E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti’den yatırımcılara uyarı: Neyi bekliyorsunuz?---

Citi’den yatırımcılara uyarı: Neyi bekliyorsunuz?

Citi’den yatırımcılara uyarı: Neyi bekliyorsunuz?
12 Aralık 2023 - 12:28 borsagundem.com

Citi Baş Yatırım Sorumlusu David Bailin borsalara girmek için doğru zamanı bekleyen yatırımcıların portföylerine zarar verdiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street dev Citigroup’a göre ABD’de enflasyon eğilimleri düştükçe, ekonomi dirençli kaldıkça ve bilançolar toparlandıkça hisse senetleri de 2024'te daha fazla getiri oluşturacak bir seviyeye geldi. Dev yatırım bankası hâlâ kenarda bekleyen ve nakit tutan yatırımcılar için fırsat maliyetinin arttığı konusunda uyarıyor.

Bloomberg’ün haberine göre, Citi Küresel Servet Danışmanlığı Baş Yatırım Sorumlusu ve Yatırım Başkanı David Bailin doğru zamanı beklemenin ve hisse senetlerine ve tahvillere geri dönmek için bir sinyal aramanın portföylere zarar verdiğini söylüyor.

Bailin açıklamasında, “Yatırımcıların neyi beklediğinden emin değilim. ABD ekonomisi güçlü kalacak ve önünde sonunda para piyasası faizleri düşecek. Öyleyse insanlar neden hâlâ 60/40 çekirdek portföyleri satın almıyorlar?” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de enflasyonun bir resesyona sebep olmayacak şekilde düşeceği konusundaki iyimserlik her geçen gün güçleniyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarını sonlandırdığı ve gelecek yıl faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi ise Wall Street endekslerinde çift haneli yükselişlere yol açtı. Ancak yüksek faiz oranlarının gecikmeli etkisinin henüz hissedilmediğinden endişe duyan yatırımcılar boğa piyasası rallisine katılmadı.

Investment Company Institute'un verilerine göre, 6 Aralık'ta sona eren haftada para piyasası fonlarına yaklaşık 62 milyar dolar girdi ve fonlardaki toplam tutar 5,9 trilyon dolara yükseldi. Söz konusu fonlardaki yüzde 5'lik nakit getirisi, riskten kaçınmak isteyen yatırımcılar için cazip bir alternatif sunuyor.

Ancak nakitte kalmanın güvenliği yatırımcılara pahalıya patlayabilir. Bu yıl S&P 500 Endeksi %19’un üzerinde yükseldi ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi’ndeki yükseliş %46’yı geçti. Bloomberg’ün hisse senedi ve tahvillerden oluşan model portföyü olan 60/40 Endeksi dahi %10’un üzerinde yükseliş gösterdi.

Citi Küresel Servet Danışmanlığı, son iki yılda piyasaların sıfırlanmasının ardından gelecek yıl ve sonraki on yılda daha güçlü getiriler bekliyor. Yatırım bankası bu yılın başlarında 2020'den bu yana ilk kez küresel hisse senetlerinin ağırlığını nötrden aşırı ağırlıklı pozisyona yükseltti.

Firma, çekirdek portföylerde uzun vadeli getiri tahminlerinin, artan tahvil getirileri ve düşen hisse senedi değerlemeleri nedeniyle iki yıl öncesine göre iki katına çıktığını söylüyor.

Bailin, ABD hisse senetlerinde ölçüt olarak S&P 500 Eşit Ağırlık Endeksi'ni tercih ediyor. Borsa uzmanı bu sayede S&P 500 Endeksi’ni dev teknoloji hisselerinin ağırlığından arındırıyor ve endeksi daha geniş bir bilanço potansiyeli üzerinden izleyebiliyor. Bailin, endeksin büyük bileşenleri duşundaki diğer hisselerin yükselmesiyle daha yüksek bir borsa performansı beklediğini açıkladı. Citi'nin küresel varlık yönetimi birimi, S&P 500 bilançolarının 2025 yılına kadar %12 artmasını ve ortalama hisse senedi için potansiyel getirileri de genişletmesini bekliyor.

Borsa uzmanı açıklamasında, “Piyasa zamanlaması, portföyleri öldüren şeydir ve bence şu anda Amerika Birleşik Devletleri'nde ve başka yerlerdeki piyasalarda doğru zamanı bekleyen çok sayıda yatırımcı var" ifadelerine yer verdi.

 

Michael Milken: FED erken davranmayacak

 

Goldman Sachs: Hisse senetleri dipten alınabilir

 

Morgan Stanley: Kurumsal kazançlar hayal kırıklığı yaratabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)