12 yıl yat diyece ve toplumun hassasiyetini göz ardı etmemiş mi olacan bir hayata son vereceksin ve 12 yıl yatıp çıkacaksın ne komik adam öldürenler idam edilmeli tecavüzcüler müebbet yemeli istismarcılar müebbet yemeli toplumun vicdanı budur önce toplumun istedikleri olmalı kamu diyorlar sanki bu kamu kelimesi devleti temsil eden bir kelime oldu o yüzden kamu demiyorum toplum halk böyle düşünüyor eger yarısını yatacaksa zaten o cezayı verin niye 24 30 yıl ceza veriyorsunuz deyinki bu ülkede adam öldürmek 12 ila 15 yıl cezası var olsun bitsin sonrada bu insanlar niye öldürüyor niye cinayetler özellikle kadın cinayetleri bu kadar arttı demeyin adam öldürür 12 yıl yatar çıkarım der ama ömrünü çürütecek kadar ceza verirsen kimse böyle şeylere yeltenemez bu işleri toplumda az çok biliyor

  • haramzadeler14 Nisan 2020 17:52

    suçlulardan yana kanun düzenleyen ve vesile olanlara lanet olsun....

  • Aklından geçen tek şey var.14 Nisan 2020 17:50

    O da buradan 400 bin oy çıkartırım diyorsun.

  • çetin14 Nisan 2020 17:40

    Bu devrin zalimleri tarihe kara bir zihniyet olarak geçeceksiniz. 

  • Aslı14 Nisan 2020 17:14

    Koronadan değil hükümetten korkun !daha bunun lolosu var.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU14 Nisan 2020 17:11

    teröristleri, teröristleri destekleyen ve onlarla işbirliği yapanları, insan öldürenleri, mafyaları , devleti dolandıranları, devleti bölmeye , yıkmaya açalışanları   idam etmez iseniz ve yalan dolan kriz tellallarını, milleti bir birine düşürmeye , kriz kaos ihtilal özlemcilerine de asacaksın.güvenlik güçlerine saldıranları da polis çekip gözünün yaşına bakmadan vurmaz ise ne tür adalet sistemi olursa olsun hiç bir şey olmaz.ayrıca her davaya bir süre vereceksin kesinlikle o süre içinde dava sonuçlanmalır ve önünde engeller varsa kalkmalıdır.

  • Bir teselli14 Nisan 2020 19:02

    Ülkemizde senin gibiler azınlık haline dönüştü neyse ki.

  • Muhammed 14 Nisan 2020 16:34

    Türkiye de, tutuklu sayısı rusyadan sonra ikinci ülke, ama nüfusa oranla sayısal olarak açık ara önde. Öncelikle bu olumsuz imajın sorumluluğundan sıyrılmaya çalışmak için yapılan bir çalışma. Bireye karşı işlenmiş suçların afedilmedi, muktefit yönetenlere karşı fikirsel muhalefetten dolayı dahi olanların afedilmediği durumda değer yargıları daha iyi anlaşılır olur.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ14 Nisan 2020 17:47

    abd suclulara beleş yatmak ve ekmek yoktur öyle herkesi zorla çalıştırıyorlar.bizde de aynısı olmalıdır.

  • Yorum14 Nisan 2020 16:05

    Ne alaka ben bişey anlamadım tecavüzcüye adam öldürene daha az yatacaksın cezanı daha az çekeceksin demek toplumun vicdanını yaralar toplumda hiç kimse infaz indirimi gibi bişey istemez cezası neyse çeksin ister eğer doğru yargılama yapılmışsa peki cezaların belli oranlarda düşürmek hapis hayatının azalmasını kim ister suçu işleyenler ister baskası dağil tekrar söyliyeyim bu yasa toplumun vicdanını yaralar herkeste buraya görüşünü yazsın ki toplumun genel değerlemesi ortaya çıksın ve siyasiler yanlış yapmaktan vazgeçsin

  • Hakkan14 Nisan 2020 15:47

    Keşke çıkarmasaydınız güzel Reis

  • Baktın mı her yerine14 Nisan 2020 21:22

    Neresi güzel???

  • TR14 Nisan 2020 15:43

    bu infaz yasası kamu vicdanını yaralamıştır, ve ne yazık ki bu yasa üzerinizde kara leke olarak kalacaktır.