E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇipras AB'ye resti çekti---

Çipras AB'ye resti çekti

Çipras AB'ye resti çekti
26 Haziran 2015 - 19:31 borsagundem.com

Yunan Başbakanı Çipras, "Yunan Hükümeti olarak ultimatomları redediyoruz" dedi

Yunanistan Başbakanı Çipras, Avrupa prensiplerinn şantaj yapmayı içermediğini Yunanistan'ın Avrupa değerleri için savaşmayı sürdüreceğini açıkladı. Yunan Başbakanı Çipras; "Yunan Hükümeti olarak ultimatomları redediyoruz" dedi.

Çipras, ülkesinin kreditörlerine yönelik sözlü taarruza geçerek AB prensipleri arasında "şantajın" yer almadığını ve Atina'nın karşılıklı saygıyı sağlamak için mücadele edeceğini söyledi.     Yunanistan ile kreditörleri arasındaki reform karşılığı mali yardım görüşmeleri çıkmaza girdi. Müzakerelerde henüz sonuç alınamaması Salı günü Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 1.6 milyar euro borç ödemesi gereken Yunanistan'ı giderek iflasa yaklaştırıyor.    

Çipras AB zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, "AB'nin kuruluş prensipleri arasında demokrasi, birlik, eşitlik ve karşılıklı saygı yer alır. (Birlik) şantaj ve ültimatomlar üzerine kurulmamıştır...Kimsenin bu prensipleri tehlikeye atma hakkı yoktur" dedi.    

Piyasa kaynakları Çipras'ın bu açıklamalarının ardından euronun 1.12 dolardan 1.11710'a kadar gerilediğini belirttiler.

MERKEL:  ÇİPRAS'I UYARDIK
Başbakanı Angela Merkel, Fransa Devlet Başkanı Hollandeile birlikte, Yunanistan Başbakanı Çipras'ı kreditörlerin sundukları'cömert' teklifi kabul etmesi için uyardıklarını söyledi. AB liderler zirvesinin ardından Brüksel'de basın toplantısıdüzenleyen Merkel, "Yunanistan'a tavizler öerdi. Şimdi Euro Bölgesi'ndeki ortaklarının yönüne adım atma sırası Yunanistan'da.Çipras'a kreditörlerin cömert teklifini kabul etmesini söyledi. Yunanistaniçin doğru adım atması yönünde baskı yaptım" diye konuştu.   

Merkel, yarın yapılacak Eurogroup toplantısının Yunanistankonusu açısından belirleyici, karar verici olacağını belirtirken,Eurogroup toplantısı sonrasında Euro Bölgesi liderler zirvesiyapılması planı olmadığını da ifade etti.    Merkel ayrıca, gerektiği takdirde Çipras ile önümüzdeki günlerdetelefon görüşmesi yapabileceğini, ancak şu anda somut bir plan olmadığınıifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)