E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCoca Cola'dan 252 milyon dolarlık satın alma imzası---

Coca Cola'dan 252 milyon dolarlık satın alma imzası

Coca Cola'dan 252 milyon dolarlık satın alma imzası
30 Eylül 2021 - 08:55 borsagundem.com

Coca-Cola İçecek'in Özbekistan'daki satın alma süreci tamamlandı

Coca-Cola İçecek ile Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Varlık Yönetimi Ajansı (UzSAMA) arasında %57,118 oranındaki Coca-Cola Bottlers Uzbekistan hisselerinin özelleştirilmesine yönelik Hisse Alım Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından, satın alma işlemi tüm ilgili hükümet ve mutad onayların alınmasını müteakiben resmen tamamlandı.

Sürecin tamamlanmasıyla ilgili anlaşma, Çarşamba günü, Özbekistan Maliye Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2021 Özbekistan Ekonomi Forumu’nda imzalandı.

Söz konusu anlaşma çerçevesinde CCI, 252,28 milyon dolar karşılığında UzSAMA'nın CCBU'daki %57,118 hissesinin sahibi oldu. CCBU'nun kalan hisseleri ise dolaylı olarak The Coca-Cola Company'ye ait bulunuyor.

Coca-Cola İçecek ve Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan "Bugün tarihsel ve kültürel bağlarıyla, kardeş ülkeler Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirecek yeni bir adım atmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu. Coca-Cola İçecek CEO'su Burak Başarır, "CCI olarak yaklaşık 30 yıldır bu bölgede faaliyet gösteriyoruz. Bu deneyimimizden ve öğrendiklerimizden hareketle büyüme potansiyeli olan Özbekistan pazarına da değer katacağımıza inanıyoruz" dedi.

Yenibosna'da Coca Cola'nın dev arazisi Altur'un oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 700,00
En Yüksek: 708,00
En Düşük: 689,50
Değişim 1,60 %
FK: 8,65
PD / DD: 4,53
İşlem Hacmi 296.705.944
Toplam Adet: 423.522
Ağırlıklı Ort.: 700,65
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ikaz30 Eylül 2021 11:08

    Kola ve asitli  şekerli içecekler son derece zararlı içeceklerdir.  En azından çocuklarınızdan uzak tutun!!  Kantinlerde yasaklayan  MEB lığını kutlarım. Kendimden biliyorum parmaklarım müthiş kaşınıyordu  doktor egzama dedi!   Egzama olduğu zaten belli de neden olduğuna  dair pek bir şey söylemedi.  Derken her akşam içtiğim  bir teneke kolayı  başka meşguliyetlerden  dolayı almayı unuttum 1,5-2 hafta kadar içmeyince egzama yaralarının iyileştiğini fark ettim. O gün den sonra rahatım!  Asit şeker  karışımı karaciğeri yıllar içinde ne hale getirir? Anlamak zor değil.  Ayrıca çok kola içen birisi de değil idim!

  • ikaz30 Eylül 2021 13:33

    Kelimesi kelimesi doğru olan bu yorum kime battı ise orasını bilemem; ha şimdi bir  tespit daha asit şeker karışımı bir nevi uyuşturucu  etkisi  olduğu için alışkanlık yapıyor!  

  • Mucise Reis ;)30 Eylül 2021 10:27

    Bu adamlar nereyi alsa, yeraltı suyu çok olan yerleri alıyor. nereyi satsa, yeraltı suları azalan yerler oluyor. : )) bir ara kağıtları vardı ellerımde baya baya once ordan bılıyorum.

  • osmanlı torunu30 Eylül 2021 09:54

    coca colanın gitmediği ülke kalmayacak. bunu da coco colanın türkiye şubesi başaracak. en son reisin kurdelesini kestiği açılış ile Ispartda fabrika açılmıştı.