E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den, Afganistan'a yardım ---

Çin'den, Afganistan'a yardım

Çin'den, Afganistan'a yardım
09 Eylül 2021 - 09:59 borsagundem.com

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, ülkesinin Afganistan'a koronavirüs aşıları ve acil insani yardım sağlayacağını bildirdi.

Bakan Vang, Afganistan'a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının düzenlediği çevrim içi zirveye katıldı.

Global Times gazetesinin haberine göre, Pakistan, İran, Tacikistan, Özbekistan ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla Afganistan'daki durumu ele alan Vang, Çin'in Afganistan'a 3 milyon KOVID-19 aşısının yanı sıra 200 milyon yuan (yaklaşık 31 milyon dolar) değerinde gıda, ilaç ve kışa hazırlık için ihtiyaç malzemesi sağlayacağını duyurdu.

ABD'nin ani çekilişiyle ortaya çıkan sorunları gidermek üzere komşu ülkelere iş birliği çağrısı yapan Bakan Vang, ABD ve müttefiklerinin de Afgan halkına ekonomik ve insani yardım konusunda zorunlu yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

Çin: Afganistan'daki yeni hükümetle iletişimi sürdüreceğiz

 

Almanya ve ABD öncülüğünde 20 ülke Afganistan politikasını görüşecek

 

Afganistan'ın geleceği Çin etkisine mi bırakıldı

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN09 Eylül 2021 11:57

    Çin tüm ihtiyacı olan madenleri afganistan dan temin edecektir tabiki abd  kurmuş terör örğütleri burada talimatları ile yine faaliyete geçirip tekrar dan operesyonlar yapmaz ise.

  • Mucise Reis ;)09 Eylül 2021 10:14

    Kominist çin, Afganistanda var olan, sözde idda edilen şeriat rejimini destekliyor. Dinsiz çinden dini tam islam devletine buyuk yardım : ))) ahaha ya hala çıkıpda ülkemizde ya Taliban müslüman ve islan rejimi uyguluyor diyenler içimizdeki  tobazlarından dışarıan destek aldıgını anlayamıyordur :D  Atatürk zamanında din islam müslüman diyen tarikatların, tepeden ingilizlere işbirliği yaptığı, fransızlarca desteklendığı silah para vb destek aldıgı biliniyordu. O bakımdan Taliban sadece, aman çindeki türklere, müslümanlara et atıp silahlı saldırılara yonelmesın diye, Çin sempatiklik peşinde. Çin direnişin ulkesınde silahlı hala gelmesınden çekınıyor. Taliban ile uyum ve çözüm süreci yapması normal. Al gülüm ver gülüm. Olan müslüman kadın, çocuk yaşlılara oluyor, Gençlerde ulkeden kaçıyor, savaşacak bir nedenleri yok. Başa geçen kukla, ABd, çin ingilizfransız rus kukları olacak. gençlerde savaşdan kaçıyor hakiyle.