E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇinli aracı kurumlardan yerli yatırımcıya kısıtlama kararı---

Çinli aracı kurumlardan yerli yatırımcıya kısıtlama kararı

Çinli aracı kurumlardan yerli yatırımcıya kısıtlama kararı
05 Şubat 2024 - 16:04 borsagundem.com

Çinli aracı kurumlar, yerli yatırımcıların yapabileceği sınır ötesi swap işlemlerinin miktarını kısıtladı.

Aralarında devlete ait China International Capital Corp'un (CICC) da bulunduğu Çinli aracı kurumlar, yerli yatırımcıların yapabileceği sınır ötesi swap işlemlerinin miktarını kısıtladı.

Konuya yakın kaynakların Reuters'e verdikleri bilgilere göre, CICC müşterileri toplam getiri swapları yoluyla denizaşırı yatırımlar yapmak üzere yeni pozisyonlar ekleyemiyorlar, çünkü aracı kurumun türev ürün defterini sınırlamaya çalıştığını söyledi. Üç kaynak, diğer en az üç büyük Çin devlet aracı kurumunun da benzer bir yaklaşım benimsediğini söyledi.

Toplam getiri takası (TRS), bir tarafın diğer taraftan sabit ya da değişken bir finansman oranı karşılığında dayanak varlığın toplam getirisini ödemeyi ya da almayı kabul ettiği bir finansal türev sözleşmesidir.

Çin onshore fonlarının, özellikle de hedge fonların, offshore hisse senedi piyasalarına erişerek sermaye akışları üzerindeki kısıtlamaları etkin bir şekilde aşmaları için popüler bir tezgah üstü (OTC) sınır ötesi türev olmuştur.

Kısıtlamalar hakkında doğrudan bilgi sahibi olan bir kaynak, kısıtlamaların, Çin A50 ile ilgili sözleşmeler gibi offshore Çin hisse senetlerini açığa satmak için TRS'yi kullanan yerli fon yöneticilerini engelleyebileceğini söyledi. Kaynak, bunun aynı zamanda brokerlerin türev ürünlere olan genel maruziyetini sınırlamasına da olanak sağlayacağını söyledi.

CICC, Çin'de TRS hizmetleri sağlama lisansına sahip 10 büyük aracı kurum arasında yer alıyor ve en iyi oyunculardan biri konumunda.

Çinli yatırımcılar çareyi altında buldu

 

Çinli yatırımcılar borsa yatırım fonlarına akın etti

 

Çinli şirketler Afganistan'daki lityum rezervlerini gözüne kestirdi

 

Çinli ve İngiliz şirketlerden ortak petrokimya fabrikası inşaatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)