E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCleveland Fed Başkanı Mester'dan faiz çıkışı---

Cleveland Fed Başkanı Mester'dan faiz çıkışı

Cleveland Fed Başkanı Mester'dan faiz çıkışı
24 Şubat 2023 - 19:26 borsagundem.com

Enflasyonun kabul edilebilir seviyelere inene kadar faiz artışlarının devam etmesi gerektiğini söyleyen Cleveland Fed Başkanı Mester, faizlerin yüzde 5’in üzerine çıkarak bir süre de o seviyede kalabileceğini ifade etti

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, faiz artışıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

Mester, CNBC’ye verdiği mülakatta fiyat istikrarı için bir süre daha yapmaları gerekenler olduğunu belirterek “Enflasyonu soğutmak için para politikamızı ayarlayacağız” değerlendirmesini yaptı.

Mester “Faizlerin nereye kadar yükseleceği ekonominin ne yönde evrileceğine bağlı. Ancak enflasyon sürdürülebilir biçimde yüzde 2’lik hedefe gerileyene kadar bir süre yüzde 5 eşiğinin üzerinde kalması gerekebilir” diye konuştu.

Şubat toplantısında 50 baz puanlık artıştan yana olan Mester Mart ayı toplantısında alınacak karara dair “bu, toplantıda alınacak taktiksel bir karar” ifadesini kullandı.

Ekonomide sert bir daralma beklemediğini belirten Mester Fed’in sürpriz biçimde dirençli kalan istihdam piyasasına zarar vermeden hedefine ulaşabileceğini söyledi. Mester “Sağlıklı bir istihdam piyasasına sahipken fiyat istikrarını da sağlayabiliriz. Sürdürülebilir bir istihdam piyasası için fiyat istikrarına geri dönmemiz çok önemli” değerlendirmesini yaptı.

Fed'in yakından takip ettiği veri açıklandı: Beklentilerin üzerinde

 

Fed'den bankalara kripto uyarısı

 

FED tutanakları güncelliğini kaybetti

 

Fed reçeteyi tekrarladı

 

“Fed’in için enflasyon, büyüme ve resesyondan daha önemli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aydın25 Şubat 2023 15:51

    bunlar manipalsyon için herşeyi yapıyor,emtia fiatlarında oynamak için,faiz ne demek faiz sunni doların degerini artırıriekonomiyi felç eder,yarında kalkar tezgahı yaptıktan sonra indirecegiz der,bunlar filim çevirmek için guçlu ulkeleri yok etmeye çalışıyor

  • Okie Dokie24 Şubat 2023 20:02

    Altını olanlar maalesef bir süre bekleyecek. Artık devir yerli ve milli paramız yeşil dolar devridir. Huzur yeşilde, huzur dolarda.