E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇinli şirketlerin gözü Afganistan'ın madenlerinde---

Çinli şirketlerin gözü Afganistan'ın madenlerinde

Çinli şirketlerin gözü  Afganistan'ın madenlerinde
13 Eylül 2021 - 09:39 borsagundem.com

Çinli Jiangxi Copper, durum müsait olduğunda Afganistan'da bakır madenini geliştirmeyi planlıyor

Çinli bakır şirketi Jiangxi Copper, Metalurgical Corp of China (MCC) ile Afganistan'daki durumu yakında takip ettiklerini ve Mes Aynak bakır madeni ile olabildiğince ilerleyeceklerini bildirdi.

2008'de 30 yıllık kiralama anlaşması yapan şirketlerin tahmini 11,08 milyon ton bakır rezervinin bulunduğu yönünde.

Jiangxi Copper Başkanı Zheng Gaoqing yaptığı basın açıklamasında Afganistan'da istikrarsız durum nedeniyle Mes Aynak bakır madenine yapılan yatırım henüz ciddi inşaat görmediğini belirterek şirketin durumu yakından takip ettiğini ve hazır olduğunda proje inşaatının ilerleyeceğini kaydetti.

Mes Aynak Kabil'in 40 km güneydoğusunda bulunuyor.

Bakır, yükselişine ara verdi

 

Çin'den, Afganistan'a yardım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN13 Eylül 2021 12:20

    bunların hepsi kan emici vanpir aralarında anlaşma var.biri gelipor sömürüyor bir kaç yıl daha sonra biri çekiliyor daha sonra diğer vampir gelip sömürüyor.

  • ee13 Eylül 2021 13:50

    sende sömurtme kendini neden sömürülüyorsun ? kıçına girecek don uretemıyonda ondan.camide hutbelerle devlet yonetılmez. Sorun cehalette, ve dini milletin ağzından öğrenmekte sorun

  • AkTorol Ahmet Ötzbir13 Eylül 2021 11:19

    Afganlı çocuklar cahil kalmış, afganlı kadınlar eğitimsi zkalmış, afganlı kadınların 4 tanesi dağda yetişmiş kalas  katil militanlar akarı olmuş. bunları yapanlarda her leyi islam ve müslümanlığa sığdırarak yaptığını savunmuş. Çin ve rusyanın umrundamı. onlar zaten müslüman bulsa ezecek öldürecek yıldıracak, ama bunu Taliban zaten kendi milletine yapıyor. çinde sen kadınalra aç çocuklara, baskıcı uyrurma islam modelini konuşurken sömür sömür yetimin hakkını afganlıalrdan istekleri doğrultusunda alıyor. Türkiye cumhuriyeti olmasa isi, aynı sömürmeler bizlerede olacaktı. unuttunuzmu mayınlı arazileri israil temizleyecekti. karar çıktı ama anayasa mahkemesi israile arzayı yerdirtmedi. Aynı olayda Taliban şeriat yönetim muhabbetine çin tarafından sömürülüyor.

  • ey tankut13 Eylül 2021 13:49

    Sen en önemli unsursun. Atatürk partilerde değildir.ATatürk kişilerdedir. Bireylerdedir. Partiler ve yöneticiler Devlet karşısında küçüktür. Partiler siyasiler kişiler geçiçidir. kalıcı olan millet ve halktır. Halkımız, milletimiz yapılan her yanlış adımla herkeslere gerekli dersi sandıkta verecektir. Hiç kimse sandıktan kaçamaz. hiç kimse hileler oyunlarla her sandıktan kendini çıkartacak icraatlar yapamaz. Millerimiz araplardan çok eğitimli millettir. okumuştur. Dininide kendi Allah ile yaşar, kimseyi arasına sokmaz. Millet cahil bırakılmak istensede bibirinin haklarını savunur. Açkalsada oyunu ruhunu şeylere meylere satmaz. Cumhuriyet millete büyük hak seçme hakkı vermiştir. Senin dediğin değil, milletin dediği geçerli ve aslılandır. sen HDP ye terör diyorsun, ama yüzde 10 oy alıyor ? . CHP ye terör dersın yuzd 25 oy alır bu nasıl iştir ? : ) Sor bakalım hdp ye nedne oy atıyor millet ?

  • TARKUT TARKAN13 Eylül 2021 12:22

    sanki bizimkiler cahil değil.cahillik sadece eğitimle mi oluyor.bunların böyle cahil olmasını kim istemiştir emperyalist güçler değil mi.bugün ATATÜRK ün partisi durumuna sen hiç bakıyormusun.gitmiş sağ parti ve teröristleri destekleyen ve ülkemizi parçalamak isteyenler den medet ummaktadır.bizim bunlardan bizim farkımız ne söylermisiniz.

  • YORUM13 Eylül 2021 10:13

    yıllarca kendisini sosyalist olarak dünya'ya yutturan çin in aslında  nasıl emperyal bir devlet olduğunun göstergesidir bu. Afganistan halkı ve özellikle kadınları zulüm ve fakirlikle boğuşurken , dünyanın aç gözlü emperyalistleri çıkar  uğruna ülkeyi kökten dinci bir softa takımının kucağına ittiler. zulüm altında inleyen ve ülkeyi terk etmek için kuyruklarda bekleyen  halkın sorunlarını gömezden gelip yeraltı kaynaklarına göz diken aç kurtlar yeri geldiğinde dünya ya insan hakları dersi vermektedir. 

  • Mucise Reis ;)13 Eylül 2021 10:05

    kominist dinsiz çin, müslüman taliban ve şeriyat yönetimini destekliyor... Taliban müslüman yönetim ve ülke kuruyor :D haha ne kadar irnok ve komik. Hala din iman kuran Taliban diyip destekleyen akkoyunlar var. Cehalet her zaman kaybettirecek. Sordan talibana inananların peygamber efendimizin hayatını uygylamalarını afgansitanda uygulayıp yönetim modeli kurdu. gerl görki o okunan ezanların, arkasında çin ve rusya nın gizli desteği ve sömürme emelleri var. Her sakallı ve sarıklı, elde tesbih ağzında dua olanların peşinden kşmayacaksınız. O kadar güncel bir örnek ki bu, devlet yönetimi / din baskısı altında olmamalı. Din kişiler ve Allah arasında olması. Al sana dini yönetim Taliban.  : )) lavrıns Taliban. 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ13 Eylül 2021 10:04

    Bence abd, çin rusya ingiltere fransa  ingiltere yalandan bir birleri arasında savaşıyor görünüyorlar asla bunlar savaşmıyorlar.dünya yı korkutuyorlar tüm silah ve otomobilleri ile tüm sanayi ürünlerini kendileri üretip dünya ya savaşlar ve diğer oyunlar çıkartarak satıp kendileri refah içinde yatıyorlar.afganistan da çin ve abd anlaşmış olabilir.müslümanlarlar kazanmasında haçlı ordusu kazansın düşünceleri olabilir.bizim de muhalefet tarafında daha ne yapacağını bilemeyen hiç bir vizyon ve projesi olmayan yolunu dahi bulmaya çalışanlar topluluğu ile bu işler nasıl olacaktır.işte ülkemizin halini  nasıl olacaktır.