E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in sanayi üretimi geriledi---

Çin'in sanayi üretimi geriledi

Çin'in sanayi üretimi geriledi
12 Aralık 2014 - 08:47 borsagundem.com

Çin’in sanayi üretimi, Kasım ayında 3 ayın en düşük artışını gösterdi

Çin’in sanayi üretimi, fabrika kapanışlarının sanayi imalatındaki düşüşü hızlandırması ile Kasım ayında 3 ayın en düşük artışını gösterdi.

Çin İstatistik Kurumu’nun Pekin’de açıkladığı verilere göre fabrika üretimi, bir yıl önceye göre yüzde 7.2 yükseldi. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 7.5 yükseliş görüleceği yönündeydi. Makine araç gereçleri gibi sabit varlıklardaki yatırım Ocak-Kasım döneminde bir yıl önceye göre yüzde 15.8 genişledi. Perakende satışlar ise geçtiğimiz ay yüzde 11.7 artış gösterdi.

Çin hükümeti, çevre kirliliğini önlemek için Kasım başında Asya-Pasifik Ekonomik Birliği forumu süresince Pekin ve çevre illerde bazı fabrikaların kapanması talimatı verdi. Çin Merkez Bankası (PBOC), emlak sektöründeki düşüşün ekonomiye olumsuz etki etmesi ile geçtiğimiz ay faiz oranlarını düşürdü.

Hong Kong’daki UBS Group AG baş Çin ekonomisti Wang Tao, “Kasım ayı ekonomik verileri, üretimin geçici olarak dondurulmasından etkilendi. Ancak trend zayıf görünüyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)