E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin'in PMI verisi geriledi---

Çin'in PMI verisi geriledi

Çin'in PMI verisi geriledi
01 Aralık 2014 - 06:59 borsagundem.com

Çin'in imalat sanayi göstergesi, kapanan fabrikaların ekonomideki gerilemeyi derinleştirmesi ile geriledi

Çin in imalat sanayi göstergesi, kapanan fabrikaların ekonomideki gerilemeyi derinleştirmesi ile geriledi. Faiz oranlarında iki yıldan bu yana ilk kez indirime giden Çin Merkez Bankası (PBOC) üzerinde para politikasının daha da gevşetilmesine yönelik baskı arttı.

Hükümetin hazırladığı Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Kasım’da 50.3’e gerileyerek 8 ayın en düşük seviyesine indi. Bloomberg anketine katılan analistler PMI’ın 50.5 olarak açıklanacağı yönünde tahminde bulunuyordu. PMI, Ekim ayında 50.8 seviyesindeydi. 50’nin üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.

Çin hükümeti hava kirliliğini önlemek için Pekin’de ve çevre bölgelerde bulunan fabrikaların Asya-Pasifik İşbirliği Forumu sırasında kapalı kalmaları talimatı verdi. Çin Merkez Bankası (PBOC), ekonominin 1990’dan bu yana en yavaş büyümeyi kaydetmeye hazırlanması ile birlikte geçtiğimiz ay faiz oranlarını düşürdü.

Singapur’daki Capital Economics Ltd. Çin analistlerinden Julian Evans-Pritchard, “Bugün açıklanan resmi PMI verisi, sanayi üretimi faaliyetleri üzerindeki aşağı yönlü baskının devam ettiğine işaret ediyor. Gösterge faiz oranındaki indirim, kredilerdeki miktarsal kontrollerin gevşetilmemesi durumunda ekonomiyi desteklemek adına çok faydalı olmaz. Ancak politika yapıcılar, artan kredi riskine yönelik endişeler ile birlikte tedbirli olmayı sürdürecek” dedi.

Resmi PMI verisi, Ulusal İstatistik Kurumu ve Çin Lojistik ve Satın Alma Federasyonu tarafından Pekin’de açıklandı. Endeks, 3,000 adet şirkette yöneticilik yapan kişiler arasında yapılan ankete verilen cevaplara dayanarak hazırlanıyor.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından hazırlanan imalat PMI’ı ise öncü veriye göre değişiklik göstermeyerek Kasım ayı için 50.0 olarak açıklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)