E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCommerzbank'tan TL yorumu---

Commerzbank'tan TL yorumu

Commerzbank'tan TL yorumu
07 Ağustos 2018 - 16:23 borsagundem.com

Commerzbank Kıdemli Döviz Stratejisti Lutz Karpowitz Merkez Bankası'ndan faiz artışı gelmezse TL'de değer kaybının devam edebileceğini söyledi

Commerzbank Kıdemli Döviz Stratejisti Lutz Karpowitz Bloomberg HT'de Gizem Uzuner'e konuk oldu.

Karpowitz Türkiye'nin daha yüksek faiz oranlarına ihtiyacı olduğunu, TL'deki değer kaybında bu durumun etkili olduğunu kaydetti.

Dünkü Merkez Bankası adımının kuru düşürmek için yeterli olmadığını kaydeden Karpowitz "Dolar/TL bu hareketten sonra yine değer kazandı. Bugün de değer kazanıyor. Dolar likiditesi piyasada olacak, bu da TL'deki baskıyı rahatlatacak ama bu hacim FX piyasaları için yeterli olmadı" diye konuştu.

Karpowitz Merkez Bankası'ndan ciddi bir faiz artışı gelmezse kısa vadede TL'de aşağı yönlü baskının devam edeceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Öner07 Ağustos 2018 22:02

    Aklın yolu bir. Aynı anda proje yap, para harcarsan enflasyon artar. Enflasyon artınca faüz yükselir. Yükseltmezsen yatırımcı dolar alır. Dolar yükselince enflasyon artar. Damat ta Erdoğan’a karşı çıkamaz ve ülke İmf’nin kapısına dayanır. Sonra olacakları zayen biliyoruz.

  • Okie Dokie07 Ağustos 2018 17:30

    İsrailli bir yatırımcı olarak en az %30 faiz istiyorum. Yoksa dolarlarımı bozar memleketim İsrail'e giderim bak. Dolar da 7 TL olur. Faize susadım.