E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCoca-Cola Company, küresel stratejisini Çin’e odaklayacak---

Coca-Cola Company, küresel stratejisini Çin’e odaklayacak

Coca-Cola Company, küresel stratejisini Çin’e odaklayacak
01 Ağustos 2019 - 12:48 borsagundem.com

Coca-Cola Company ürünlerinin Çin’in 11 eyaletinde, Shangai, Hong Kong ve Taiwan bölgesinde üretme, Hong Kong’daki merkezini dünyanın en hızlı gelişen ticari bölgesi olan Shangai’deki Pudong’a taşıma kararı aldı

Coca-Cola Company ürünlerinin Çin’in 11 eyaletinde, Shangai, Hong Kong ve Taiwan bölgesinde üretme, pazarlama ve dağıtma hakkına sahip olan Swire Coca-Cola, Hong Kong’daki merkezini dünyanın en hızlı gelişen ticari bölgesi olan Shangai’deki Pudong’a taşıma kararı aldı.

Coca-Cola, Pudong’a taşınmasının nedeni olarak küresel büyüme stratejisini Çin’e odaklama kararı olarak açıkladı. Yılın ilk yarısında 4.22 milyar dolarlık yabancı yatırım çeken Pudong’a aynı dönemde aralarında Apple, Decathlon’un da olduğu 11 çok uluslu şirketin bölge merkezi kurdu.

Swire Coca-Cola çarşamba günü yaptığı duyuruda, küresel stratejisini Çin’e odaklayacağını ve Çin’deki merkezini Hong Kong’dan Shangai’deki Pudong Yeni Bölgesi’ne taşıyacağını açıkladı. Taşınma ile ilgili yerel yönetimle stratejik bir işbirliği anlaşması da imzalandı. Mutabakata göre şirket, taşınmanın ardından Pudong Yeni Bölgesi’ndeki yatırımı artıracak ve Çin’deki operasyonunu büyütecek.

Dünyanın en büyük Coca-Cola şişeleme gruplarından biri olan Swire Coca-Cola, Coca-Cola Company’nin ürünlerinin Çin anakarasındaki 11 eyalet, Shangai, Hong Kong ve Taiwan’nın yanı sıra ABD’nin batısını bünyesinde bulunduran bölgedeki üretme, pazarlama ve dağıtma hakkına sahip. Söz konusu bölgede 728 milyon franchise bulunuyor.

Şirket, 2018 yılında 1,6 milyar ünite kasa ve köpüklü içecek satışı gerçekleştirmişti. Pudong Yeni Bölgesi, 2019'un ilk yarısında yüzde 4.1 artışla 4.22 milyar dolar tutarında dış yatırım çekti. Pudong Yeni Bölgesi Ticaret Komisyonu Müdürü Xin Yaqin, bu yılın ilk yarısında Apple ve küresel spor malzemeleri perakendecisi Decathlon da dahil olmak üzere 11 çokuluslu şirketin Pudong’daki bölge merkezi kurduğunu açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 700,00
En Yüksek: 708,00
En Düşük: 689,50
Değişim 1,60 %
FK: 8,65
PD / DD: 4,53
İşlem Hacmi 296.705.944
Toplam Adet: 423.522
Ağırlıklı Ort.: 700,65
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)