E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriCitigroup’ta borsa istifası… Başkan gitti, şirket karıştı!---

Citigroup’ta borsa istifası… Başkan gitti, şirket karıştı!

Citigroup’ta borsa istifası… Başkan gitti, şirket karıştı!
09 Ocak 2020 - 13:21 borsagundem.com

Deutsche Bank’tan 5 yıl önce Citi Yatırım Bankası’na transfer olan Murray Roos, grubun yeni stratejisine tepki olarak Borsa Bölümü başkanlığını bıraktı. Geride de kara kara düşünen yeni elemanlar kaldı.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup Yatırım Bankası’nda borsa şoku.. 4 yıldır bölüm başkanlığını yürüten Murray Roos görevinden istifa etti.

2015 yılında Deutsche Bank’dan Citi Yatırım Bankası’nın Londra Ofisi’ne transfer olan Roos’a, bir yıl sonra Citi’nin borsa bölümü emanet edilmişti. Ancak koltuğa oturduktan sonra eski iş yerinden ‘yetkin’ dediği elemanları Citi’ye alması dikkat çekerken, bankanın hisse senetleri piyasasında karlılığının artmaması eleştirilere yol açmıştı.

ÇALIŞANLARDA “İŞİNİ KAYBETME” KORKUSU

Murray Roos’un istifası Citi Group’un borsa piyasalarındaki etkinliğini azaltma kararı sonrası geldi. Grup borsa ile alakalı birçok departmanını birleşme kararı almıştı. Roos'un gitmesi üzerine, yeni dönemde işe girenlerin çoğu, özellikle Deutsche Bank'tan gelenler ‘işten atılma’ korkusuyla, şirketteki geleceklerin belirsiz olduğu endişesini paylaştı.

RAKİPTEN İLGİNÇ GÖNDERME

Sektörün önemli aktörlerinden JP Morgan’ın üst düzey yöneticisi Daniel Pinto ise, rakip şirketteki gelişmelere işaret ederek, ‘piyasada sadece en büyük oyuncular ayakta kalacak’ yorumunu yaptı.

KİMYA’DAN BORSAYA

Kimya mühendisi olan Roos, borsa piyasalarında çalışmadan önce köpük üzerine çalışmalarıyla tanınıyordu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)