E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCrate and Barrel, Türkiye'den çıkıyor---

Crate and Barrel, Türkiye'den çıkıyor

Crate and Barrel, Türkiye'den çıkıyor
25 Mart 2018 - 07:34 borsagundem.com

2014’de yurtdışında dördüncü ülke olarak seçtiği Türkiye’ye Doğuş Grubu tarafından getirilen ABD'li mobilya markası Crate and Barrel, Türkiye'den tamamen çıkıyor

Dünya ticaretinde son yılların en büyük tartışması korumacılık. Her ülke kendi sanayisini, üreticisini korumak için gümrük vergilerine yükleniyor. Globalleşme ile dünyaya yayılan markalar, şirketler de yeni döneme adapte olmanın yollarını arıyor.

Türkiye’nin korumaya aldığı sektörlerden biri mobilya. 2000’li yıllarda dövizin de düşük olmasıyla Türkiye mobilya ithalatı açısından cazip bir pazar olmuştu. Lüks konut inşaatının büyümesi lüks mobilyaya talebi arttırmış ithalat da artmıştı. İşte 2014 yılında bu gelişmeleri değerlendiren ABD’nin ünlü mobilya ve ev eşyası satan zincirlerinden Crate and Barrel da Türkiye’ye Zorlu Center’da açtığı ilk mağaza ile girmişti.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKAN SERT26 Mart 2018 08:54

    Bu firmanın olup olmaması haber niteliğinde değil, sektördeki payı ne ki. Türkiye'de üretim yatırımı mı var, karını yurtdışına kaçıran bu tür şirketlerin olması olmamasından daha iyi bence, isabetli karar olmuş. Güle güle. Darısı diğer şirketlerin başına.

  • Ziya26 Mart 2018 08:14

    Türkiye de yeteri kadar kaliteli ve ihracat yapan yerli firmamız var zaten! Bunların bu ülkeye fazladan bir getirisi zaten olmaz. Teknoloji ağırlıklı bir firma olsa o zaman farklı olurdu. Bu arada kendi ülkesini bu kadar kötüleyen ve aşağılayan buradaki kadar haysiyetsiz yaratıklara ilk defa şahit oluyorum. Allah layığınızı verir inşaAllah.

  • atma ziya26 Mart 2018 09:20

    ne alaka kardeş arkadaşın haklı olduğu konular var. eleştiremeyecek miyiz kmiseyi ? özgürlüğün olmadığı buradan belli. soğuk su iç sen

  • kaktust25 Mart 2018 21:48

    Türkiye’ye Doğuş Grubu tarafından getirilen ABD'li mobilya markası Crate and Barrel,den önce doguş gurubu elindeki leri satıp,savıp çıkıyor,malumunuz doguş gurubu akaepeye çok yakın duran bır holding ,herhalde kulagına bir yerden kar susyu kaçmış olmalıki

  • ahmet yemez25 Mart 2018 21:30

    Yabanci yatirimcilarin hepsi gider, cunku kim afganistan Misir karmasi bir ulke ve ekonomiye yatirim yapar, tuik datalari yalan , ohal var , adalet yok , turist desen dunyanin en culcuz turistleri geliyor, Dolar krizi kapida, tüm dunyayi yok sayarak ,ulke yonetilmez..İmajimiz bitti, Suudiler bizden daha modern gorunuyor suanda ...rezalet rezalet

  • Ziya26 Mart 2018 08:11

    Böyle çakallar varken düşmana gerek yok bu ülkede!

  • demirkan 25 Mart 2018 22:14

    TÜRKİYE MOBİLYADA DÜNYA LİDERİ. SIKINTI YOK.

  • oktay ak25 Mart 2018 20:48

    başlık yabancı sermaye kaçıyor algısı fakat mobilya deyince bizde de ziyadesi ilevar.%30 vergi ile rekabet edememiş vah yazık.trump'a anlat.

  • vatandaş25 Mart 2018 20:03

    ilk defa duydum ismini demekki isabetli karar almış.